![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Post
#1
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 9 Joined: 16-April 07 From: IASI Member No.: 1,490 ![]() |
Kalua, esti o comoara!!! :-* Dar tot nu mi-ai spus in cata apa! Am vazut in alte retete ca gelatina se pune cu apa cu tot. Care o fi diferenta? Am sa te ajut eu! Gelatina trebuie pusa in cca 100 g de apa rece sa se dizolve dar ai grija ca trebuie sa tii cont de cantitatea de gelatina (eu folosesc plicuri de 10g ). Dupa ce s-a dizolvat (dureaza cam 10 minute) pui gelatina deasupra unui vas in care ai pus un pic de apa si care incepe sa fiarba . Amesteci pana se dizolva dar ai grija sa nu fiarba ca-si pierde din calitati. Se poate dizolva si fara sa o pui deasupra olii cu apa fierbinte daca o sa folosesti gelatina fin macinata. Apa care o adaugi cu tot cu gelatina este absorbita de aceasta si nu-ti afecteaza reteta. Daca mai ai si alte probleme scrie-mi si te ajut cu placere. |
|
|
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
ok am ajuns acasa- un plic cu 6 foi de gelatina are 10 g si se foloseste pt 500g de lichid, ceea ce e echivalentul unui plic normal. Deci 2 plicuri ar fi cele 12 foi insa pt 250 g de smantana e foarte mult IMHO
Eu la tortul diplomat pun 1.5 plicuri si am 500 de g numai frisca + alte 500 crema de vanilie. Ideea este ca prea multa gelatina nu ajuta ci dimpotriva da cremei o consistenta neplacuta, gumoasa. O fac si eu in week-end ca-i simpla si are mutra atractiva (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...merci sushi si bine ai venit la noi |
|
|
![]()
Post
#3
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Si peste gelatina cata apa pui Marbela? Doar cat s-o acopere sau mai multa.Daca ajung azi sa iau frisca o fac azi.
|
|
|
fortelady |
![]()
Post
#4
|
Musafir ![]() |
da marbella. sa-mi zici si mie cum prepari gelatina aia ca mie mi-a mancat urechile.
se pune la inmuiat, se arunca apa dupa? sau se transforma direct in "pasta"? |
|
|
![]()
Post
#5
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
io stiu ca apa (cam 2/3 dintr-o cana normala) in care s-a topit gelatina merge in compozitia prajiturii.
deci e o apa mai "groasa" |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#6
|
Musafir ![]() |
da mai da aici e vorba de gelatina dr Oetker (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) care nu cre' ca e gelatina normala, e mai degraba "sarbatoarea chimiei". d'asta intreb, ca sa invat si eu...
|
|
|
![]()
Post
#7
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
io avui pt prima oara foi de gelatina de la dr Oetker si am pus f putina apa calda si s-au inmuiat, au devenit gumoaso-gelatinoase (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) apoi le-am trantit asa cum zice sushi in reteta aia si s-au topit instantaneu. Gelatina ca-i foi sau pudra oricum nu se tine pe foc mai mult de-un clocot ca-si pierde proprietatile.
acu zisei comme il faut? (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#8
|
Musafir ![]() |
1 plic de gelatina macinata (9-10 g) este echivalentul a 6 foi de gelatina si ambele intaresc 1/2 l lichid.
Gelatina trebuie inmuiata in apa rece: foile cam 5 minute, cea macinata se amesteca cu apa prima data. Dupa ce s-a umflat: foile se storc de apa, gelatina macinata se lasa cu apa. Se pune intr-o oala si se topeste la foc mic, temperatura optimala este 40°C. Nu are voie sa dea in foc! Daca puneti gelatina in ceva fierbinte, puteti s-o adaugati fara a o topi inainte. Daca se adauga in ceva rece, se pune putin cate putin din lichidul sau masa rece in gelatina si se amesteca. Se face tot asa pana cand temperatura gelatinei se apropie de temperatura lichidului sau masei la care trebuie adaugata. In cuptorul cu microunde - se pune gelatina umflata, stoarsa de apa, intr-un bol si se lasa 10 secunde la cea mai mare putere a cuptorului. Mai departe se face cum am descris mai sus. Mai multe detalii si retete aici. |
|
|
![]()
Post
#9
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 414 Joined: 1-November 06 Member No.: 670 ![]() |
Sa-ti dea Dumnezeu sanatate, kalua, daca imi iese dau de baut la toata lumea, ca mi-a scos peri albi gelatina asta ! (IMG:style_emoticons/default/frustaremare.gif)
|
|
|
fortelady |
![]()
Post
#10
|
Musafir ![]() |
si mie la fel...
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 06:54 AM |
|