![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#101
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
happy tip-ul il stiam dar nu l-am folosit niciodata
kalua carpita aia de care zic era pe post de blat pe care se intinde coca, deci de sucitor pesemne se lipea de carpa ba (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) interesanta ideea cu ciorapelul pe succitor. Ce de chestii invatam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (n-ar trebuie sa ne mutam la trucuri? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) ) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#102
|
Musafir ![]() |
Iaca ciorapelul meu special pentru sucitor
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_0393.jpg) (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_0392.jpg) |
|
|
![]()
Post
#103
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
cum se fierbe orezul pt garnituri, salate etc - proportia ideala este 1 masura de orez la 3 masuri de apa (sau supa) - se pune la fiert sub capac cam in 20 de minute se poate verifica bobul - daca e aproape fiert se poate stinge flacara si se lasa sub capac 10-15 minute (isi trage apa singurel) - inainte de folosire il afanati prin amestecare cu furculita la pilaf aceleasi proportii numai ca orezul se prajeste in prealabil in putin ulei, apoi se adauga lichidul. orezul se curata daca e cazul (la noi e foarte curat) si se spala in vreo 2-3 ape inainte de folosire Mersi mult! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Mi-a fost de mare folos! |
|
|
![]()
Post
#104
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
|
|
|
![]()
Post
#105
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Am vazut azi la tanti aia de care sunt inlove de felul in care face prajiturile, ca punea fructele inghetate date prin faina in aluat la chec cu fructe. cica nu se imprastie siropul ala prin chec, cu prima ocazie cand o comit iar cu briosele incerc sa vad.
|
|
|
happyCat |
![]()
Post
#106
|
Musafir ![]() |
Fetelor gospodine, cine stie sa imi spuna si mie cum se face la glazura din ciocolata (adica ciocolata topita pusa pe deasupra prajiturilor), pentru ca eu de cate ori am facut, dupa un timp, ciocolata capata asa un spect ''prafuit'', nu mai are luciul ala frumos. Oare se mai pune ceva in ciocolata atunci cand se topeste? Unt?
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#107
|
Musafir ![]() |
Glazura de ciocolata dupa maestrul Lenotre:
80g zahar pudra 200g ciocolata de gatit 40g unt 3 linguri apa Se cerne zaharul pudra, ciocolata se topeste la bain-Marie. Cand e topita se adauga zaharul si untul si se amesteca bine. Cand sunt imprietenite bine (vorba lui cleolica), se ia bolul de pe foc si se adauga, putin, cate putin, apa. Se amesteca incontinuu. Se toarna peste tort/prajitura cand are temperatura camerei (daca e prea fierbinte se duce la vale, daca-i prea tare nu mai curge pe laturi). Se uniformizeaza cu o paleta. Si daca tot scriu, pun si reteta lui pentru a imbraca ceva total in glazura (enrobage au chocolat), praline, de ex: la 200g ciocolata se adauga 2 linguri ulei sau unt de cacao sau alta grasime de plante (eu am folosit grasime de palmier). Cea cu ulei e mai moale. Se pregateste un bol/cratita pe bain-Marie, cand apa incepe sa clocoteasca se trage cratita de pe foc si se topeste ciocolata si grasimea in bolul de deasupra acoperit cu un capac. Dureaza cam doua minute. Se amesteca cu o spatula si se controleaza daca totul s-a topit. Se baga un termometru in masa de ciocolata si se asteapta pana are 32°. La temperatura x se pune bolul oblic pe un servet de bucatarie si se trage in ciocolata, cu ajutorul unei furculite, ce vrem. |
|
|
happyCat |
![]()
Post
#108
|
Musafir ![]() |
Aha, multumesc. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#109
|
Musafir ![]() |
Am uitat sa va zic: am avut de facut pentru la serviciu vreo 30 de snitele, cred ca stateam nu stiu cate ore langa tigaie daca nu-mi venea ideea ideilor care s-a dovedit a fi geniala: am prajit snitelele in tigaie, pe ambele parti, dar numai scurt si in multa grasime, apoi le-am bagat la cuptor, la vreo 160°C si le-am tinut pana au capatat culoarea de snitel prajit. Au iesit fragede si bune!
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#110
|
Musafir ![]() |
Am mai preluat o chestie pe care am vazut-o la tv: chiftelute, parjoale, snitele prajite in tigaie, chestii care se pun apoi pe hartie de bucatarie care sa mai absoarba din grasime: se aseaza pe hartie cu partea pe care au fost prajite ultima data in sus. Astfel grasimea (care-i purtator de gust) mai trece o data prin ce-am prajit si-i da un gust mai bun.
Prajiti snitelele in unt, au gustul cel mai bun! Sau daca le prajiti in ulei, puneti macar spre sfarsitul prajitului si niste unt in tigaie. (Toti bucatarii mari folosesc tone de unt si smantana, astea sunt purtatoarele de gust nr. 1). |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 05:51 AM |
|