![]() |
![]() ![]() |
![]() |
fortelady |
![]()
Post
#76
|
Musafir ![]() |
de pe alt forum (reteta eu zic ca merita incercata, toate retetele acestei persoane au fost dementiale. tipa in cauza nu e romanca, desi scrie foarte corect romaneste)
QUOTE("sis mis") karamel pita
foite: 2 oua 140 g margarina 100 g zahar NaHCO3 (bicarbonat de sodiu la varful cutitului) 8 linguri de lapte se face aluat, imparte in 3 si suceste la marimea unei tave patrate. se coace pe fundul exterior cateva minute (~10) sa ramane mai mult alb pentru crema: 1 l lapte 8 linguri de faina 200 g zahar din 3-4 linguri de zahar se face caramel, care se dilueaza cu o parte din lapte (prin fierbere) faina se amesteca cu restul de zahar, se adauga treptat restul de lapte (rece) se ameasteca ca sa fie o masa fara bulguri si se adauga laptele aia cu caramel topit totul se pune pe foc mic si se amesteca in continui pana la fierbere (asemanator ca pentru budinca). crema devine deasa jumatate de crema rece (nu de tot, sa fie putin calduta) se pune pe prima foita, apoi se pune al doilea foita, iar jumatate de crema si apoi a treia foita. se apasa cu o scandura (sau tava mare) si se pune ceva greu deasupra (o carte sau ceva asemanator, dar nu ceva prea greu ca sa nu iasa crema pe lateral) asa trebuie sa ramane pana maine zi (cand foitele devin mai moi), cand se poate face glazura de ciocolata ... l |
|
|
kalua |
![]()
Post
#77
|
Musafir ![]() |
Islere
400 g faina 300 g unt 160 g zahar 4 galbenusuri Se face aluatul, se intinde si se taie forme cu paharul de apa din el. Formele se coc la foc iute (sub atentie ca se ard repede) Pentru crema: 200 g zahar 4 oua 2 linguri cacao 150 g unt rom Se freaca zaharul cu ouale pe foc, se adauga cacaoa. Se ia de pe foc, se lasa un pic la racit si se adauga untul si romul. Se umple cate doua forme cu crema. Separat se face o glazura de ciocolata si se ung pe o parte cu ea. |
|
|
![]()
Post
#78
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
saru'mana (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) ...erau preferate mele pe vremea gradinitei (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
am sa le fac si pun poza daca arata onorabil. |
|
|
![]()
Post
#79
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 248 Joined: 1-February 07 From: barca Member No.: 1,130 ![]() |
dragele mele...acum vreo 2 zile...dragul meu barbat mi-a zis ca ar manca amandine...dar de unde sa ia?ca aici nu sunt...si io...ca o femeie cuminte ce sunt (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) si cum mor de plictis...m-am gandit sa caut reteta ...am gasit vreo 5...niciuna la fel...una era mai aproape de adevar,,,dar cam neclara la preparare...cu ce mai stiam eu si cu ce scria acolo,m-am gandit s-o fac azi...daca iese o mai fac si altadata (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...asa ca am facut...cantitatile la mai putin de jumate...ca sa nu stric mult material...si uitati ce a iesit...aaaa...nu le-am mai taiat ...am facut un tort in miniatura,dar sunt convinsa ca daca le taiam ieseau mult mai dragut......pun intai poza....si apoi scriu si reteta .
cum eu sunt o grabita vesnic...n-am avut rabdare sa se intareasca glazura...si nici farfuria n-am sters-o bine pe margine (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (IMG:http://i171.photobucket.com/albums/u313/lavastinne/amandina005.jpg) Amandina BLAT:10 oua,300g faina,200g zahar,30 ml ulei,50 ml apa,,o lingura nuca macinata sau migdale,o lingura zahar ars stins cu o lingura apa,un praf de copt. CREMA:1pachet de unt sau margarina,200 g zahar,200 g cacao,esenta de rom SIROP:o cana de apa,o cana de zahar,coaja rasa de lamaie,zeama de lamaie,esenta de rom GLAZURA:fie ciocolata,fie o cana de zahar,2-3 linguri de apa si cacao cernuta,esenta rom PREPARARE: BLAT:se bat albusurile spuma cu zaharul galbenusurile se amesteca cu zaharul ars stin,nuca,uleiul,apa,apoi incet se incorporeaza in albusuri. faina se pune in ploaie,mestecand usor, se unge o tava cu ulei...se preasara faina si se pune la copt CREMA:se freaca untul bine,incorporand usor zaharul...se freaca in continuare pana nu se mai simte zaharul .se adauga cacauasi se amesteca pana ise da o consistenta pastoasa si omogena.se adauga esenta rom. SIROP:se fierb toate pana se leaga binisor...se lasa la racit.cu el se insiropeaza blatul GLAzURA:se topeste pe foc zaharul cu apa si la sfarsit se adauga cacaua sau ciocolata rasa.dupa preferinte se dauaga rom. MONTAJ:batul taiat in trei foi se insiropeaza bine...se pune crema intre foi si deasupra glazura calduta. Asta e tot.sper ca n-am uitat nimic! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ba am uitat!ornamentul e facut di jeleuri colorate intinse cu sucitorul pe un strat de zahar tos...si "montate"asa cu o scobitoare,care nu se mananca! (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
Post
#80
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,334 Joined: 13-December 05 From: D Street Member No.: 96 ![]() |
Ce surpriza (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) Eu sunt amatoare de amandine, mai ca m-as apuca si eu de facut.
|
|
|
![]()
Post
#81
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 248 Joined: 1-February 07 From: barca Member No.: 1,130 ![]() |
Ce surpriza (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) Eu sunt amatoare de amandine, mai ca m-as apuca si eu de facut. daca infatisarea prajiturii nu e aceea de amandina,gustul este...am gustat si eu un varfulet de cutit (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ,deci reteta e cea buna...daca faci,o poti modela ca la cofetarie:) |
|
|
![]()
Post
#82
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,334 Joined: 13-December 05 From: D Street Member No.: 96 ![]() |
Am rezolvat-o: desi nu arata f aspectuos, e super la gust (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) Nu prea sunt eu cu "modelatul".
Probabil ca o s-o mai "ajustez" pe ici pe colo (cacao la blat, mai mult rom etc), dar pe ansamblu e ok si se face repede. |
|
|
![]()
Post
#83
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 248 Joined: 1-February 07 From: barca Member No.: 1,130 ![]() |
bravo,ioannaraluka! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) ...vezi,ti-am zis eu ca e buna la gust...e buna ideea cu cacao la blat...
|
|
|
![]()
Post
#84
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
de pe alt forum (reteta eu zic ca merita incercata, toate retetele acestei persoane au fost dementiale. tipa in cauza nu e romanca, desi scrie foarte corect romaneste) Prajitura aceasta o facea mama cand eram copil...e f f buna dar asa cum scrie in reteta TREBUIE MANCATA A DOUA ZI...altfel e tare si faramicioasa. Ce bine ca mi-ai amintit-o... (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Zilele astea o sa fac si eu. |
|
|
![]()
Post
#85
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
pun aici prajitura cu ness/cacao ... reteta e pe undeva pe-aici ... inlocuirile mele le-am pus la meniu pt saptamana viitoare ...deci nu mai e cu smantana ci cu mascarpone si cacao in loc de ness
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/2.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd August 2025 - 04:06 AM |
|