![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 649 Joined: 2-December 06 From: Kronstadt Member No.: 783 ![]() |
arissuca, iti doresc bafta cu regimurile naturiste... sa ne zici ce efecte mei observi. eu din pacate nu tolerez deloc ceapa si usturoiul, imi e foarte rau si daca mananc mujdei, d-apai sa inghit pe stomacul gol....ntz...ntz... (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) de patrunjel stiam si eu ca e foarte bun. mie mi-e frica sa stimulez eliminarea toxinelor ca stau prost cu acneea si asta mi-ar mai lipsi....
eu sunt fericita ca azi dimineata mi-am facut timp sa fac 30 de minute de bicicleta (10 km, vreo 270cal).... a fost naspa ca nu am mai avut timp sa-mi fac parul, dar merita. in rest, dimineata am baut doua cani de cafea si una de apa, am mancat o felie de sunca si una de branza topita. am papat un gratar micutz la ora 16, iar la 17 am mancat o banana si vreo 4 caise (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . azi am reusit la munca sa ma concentrez sa beau vreo 4 pahare de apa pe langa unul de cafea (black). cand ajung acasa mai tarziu vreau sa mai fac o ora de bicicleta si poate niste abdomene. PS aseara dupa ce am scris am mai rontzait niste seminte de floarea soarelui.... (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) kandi, ne-ai abandonat??? later edit: poate sa-mi explice cineva si mie care este de fapt smecheria ca trebuie sa bei multa apa ca sa slabesti??? atunci de ce ma mai chinui sa transpir?? nu inteleg mecanismul... inteleg ca, daca nu te hidratezi, corpul isi ia masuri de precautie si retine apa in celule, iar dupa ce se consuma si apa retinuta (deshidratare) celulele incep sa nu mai functioneze si mor. dar de ce se zice ca slabesti daca bei multa apa??? ca eu nu slabesc..... eu ma umflu mai rau.... simt ca am broaste in burta. si dejeaba elimin, ca eu tot bag intr-una, ca disperata......si de ce trebuie sa transpir ca sa slabesc??? chiar nu pricep (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Membru Posts: 216 Joined: 19-March 07 From: Timisoara Member No.: 1,366 ![]() |
Hihihi, Kitten, nu, dar sunt in continuare cu musca pe caciula (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Vreo 400 ml inghetzata, ieri cateva felii de paine ieri (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Ma bucur ca stau tot la 75. Astazi: d: - o cafea mica + un Cola Zero p: - trei rosii + telemea mai devreme un pic: telemea (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) c: - cred ca suc de grepfruit, stors de mine Si sper sa alerg in seara asta sau cel putzin sa ies cu rolele. Culmea ca pe role pot sta si mai mult de o ora, miscandu-ma intens, totusi cu alergatul imi dau duhul dupa 30 minute. Legat de detoxifieri, eu stau cu detoxifiantul pe baza de soc pe masa, are un gust oribil, o sa beau si de-asta. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 649 Joined: 2-December 06 From: Kronstadt Member No.: 783 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) kandi, ma bucur ca te tii si tu de treaba... si ma oftic, ca vreau si eu sa ajung la 75 ... oofff, ce greu e 1kg de dat jos....
azi o sa incep si eu din nou cu grapefruit, salate cu multe legume.... si multe fructe, ca am luat banii (IMG:style_emoticons/default/tararam.gif) DAR (IMG:style_emoticons/default/bataita.gif) pentru cola zero!!! pai tu vb de detoxifiere si bagi cea mai toxica chestie in tine.... incearca sa renunti pls! acidul si indulcitorii din cola fac mult rau (si eu am fost dependenta mult timp dar acum m-am lasat de tot). mai bine incearca ceai verde, negru. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Membru Posts: 216 Joined: 19-March 07 From: Timisoara Member No.: 1,366 ![]() |
Stiu Kitten, dar ce buna e Cola la cafea.. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Noroc ca nu prea le am cu cafelele, beau rar si doar la ocazii 'sociale'.
Tocmai am baut in jur de 500 ml suc proaspat de grepfruit + 2 linguritze detoxifiant. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 278 Joined: 15-December 05 Member No.: 104 ![]() |
Kitten, uite aici cateva info despre apa/lichide in cura de slabire:
Apa si ceaiul sunt principalii reprezentanti ai lichidelor care mentin silueta. Toate vietatile necesita o cantitate suficienta de apa pentru a supravietui si pentru a mentine in echilibru toate procesele vitale. Apa reprezinta substanta de baza a fluidelor corporale: sucuri digestive, sange, urina, limfa, transpiratie, etc. Apa joaca de asemenea un rol important in dizolvarea si transportul diversilor nutrienti cum ar fi: vitaminele, mineralele sau chiar hidratii de carbon si oxigenul. Apa este esentiala si ajuta in cazul proceselor de digestie, asimilare, eliminare si indepartare a deseurilor din organism. Asadar chiar daca suntem intr-o dieta sau nu, este intotdeauna foarte important sa consumam apa suficienta pentru a evita deshidratarea. Daca aportul de apa este prea mic atunci abilitatea de a transporta nutrientii este compromisa, fapt ce se va resimti rapid la nivel muscular. Din punct de vedere cantitativ pentru majoritatea oamenilor care traiesc intr-un climat echilibrat, 2 litri de apa ar putea fi suficienti pentru o buna desfasurare a proceselor vitale. In cazul special al regimurilor de slabire, consumul de apa este cardinal intrucat: 1. In faza initiala a regimului se pierde in special apa care trebuie sa fie inlocuita pentru a evita deshidratarea; 2. Viteza cu care ardem calorii (metabolismul nostru) este un proces chimic care cere prezenta apei; 3. Apa ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in organism (cu cat organismul contine mai multe toxine, cu atat se pierde mai greu excesul ponderal); 4. Consumul suficient de apa ajuta la prevenirea constipatiei. In acelasi timp apa nu trebuie folosita ca substitut alimentar sau pentru a linisti apetitul. Din punct de vedere al compozitiei chimice, apa plata este cea mai indicata pentru a se consuma pe perioade foarte lungi. Pentru folosirea pe perioade mai scurte, apa filtrata si apa distilata reprezinta doua optiuni sanatoase. Ceaiul verde dar si ceaiul negru provin din frunzele aceleiasi plante (Camellia Sinensis) si doar procesarea acestora conduce la obtinerea a doua ceaiuri diferite. Frunzele de ceai negru sunt complet oxidate in timp ce frunzele de ceai verde sunt usor prelucrate termic inainte de a fi uscate. Si astfel ceaiul verde este considerat a avea mai multe beneficii si aplicatii terapeutice decat cel negru. Ceaiul verde este folosit in Asia de mii de ani atat ca bautura cat si ca medicament natural. In ultimii ani, numeroase studii au relevat efectele sale chemo-preventive si antioxidante. Astfel s-a demonstrat ca aceasta bautura amelioreaza o serie de afectiuni, scazand colesterolul si blocand radicalii liberi sau reducand riscul pentru anumite tipuri de cancer. De la descoperirea sa ceaiul verde a fost recunoscut pentru proprietatile sale farmacologice: 1. Combate somnolenta; 2. Are efect diuretic; 3. Ajuta in timpul procesului de digestie; 4. Este energizant; 5. Satisface senzatia de sete. Dar nici nu trebuie sa exageram pt ca putem sa ne intoxicam in cazul in care facem exces: Se pune evident intrebarea: cata apa este necesara zilnic? Citim ca ar trebui consumate 8 pahare de apa pe zi, ceea ce ar fi echivalent cu 2 litri. Riguros vorbind, necesarul de apa zilnic depinde de inaltime, greutate, temperatura ambianta, stare de sanatate, nivel de activitate si, bineinteles, de dieta (o dieta bazata pe fructe si legume va necesita un aport mai mic de apa). Recomandata ar fi 30-40 ml de apa per kg corp per zi. Asadar, o persoana care cantareste 70 kg, ar trebui sa consume intre 2,1 litri (in sezonul rece) si 2,8 litri (in sezonul cald) pe zi. In general, oamenii beau mai putina apa decat are nevoie organismul, insa exista si persoane care beau apa in mod excesiv iar cosecintele unei cantitati uriare de apa in mod regulat poate avea repercusiuni grave asupra organismului. Consumul excesiv de apa poate conduce la o afectiune cunoscuta sub numele de intoxicatie cu apa sau hiponatremie, adica la diluarea ionilor de sodiu din organism. Cele mai expuse categorii de populatie la aceasta afectiune sunt, in general, bebelusii si sportivii. Un bebelus se poate intoxica cu apa ca urmare a consumarii unui numar prea mare de biberoane cu apa, ceai sau lapte foarte diluat. Sportivii pot ajunge la hiponatremie, dupa efort urmat de transpiratie excesiva (prin care se pierd electroliti) si rehidratare cu apa plata, lipsita de saruri hidratante. Exista si adolescente care se expun la aceasta afectiune prin faptul ca urmeaza programe nutritionale foarte restrictive sau se infometeaza si beau foarte multa apa pentru a avea senzatia de satietate. Ce se intampla de fapt atunci cand se consuma apa in exces? In primul rand, apa patrunde la nivelul celulelor, iar acestea isi vor mari volumul. Se stie faptul ca in interiorul si in exteriorul celulelor se mentine constanta o anumita compozitie a mediului respectiv. Insa atunci cand lichidul extracelular (serul) este diluat datorita consumului mare de apa, el are tendinta de a extrage sodiul din mediul intracelular, in incercarea de a se re-echilibra. Pe masura ce apa este ingerata in continuare, concentratia sodiului extracelular scade si se ajunge la hiponatremie. Diagnosticarea hiponatremiei se face prin simpla recoltare a unei probe de sange si masurarea nivelului sodiului din aceasta. Valorile normale sunt cuprinse intre 136 si 145 milliechivalenti per litru (mEq/L) de sange. Acest dezechilibru electrolitic se manifesta prin ritm cardiac modificat, stare de confuzie insotita de ameteli, letargie, voma, fasciculatii musculare, putandu-se ajunge chiar la coma sau deces, daca nu se iau masurile necesare. In caz de hiponatremie usoara, aceste masuri constau in reducerea aportului de apa si prescrierea monitorizata de diuretice. In caz de hiponatremie severa, fiind o urgenta medicala, este necesara internarea in spital, unde se vor administra intravenos solutii saline perfuzabile. Alte informatii utile: Apa si Dieta Alimentarea adecvata cu apa reprezinte cheia succesului unei diete de slabire.Daca cei care incearca sa slabeasca nu beau suficienta apa,corpul nu poate metaboliza grasimea,asa ca va retine fluide.Asta se traduce printr-o slabire lenta sau chiar o stagnare. Cat e de ajuns? Pentru o buna functionare a organismului, trebuie sa consumi minimum doi litri de apa, asta insemnand opt pahare mari. Incearca sa imparti cantitatea de apa pe durata unei zile. Daca nu ai baut apa toata ziua, nu ar trebui sa te imbuibi cu doi litri seara, cu atat mai putin inainte de culcare. Persoanele supraponderale trebuie sa consume mai multa apa. Pentru fiecare 10 kilograme in plus, trebuie sa mai adaugi un pahar mare cu apa. Daca nu bei apa risti sa te trezesti cu kilograme in plus si cu o masa musculara redusa. De asemenea, te vei confrunta cu o toxicitate excesiva, mai ales vara, cand transpiri din abundenta, iar deshidratarea se poate manifesta mai agresiv. Asta duce la accentuarea celulitei, dureri musculare si arteriale si retentie de lichide, adica picioare si maini umflate. Promit sa mai caut maine, ca acum sunt f obosita. PS Si eu sunt curioasa daca o sa vad rezultate in urma trat naturiste. Din fericire nu am probleme cu stomacul (doar cand mi-l chinuiesc cu AINS) de pilda imi plac la nebunie ceapa (pot manca in nestire ceapa noua fara nicio problema) si usturoiul (indiferent de forma, mujdei sau in mancare). Kitten, bravo, imi place ca te tii de treaba si devin extrem de motivata in momentul in care vad ca te ambitionezi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Tine-o tot asa! |
|
|
![]()
|
|
mersi mult de informatii!! esti o adevarata enciclopedie... nu mai e nevoie de mai multe, m-am lamurit. eu in seara asta am cam dat bir cu fugitii, ca am ajuns tarzior acasa, si pe langa faptul ca imi era somn, ma doare si fundul de la atata bicicleta (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) nici de abdomene nu-mi mai arde, ca pic de somn.... (IMG:style_emoticons/default/yawn.gif) (IMG:style_emoticons/default/lazy.gif) de mancat am mancat iaurt (uri) la cina. maine o sa recuperez cu sportul (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) vezi, noroc ca am apucat sa fac ceva dimineata (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 278 Joined: 15-December 05 Member No.: 104 ![]() |
Raportez (cu ultima suflare (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) 85min 1000cal (n-am mai masurat pulsul ca nu mai era nevoie, la cum curgeau apele de pe mine, imi cam dau seama cat era). Simt cum imi ard fesierii, sa vad cum ma mai dau jos maine din pat...
Revin maine, dupa sportul de dimineata (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
eu am facut 65min/650cal/23km... dar am transpirat ca un cal...
in rest, am mancat cam acelasi lucru ca de obicei: D: sunca+br. topita, pe la 14.00: o ciocolata calda, la munca + vreo 2 pahare H2O. 17.30: gratar pui, salata sfecla rosie, porumb... si 3 fish fingers. cina: br. de vaci dietetica cu marar, sare si iaurt 0%. am inceput sa beau suc de gref din nou. in total pe toata ziua: 2l apa. azi mi-am luat clarinol sa vad cum e... nu dati!!! (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) nici eu nu-s de acord cu pastilele de slabit, dar asta l-am cumparat pt ca m-am documentat bine mai intai si stiu exact ce inghit. am citit pe aici ca l-au mai folosit fetele dar nu a avut niciun efect. ce am mai citit despre el e ca nu are efect daca n-ai de dat jos decat 3 kile, ci doar daca ai mai mult cu 10 sau > kile... cum e cazul meu. si ca n-are mare efect daca nu faci sport. deci... altceva care m-a convins sa-l iau a fost faptul ca eu stiu sigur ca am metabolismul lipidelor varza (de la niste antibaby pe care le-am luat mai demult si mi-au facut rau). iar clarinolul asta face... ajuta la metabolizarea grasimilor (si grabeste arderea lor de catre muschi). o sa vad... ma bucur ca nu e laxativ, diuretic sau anorexigen ca alte pastile, ci contine o substanta care se regaseste in lapte si carnea rosie (acid linoleic conjugat, un fel de omega 6). si nu se cunosc efecte secundare. oi vedea eu cum e..... arissuca......n-am cuvinte!! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) ..... sper ca la un moment dat sa pot sa ajung si eu la 1000 (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Kitten, mie mi se pare ideal sa faci o ora de sport, eu am sarit calul pt ca nu ma simteam obosita (decat dupa ce am coborat de pe stepper, cand aveam senzatia ca merg pe sapte carari, parca nu ma ascultau picioarele (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ). Personal, consider ca e bine si daca facem 30min, in lipsa de timp (decat nimic, tot e ceva). La inceput stiu ca nu puteam sa fac mai mult de 30min si aveam o febra musculara cumplita, cand ajungeam la 45min mi se parea performanta saptamanii. In niciun caz nu as plusa atat daca as simti ca nu mai pot, ca mi-e rau sau ca ma doare ceva.
Despre Clarinol, nu dau cu parul (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) , nu de alta, dar si eu am fost tentata mai demult de diverse pastile pt slabit, pana la urma renuntam la idee mai ales ca bugetul de studenta nu-mi permitea. Si eu stiu ca e cat de cat safe (din auzite, nu m-am documentat serios), sper sa ai rezultate bune cu el. E bine, intr-adevar ca nu e laxativ si mai ales ca nu e anorexigen ca Regenonul de pilda (chiar am avut doua colege care luau Regenon si au ajuns in spital; nu stiu de ce il luau, pt ca nici macar nu erau plinute, nici nu am idee cum reuseau sa-l ia din farmacii pt ca niciun medic normal nu le-ar fi dat reteta). Bafta multa! |
|
|
![]()
|
|
Giiiiiirlzzzz (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Ceea ce era de neconceput, de neimaginat, de negandit, s-a intamplat intr'un tarziu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tocmai ce m-am intors de la sala (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) unde am suferit vreo 90 de minute pe bicicleta + tread mill + more bicicleta + banda 10 minute + abdomene (nu cine stie cate) plus inca vreo doua chestii.. Eram uda leoarca, am o multime de par (pe cap) care incepuse sa atarne greu si aproape putea fi stors, hainele mi-erau fleasca. Eu nu am facut asa ceva de foarte mult timp (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Mi-am facut abonament si merg cu o colega de grupa, chiar ii ziceam printre gafaieli astazi ca mi-as dori sa faca cineva armata cu mine vreo 2 sapt - o luna, ca in filmele alea americane cu povesti de succes in care loserul supraponderal traverseaza iadul sub bagheta unui instructor sadic si ajunge suplu si sexi si mai frumos si mai destept la capat. Chiar m-as inscrie la asa ceva, pentru ca daca ar fi sa las lucrurile in voia mea ar fi praf si pulbere. Nu spun exact cu ce viteze am alergat si cate calorii am ars pentru ca nu am incredere in indicatoarele alea, arsul de calorii nu depinde doar de viteza + timp ci si de alti factori cum ar fi constitutia fiecareia, cat tzesut adipos avem, metabolism etc, deci nu ardem fiecare in mod identic. Am observat ca mi-am dat duhul pe treadmill (*sper ca ii spun bine) si pe banda de alergat. La un moment dat aveam impresia ca voi vomita (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) De mancat astazi am papat un pepene rosu de vreo 4 kg (miezul devorat de mine avea mai putzin) si in clipa asta doar ideea de a manca imi faca rau, o sa imi storc un grepfruit si o sa beau cateva picaturi de detoxifiant. Dupa toata povestea cu pepenele si sportul in clipa asta am un kg mai putin decat azi dimineata. Sunt super happy si va pup si sper sa fiti la fel de euforice ca mine (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th May 2025 - 03:25 AM |
|