![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Paste asiatice cu sos de legume si piept de pasare
250g piept de pasare taiat in fasii subtiri o bucata de ghimbir cat o nuca, dat pe razatoarea mica 2-3 linguri sos de soia piper 2 dovlecei taiati in bastonase 1 ardei gras taiat in cuburi 400g spaghetti, sare 4-5 linguri ulei (preferabil de susan) 125 ml fond asiatic sau supa (instant) Se amesteca fasiile de carne cu sosul de soia, ghimbirul si piperul. Se fierb spaghetele in apa cu sare. Intr-o tigaie se infierbanta 2 linguri de ulei si se prajeste carnea, apoi se scoate si se pune la cald. In restul de ulei, in aceeasi tigaie, se prajesc legumele, se adauga apoi fondul si se lasa sa fiarba 3 minute. Se adauga carnea si se amesteca cu spaghetele. Bautura: ceai verde. Daca sunteti repede de mana la taiat legumele si carnea, in 20 de minute aveti mancarea pe masa. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Tortilla spaniola
Ingrediente pentru 4 persoane: - 8 cartofi medii - 8 oua medii - jumatate ceapa medie sau o ceapa mica - un praf sare - 2 linguri ulei de masline Cartofii taiati tip pentru tocanita se prajesc in mult ulei (nu conteaza de care) pana aproape sa se rumeneasca, cat sa fie moi, si se scurg intr-un castron pe care am asezat servetele. Ceapa taiata foarte fin se caleste 5 minute intr-o tigaie in care am pus una din lingurile cu ulei de masline. Ouale se bat bine intr-un castron mare, adaugam cartofii pe care ii pisam cu o furculita foarte foarte bine si apoi adaugam ceapa si praful de sare. Intr-o tigaie(medie si usor inalta) de teflon incingem o lingura de ulei de masline si apoi adaugam compozitia. Lasam compozitia sa se prajeasca ca o turta fara sa amestecam si dupa 5/10 minute o intoarcem(cand vedem ca si deasupra cat de cat este tare) pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii mari sau a unui carton rotund ( ceva cu care sa reusim sa acoperim tigaia si sa intoarcem tortilla). Mai lasam in jur de 5 minute si intoarcem iar. Tortilla se intoarce de pe o parte pe alta pana se rumeneste bine sau in functie de gusturi pana consideram ca e facuta indeajuns cat sa ne placa. Eu am intors'o prea repede prima oara si s-a crapat... Seamana cu o mamaliga la aspect dar la gust este ceva foarte foarte bun (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) (IMG:http://i76.photobucket.com/albums/j6/kary_pink/a029.jpg) (IMG:http://i76.photobucket.com/albums/j6/kary_pink/a034.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
arata super. o salvez si vedem ce iese.
merci kary! |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,184 Joined: 24-October 08 From: Iasi Member No.: 5,191 ![]() |
Fetelor va rog sa ma ajutati cu niste retete care se prepara mai repede si nu prea sofisticate ca nu ma pricep.Trebuie sa va mai spun ca am suferit de un ulcer gastro-duodenal si stomacul meu nu prea accepta condimentele.Am cautat prin carti de bucate dar nu m-am descurcat ,poate v-ati lovit si voi de situatuatia asta.Ma intereseaza retetele romanesti cu carne de vita, pui si porc .Va multumesc.
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Quesadillas
musai ne trebuie tortillas si cascaval ras (mozzarella) pe razatoarea mare sau transat mai subtirel, in rest, de la mine putere decretez ca le puteti garnisi cu orice va place Cum se procedeaza, pregatim tot ce vrem sa punem in tortillas sa fie gata cand punem tigaia pe foc Deci intr-o tigaie punem putin unt sau ulei de masline, punem o tortilla presaram cascavalul, apoi asezam reestul de ingrediente. Acoperim cu alta tortilla si prajim la foc mai mic cand pe o parte cand pe alta, apasand usor cu o paleta sa imprietenim cascavalul cu restul de ingrediente. Cand e gata se scoate pe farfurie si se taie cum taiem un tort. Tortilla a devenit crocanta si umplutura cremoasa, o combinatie fericita de texturi si gusturi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Umpluturi: - cascaval si carnati - cascaval, un ardei rosu uscat taiat grosier si frune de busuioc verde - cascaval, ardei jalapenos din conserva, scursi si tocati - cascaval si frunze de spanac tanar - mozza. ardei copti si busuioc - mozza. rosii uscate tinute in ulei de masline etc (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4719.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4728.jpg) Halloumi prajit halloumi, o branza cu consistenta excelenta, se poate praji sau frige pe gratar daca nu gasiti halloumi incercati cu mozzarella sau cu branza feta (asta zice carticia nu cleo) 1. halloumi prajit cu usturoi, lamaie si ardei 200g branza 1 catel de usturoi tocat 1/4 lingurita de ardei rosu uscat zeama de la 1 lamaie 2 linguri de ulei de masline - taiati branza in felii de 1cm grosime, si asezati-o intr-o farfurie adanca - amestecati intr-un bol usturoiul, ardeiul, zeama de lamaie si uleiul - ungeti feliile de halloumi cu amestecul de mai sus si fati la frigider pt 1 ora - incingenti o tigaie din teflon sau un gratar din fonta - puneti bucatile de branza la prajit pt 1-2 minute pe fiecare parte, trebuie sa fie rumenite bine si crocante - serviti imediat pt ca-si schimba consistenta daca se raceste variatii 1. scoateti usturoiul din reteta si pastrati numai lamaia si ardeiul 2. urmati reteta de baza inlocuind ardeiul cu oregano tocat marunt 3. reteta de baza fara ardei 4. reteta de baza in care am inlocuit ardeiul cu chimion pudra 1/2 lingurita 5. aceeasi poveste in loc de usturoi punem seminte de fenicul 1/2 lingurita pt exemplificare, am sa pun o poza mai veche cu halloumi prajit (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/101_0398.jpg) |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Zacusca de dovlecei
Ingrediente: - 2 cepe marisoare - 5 linguri de ulei - doi dovlecei mari - 3 rosii mari - un ardei galben - un gogosar - 2 linguri pasta de tomate - sare si piper macinat Intr-o cratita punem la calit ceapa taiata marunt impreuna cu uleiul. Cand a devenit sticloasa, adaugam ardeiul si gogosarul taiat cubulete mici si lasam pe foc pana se inmoaie bine. Dovlecelul spalat bine il dam pe razuitoarea cu ochiuri mari si-l adaugam peste celelalte legume. Adaugam si rosiile taiate marunt, amestecam bine si acoperim cratita cu un capac. Focul trebuie sa fie micut. Verificam ca legumele sa fie fierte si punem pasta de tomate. Potrivim de sare si piper, mai lasam pe foc 5 minute, apoi oprim focul. Este delicioasa atat calda cat si rece. Poate fi servita pe paine sau ca garnitura. Pofta buna! (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/mancaruri%20cu%20si%20fara%20carne/DSC02636.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/mancaruri%20cu%20si%20fara%20carne/DSC02638.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Invincitus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 959 Joined: 26-April 10 Member No.: 8,431 ![]() |
@girl22: Sos de curry pentru carnati rosii 1 sticla de kechup 2 cepe 3 linguri otet Balsamico (de-ala inchis la culoare) 2 linguri miere 2 linguri praf de curry niste boia iute cateva picaturi de sos de soia ulei de masline bulion apa Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga un pic de bulion, se stinge cu apa. Se pune kechupul, otetul si mierea, se amesteca bine si se lasa la fiert ca. 10 min. la foc mic. Se mai pune sosul de soia si celelalte ingrediente, iar se amesteca bine. Se mai adauga apa daca e prea legat si se mai potriveste o data de gust (daca-i mai trebuie curry sau boia). Se pune peste carnatii prajiti si taiati. Se servesc cu cartofi pai. Provenienta carnatilor cu acest sos este berlineza. suna a curry bratwurst ... Hot dogs, my way .. Se cumpara un borcan de hotdogs, si paine speciala , mustar , ketchup si branza cheddar (care se topeste ) niste ceapa prajita daca gasiti de cumparat uscata , daca nu merge si fresh .. Se iau carnatii aia se pun la microunde pt 3 min , apoi painea se taie la mijloc si se pune in microunde 20 secunde ... Apoi pui carnatii, mustar , ketchup si ceapa , si bagi la ghiozdan (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ... In loc de mustar si ketchup se poate fol si maioneza , dar sa fie cu ceapa prajita uscata ! This post has been edited by Julsko: May 8 2010, 10:44 PM |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 12:30 AM |
|