![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 63 Joined: 1-November 07 Member No.: 2,537 ![]() |
Se pricepe cineva la probleme legate de manualul calitatii?Ca eu sunt noua in domeniu si m-am incurcat in hartii.Documentatia a fost realizata de o firma dupa care ne-a lasat sa ne descurcam singuri.Si nu stiu de unde sa ma apuc
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Buna, Alisa !
Ce probleme ai cu manualul calitatii ? Ca sa te pot ajuta, da mai multe detalii: daca v-ati certificat sau nu (si cu cine), profilul firmei la care lucrezi, daca firma de consultanta v-a elaborat si un set de proceduri + formularele aferente, in afara de manualul calitatii. De regula, manualul include o prezentare generala a firmei si cum respecta firma respectiva clauzele din ISO 9001, fara a se intra prea mult in detalii . Detaliile sunt cuprinse in proceduri, instructiuni de lucru samd. De obicei, manualul se revizuieste mai rar, mai consistent o data la 3 ani, la recertificare. Procedurile si formularele suporta modificari mai des, ca urmare a schimbarilor aparute in activitatea curenta, modificari ale fluxului tehnologic, schimbarea legislatiei etc. |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 63 Joined: 1-November 07 Member No.: 2,537 ![]() |
Da, suntem certificati.Firma e o firma de productie tigla metalica si accesorii.Nu foarte complicat.Manualul e foarte, foarte stufos.Cuprinde o gramada de proceduri.Acum astept un audit de supraveghere, care vine cam la 6 luni dupa certificare.
La certificare mi s-au dat niste chestii de rezolvat, nu neconformitati, ci observatii, intr-un limbaj de lemn.Nici macar nu inteleg ce vor de la mine, dar sa le mai si rezolv. |
|
|
![]()
|
|
Pai sa-ti dau un exemplu:eu in manual nu am scris nimic de ce se intampla cu retururile de marfa.Daca vreau sa fac o procedura in care sa specific asta, unde o incadrez?
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 25th May 2025 - 07:52 AM |
|