IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
ZIBBA
post Feb 13 2007, 03:59 PM
Post #66

Dependent

Group: Dependent
From: barca
Member No.: 1,130

draga leea,pare minunat...hai ca il fac si eu zilele astea,asa sa vad daca imi iese...si iti spun apoi...io n-am sa mananc (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) ,dar cum sotului meu ii plac dulciurile la nebunie sunt convinsa ca va fi tare bucuros si nu va tine din el mai mult de 2 zile!
Go to the top of the page

+Quote Post
Leea
post Feb 13 2007, 06:42 PM
Post #67

Incurabil

Group: Obsedat
Member No.: 352

Succes, ZIBBA! De pe-acuma sunt geloasa ce-o sa te mai iubeasca pentru desertul asta! (IMG:style_emoticons/default/322.gif)

+Quote Post
ZIBBA
post Feb 13 2007, 08:55 PM
Post #68

Dependent

draga leea...n-am avut rabdare si am facut blatul...m-am gandit eu ca maine ar fi un moment bun sa il fac...tot nu prea am bani de cadouri (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) hai ca dupa ce il termin maine ii fac o poza si o pun aici sa imi dai nota...si tu si fetele...blatul a iesit foarte bine...sa vad ce fac maine cu cremele...ce e nasol ca aici nu exista compot de visine...dar vad eu ce fac...caut alt compot...ma gandesc pana maine si iti spun...te pupic!

+Quote Post
Leea
post Feb 14 2007, 09:01 AM
Post #69

Incurabil

Nici eu n-am avut compot de visine, dar am dat sfoara-n tara pe la babutele familiei si s-a gasit. Adica, pardon, eu stiam ca am in pivnita ceva, dar m-am inselat (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
Se rezolva si cu alte fructe, numai sa ai grija sa fie ceva mai acrisoare.
Hai, succes!

+Quote Post
ZIBBA
post Feb 14 2007, 05:06 PM
Post #70

Dependent

draga leea si dragi fete...in primul rand vreau sa va spun ca reteta asta este ...O MINUNE!am terminat de facut tortul...dar cum trebuai sa ma si enervez...am facu t-o...am niste draci de nu va pot spune...totul a fost bine,bine pana la frisca...pentru ca aici nu au frisca propriu-zis...au o kestie pe care o numesc ei nata...si o folosesc la mancare...la sosuri...frisca folosesc din tub...dar aia in cateva ore se pleosteste,ca am mai patit-o...si cum v-am zis...am luat si eu nata din aia...si NU S-A BATUT (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) am batut la ea de mi-a venit rau...si degeaba...am hotarat sa il las fara,pentru ca sunt sigura ca e bun si asa...si l-am ornat cu fructe...nu prea merge...dar asta e...viermisorii aia de pe deasupra sunt din ciocolata rasa...in fine...i-am facut si o poza pt.voi...e facuta pe birou ca in bucatarie e dezastru (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ...ma duc sa spal acum...(IMG:http://i171.photobucket.com/albums/u313/lavastinne/tort004.jpg)

si am uitat sa va spun ca alea din mijloc vor sa fie 2 inimi (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)

+Quote Post
kalua
post Feb 14 2007, 06:10 PM
Post #71

Musafir

Arata foarte bine, Zibba, bravo! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif)

Eu personal ornez torturile mai putin, in locul tau as fi pus mai multa ciocolata rasa si numai inimile, dar asta e o chestie subiectiva.

Si mie mi s-a intamplat o data-n viata sa nu mi se bata frisca si mi-au explicat niste colege mai in varsta ca asta vine de la presiunea aerului (intr-adevar, era inainte de furtuna). Dar cu creme fraiche nu se da gres niciodata.

+Quote Post
ZIBBA
post Feb 14 2007, 06:46 PM
Post #72

Dependent

saru¡mana,kalua...da,cu ornatu'nici io nu ma prea omor...ar fi mers mai bine cu frisca...insa...asta e (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
Leea
post Feb 14 2007, 07:30 PM
Post #73

Incurabil

(IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) ZIBBA! Esti o forta. S-a impresionat si sotul meu cand ti-a vazut creatia (asa ca mai primesti (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) bonus si de la el).
E de efect, cu viermisorii si cu bucatile de fructe. Cum ai rezolvat pana la urma cu visinele? Ce ai pus in loc?
Si, sincer, parerea mea despre ornatul prajiturilor e ca: cu cat arata mai rau, cu atat e gustul mai grozav. Tu insa l-ai si facut sa arate bine. De-acu m-am hotarat sa-i spun "Tortul ZIBBA" in onoarea ta.
Ei, cine-i cea mai iubita din tara?

+Quote Post
ZIBBA
post Feb 14 2007, 11:19 PM
Post #74

Dependent

mama,mama...ce bine ma simt...saru'mana...vai ce drag imi e! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) pai am pus compot de visine...ca mi-am adus aminte ca intr-un cartier apropiat e un magazin de romani si stiam ca au cam tot ce nu au astia pe aici...si de dimineata m-am dus ...speram sa gasesc ..si surpriza a fost sa aiba...am fost tare incantata...nu am prea avut insa rabdare sa se raceasca bine crema si am pus-o peste unt...s-a inmuiat un pic...dar am avut noroc ...numai cu frisca am dat kix...asta e!vreau sa va spun ca sotul meu...desi a venit mort de oboseala de la munca...a fost intr-un extaz continuu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ...mi-a zis sa nu dau nici o bucatica la nimeni ca ala e tortul lui (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) dar eu va dau si voua daca vreti...
va pup si iubesc!

p.s.nu m-am putut abtine si am mancat si eu o bucatica (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

si mii de plecaciuni pentru numirea prajiturii...ZIBBA (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)

+Quote Post
Leea
post Feb 16 2007, 01:32 PM
Post #75

Incurabil

Maine un nou bairam in clan, deci iar prestez prajitura pentru toti. De data asta am ales ceva mai putin laborios (IMG:style_emoticons/default/322.gif) dar la fel de delicios:

PRAJITURA CAPPUCCINO (ante-Montignac eram mare fan al ei)

Blatul:
Se bat spuma tare 6 albusuri, apoi se adauga treptat 6 linguri zahar, tot treptat cele 6 galbenusuri ramase, iar cand totul arata ca o spuma tarisoara si galbioara, se pun intr-o sita/strecuratoare: 1 pliculet praf de copt, 2 linguri cacao si 4 linguri faina (nu prea pline, doar cu un pic de burtica). Acestea se cern usor deaspura castronului cu spuma, treptat si se incorporeaza incet, amestecand cu telul cu o miscare verticala. Se pune hartie de copt in tava dreptunghiulara, se toarna amestecul si se vara in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic 15 minute, apoi se intoarce si se mai coace vreo 20 minute la foc mic. Se scoate, se desprinde hartia si se lasa sa se raceasca pe un platou.

Crema:
Se freaca 250 g margarina pentru prajituri/unt cu 5 linguri zahar pudra, 1 plic cappuccino (sau 1 lingura crema de ciocolata gen Nutella sau Finetti). La sfarsit se incorporeaza pe rand 5 galbenusuri crude. Crema se intinde toata pe blatul rece si se niveleaza frumos.

Spuma:

Se bat spuma tare 5 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar tos si se bate pe bain marie 10 minute. Cat e calda, spuma se intinde peste crema si se niveleaza. Imediat se pune glazura.

Glazura:
Se prepara glazura din 1/2 pliculet glazura caramel la rece (poate fi Dr. Oetker), si se toarna in zig-zag peste spuma.

Ca si cu tortul Suhaida, eu de facut o fac, ca nu-i mare lucru, dar de gustat nu si nu! Ii las pe ceilalti pofticiosi. (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)

+Quote Post

45 Pages V  « < 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 2nd August 2025 - 12:46 PM