![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#31
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
fetele drage ziceti-mi si mie va rog o reteta de preparat mancare de fasole boabe usoara si buna (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) . Nu ceva complicat dar totusi bun. Merci (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) bebe iti spun io ca-s la tura de noapte fasolea curatata si spalata o lasi la inmuiat peste noapte (in Canada ce soiuri or fi ca se fierb in maxim 1,5 ore fara inmuiere prealabila) o pui la fiert si cand da in clocot arunci prima apa, si o pui iar la fiert in apa calda (deci incalzesti separat) 2 morcovi dati pe razatoarea mare, o ceapa mare, ardei rosu daca ai, o telina (pe-asta o pui intreaga) intai prajesti ceapa, adaugi morcovul, apoi ardeiul ...le ametesti vreo 5 minute si le rastorni peste apa cu fasole, pui 1-2 foi de dafin si lasi sa fiarba pana s-a fiert fasolea. NUMAI atunci adaugi sos de rosii si mai lasi cateva minute la fiert (daca pui sosul de rosii si fasolea nu s-a fiert bine boabele se intaresc pur si simplu, nu mai ai ce le face)...dai gust cu sare, piper eventual putina vegeta. Inainte s-o iei de pe foc adaugi marar. e o bunatate de iahnie. taina: eu intotdeauna mai adaug legume intregi ca sa lase gust. apoi le arunc. adica mai pui vreo 2 morcovi intregi, o ceapa la fel. La mine asta-i o regula general valabila pusi ps nu se incadreaza insa la retete de 30 de minute . poate doar daca iei fasole in conserva. |
|
|
![]()
Post
#32
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Dac-o faci la oala sub presiune se incadreaza si-n 30 minute. Eu fac asa:
Pun un ciolan afumat la fiert in oala asta cam 20-30 minute, in apa cat sa-l acopere. Apoi deschid oala, dezosez ciolanul, tai carnea bucati mari, pun totul inapoi, cu zeama sui os cu tot, adaug fasolea inmuiata de cu seara, 1 ceapa tocata, 1 ardei idem, 2 foi de dafin, sare (putina, ca e sarata afumatura), piper, 2 morcovi taiati rondele, 1 bucata buna de telina tocata mai mare, putina vegeta. Inchid oala si mai fierb 15 minute. La sfarsit se poate adauga si putin usturoi, daca va place. De-asta-mi place mie sa gatesc fasole, ca n-am nimic de lucru la ea. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Post
#33
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,856 Joined: 15-March 06 From: craiova Member No.: 269 ![]() |
Multumesc mult fetele sunteti niste dragute (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) . Oala sub presiune nu am ... foile de dafin sunt absout necesare? Nu stiu daca gasesc prea usor unde sunt eu si hmmmmm si fasolea imi dau seama ca e de mai multe feluri la magazin de unde stiu care e cea romaneasca (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) ?! (ps: eu sunt in america momentan)
As vrea mult sa fac asta pt ca prietenului meu ii place mult... si nu-mi place sa spun ca eu nu stiu sa fac (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif) mai ales ca pana acum l-am cam surpins cu faptul ca fac mancare asa buna (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Post
#34
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
bebe kidney beans de-alea albe sunt excelente; gasesti in orice supermarket iar foile de dafin la fel: bay leaves sunt peste tot la raionul de condimente.
|
|
|
![]()
Post
#35
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,856 Joined: 15-March 06 From: craiova Member No.: 269 ![]() |
|
|
|
![]()
Post
#36
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,856 Joined: 15-March 06 From: craiova Member No.: 269 ![]() |
cecylly multumesc pentru reteta cu pui am facut-o si a iesit delicoasa (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
h_2004 nu am gasit kidney beans dar am luat unele care seamana cu fasoalea de la noi doar ca e mai mica, sper sa fie ok |
|
|
![]()
Post
#37
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Aveti idee cum se prepara orezul cu legume si ou, cel care se gaseste in toate restaurantele chinezesti?
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#38
|
Musafir ![]() |
Pus reteta la topicul nou. Nu stiu daca o sa-ti iasa cum stii tu, mancarea chinezeasca din restaurante cam difera de la otara la alta (e transformata mai pe gustul populatiei unde este servita).
|
|
|
![]()
Post
#39
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Abia astept sa-l fac!
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#40
|
Musafir ![]() |
Nu m-am uitat pe ceas cat timp mi-a trebuit sa prepar mancarea asta, dar merge repede, asa c-o pun aici. Si-i buna tare.
Conopida in sos de carne tocata 1 conopida mai mare sare, piper 2 linguri suc de lamaie 1 ceapa tocata marunt 1 ardei gras rosu 1 ardei iute (facultativ) 400 g carne tocata (de care vreti) 1 lingurita boia dulce de ardei 1 conserva (480 g) rosii decojite eventual si taiate mic 100-200 g smantana groasa patrunjel verde sau ierburi de Provence ulei Se pune apa la fiert pentru fiertul conopidei. Conopida se curata, se taie in buchetele mici si se spala. Se pune la fiert, dar aveti grija sa n-o fierbeti moale de tot, trebuie sa fie al dente la sfarsit. Uleiul se infierbanta intr-o tigaie mare, se caleste ceapa in el, se adauga carnea tocata, se prajeste faramicios. Ardeiul se taie in bucati mai mici, se adauga, la fel ardeiul iute (fara seminte, binenteles). Se adauga rosiile din conserva cu tot cu suc si ierburile uscate de Provence (daca le folositi), sarea, piperul si boiaua. Apoi se pune conopida fiarta si strecurata cu smantana. Se mai lasa vreo doua minute pe foc si gata. Se presara cu patrunjel verde tocat. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 08:10 AM |
|