![]() |
![]() ![]() |
![]() |
capsunica23 |
![]()
Post
#11
|
Musafir ![]() |
din ce alimente vrei sa ii faci??
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#12
|
Musafir ![]() |
Fettucine Alfredo
(Paste in sos de parmezan cu smantana) 100 g unt 150 ml frisca lichida neindulcita 150 g parmezan ras sare, piper (daca se poate numai alb) 400 g Fettucine (sau alte paste ca o banda) Se incalzeste la foc mijlociu untul, frisca si branza, mestecand continuu, pana cand parmezanul e topit si sosul s-a ingrosat. Se sareaza, pipereaza. Se fierb pastele, se amsteca cu sosul si se servesc. Se pot garnisi cu niste patrunjel verde tocat marunt. Exista multe variante ale acestei retete, de ex. fara frisca, dar cu mai mult unt si parmezan. |
|
|
![]()
Post
#13
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 36 Joined: 10-December 05 Member No.: 79 ![]() |
Supa de rosii - de mari fitze
Fac una de la plic, peste care se pune in fiecare farfurie putina smantana batuta cu o lingurita de gin. Are un gust traznet. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#14
|
Musafir ![]() |
Medalioane de porc
800 g file de porc 2 cepe 2 mere mijlocii 4 linguri ulei sare, piper 100 ml supa (instant) 150 g smantana 30 g hrean ras (de la borcan) 2 linguri vin alb 1 lingura patrunjel verde tocat Se taie fileul in 12 bucati, care se plateaza cu cutitul. Se taie ceapa pestisori. Merelor li se scoate "casuta" cu samburi, apoi se taie cuburele. Se prajeste carnea la foc iute pe ambele parti, se sareaza, pipereaza. Se aduga ceapa, dupa ce devine transparenta, se pun si merele. Se scoate carnea (se pune undeva la cald) si in tigaie se pune supa, smantana si hreanul. Se lasa sa fiarba un pic si se condimenteaza cu sare, piper si vin. Se pune carnea in tigaie, se lasa sa traga 3 min. Patrunjelul se pune peste mancare in farfurie. Cine vrea sa se incadreze in cele 30 min face un piure de cartofi din praf ca garnitura. |
|
|
![]()
Post
#15
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 53 Joined: 8-December 05 From: bucuresti Member No.: 29 ![]() |
Mey , depinde de gusturile voastre ..Zi cam la ce te-ai gandit ..Ceva carne ori ceva de post ?
Daca vrei ceva care sa para complicat ( desi nu este :D)...Incearca o rulada de pui ( file de piept de pui )pe care o umpli cu o felie cascaval si una de sunca ..Rulezi , infigi niste scobitori sa tina si prajesti in ulei incins ..Iese un fel de cordon bleu ... Prepari un sos din smantana , bucatele de castraveciori murati si verdeata ...si l-ai facut praf ...La garnitura ...legume asortate sau cartofi natur ..dupa gust . |
|
|
![]()
Post
#16
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 194 Joined: 7-December 05 Member No.: 3 ![]() |
ai nevoie de:
500 gr piept pui dezosat 1 rosie 1 ceapa 1 ardei gras rosu si 1 verde cascaval sau branza topita feliata toci ceapa marunt si o calesti, adaugi pieptul de pui si lasi pe foc amestecand din cand in cand 15 minute. pui rosia taiata cubulete, mai lasi 10 minute si adaugi ardeii taiati cuburi mai mari. mai lasi 15 minute. iei cratita de pe foc, pui pe toata suprafata cascaval taiat felii si acoperi cu capac. se serveste dupa 10 minute. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#17
|
Musafir ![]() |
Orez cu carne sarbesc
400 g file de vita 2 cepe 1 ardei rosu si unul verde (pot fi amandoi de aceeasi culoare, dar arata mai frumos in 2 culori) 3 linguri ulri 1/8 l supa (instant) 250 g orez gata in 5 min sare, zahar, piper 200 g rosii 150 g mazare congelata 1/8 l suc de rosii 6 linguri sos de chili (ardei iuti) Carnea se taie in felii, apoi in fasii, ardeii tot in fasii mai subtiri. Ceapa se taie marunt. Carnea si ceapa se prajesc pe foc iute. Se adauga ardeii si se stinge cu supa. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa asa ca. 5 min. Se fierbe orezul separat (se lasa la tras). Se taie rosiile in felii. Se pune orezul in tigaie si se amesteca. Se adauga apoi mazarea, feliile de rosii si sucul de rosii, se condimenteaza cu sare, piper, zahar. Eu una folosesc orez congelat (fierb intotdeauna mai mult si inghet ce ramane). |
|
|
kalua |
![]()
Post
#18
|
Musafir ![]() |
Snitel cu hrean
4 bucati de carne (daca se poate de vitel) pt. snitel - bucati subtiri sare, piper 50 g hrean ras (de la borcan) 2 oua 130 g pesmet ulei 1 salata verde ceapa verde 200 g smantana 1-2 linguri suc de lamaie o priza de zahar 4 felii de lamaie Bucatile de carne se ung pe ambele parti cu sare, piper si hrean. Se bat ouale, se da carnea prin ou, se scurge si se da prin pesmet. Se scutura surplusul de pesmet. Se incinge uleiul, snitelele se prajesc la foc mediu pe ambele parti pana devin aurii. Salata se curata, spala, stoarce, se taie sau se rupe in bucati. Ceapa verde se taie marunt si se amesteca cu smantana. Se adauga sucul de lamaie, sare, piper si zaharul. Se toarna totul peste salata. Peste fiecare snitel se pune o felie de lamaie. Bautura potrivita: un vin alb sec sau o bere. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#19
|
Musafir ![]() |
Medalioane de vitel
8 medalioane de vitel (ŕ 150g) ulei sare, piper 4 rosii 1/2 castravete de salata (din ala lung) 1 legatura marar 8 felii sunca fiarta 8 felii cascaval 300 g smantana groasa 1-2 lingurite mustar Se preincalzeste cuptorul (250°C). Carnea se bate si se prajeste pe ambele parti. Se sareaza, pipereaza. Rosiile se taie felii si li se scot semintele. Castravetele se taie in felii oblice. Mararul se toaca marunt. Medalioanele se scot din tigaie si se pun in tava de la aragaz, peste carne se pune castravete, marar, sunca, rosie si cascaval (una peste alta in ordinea scrisa). Se dau la cuptor pe sina a 2-a de jos 6-8 min. Intre timp se pune smantana in tigaia in care s-a prajit carnea, se amesteca cu sucul de la carne, se lasa sa fiarba. Se adauga mustarul. Sosul se toarna peste medalioane (cand acestea sunt gata) si pe deasupra se presara marar. |
|
|
![]()
Post
#20
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Naut cu jambon de Parma
1 lingura ulei masline 1 ceapa mijlocie taiata fin 1 catel de usturoi tocat 1 ardei rosu. mic, taiat in lamele fine 200gr jambon de Parma taiat in bucati groase 400g naut ( la conserva) 1 lingura de ptrunjel tocat paine crocanta pt a acompania 1. intr-o tigaie mai mare incingeti uleiul , adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul si prajiti 3-4 minute 2. adaugati jambonul si prajiti inca 5 minute sau pana ce jambonul se coloreaza lejer. 3. adaugati nautul si amestecati 2-3 min pana ce totul este cald 4. presarati patrunjelul tocat si serviti (ei spun: in farfurii calde) PS . jambonul de Parma e prosciutto ca eu asa inteleg de pe internet ? oricum merge si cu niste kaizer (bacon) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 12:17 AM |
|