![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#111
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
omul cat traieste, invata (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Am tot vazut si-am uitat sa scriu aici: dupa ce tocati ceapa pt salata, julien sau cubulete, treceti-o scurt pe sub un jet de apa rece sa-i ia iuteala. Am vazut si variatii cu ceapa taiata, sarata, stoarsa si-apoi trecuta rapid pe sub jetul de apa rece. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#112
|
Musafir ![]() |
Clorul (din apa) ia din reactia drojdiei, asa ca daca aveti parte de apa clorata si vreti sa faceti paine, e bine sa filtrati apa.
|
|
|
![]()
Post
#113
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Am uitat sa va zic: am avut de facut pentru la serviciu vreo 30 de snitele, cred ca stateam nu stiu cate ore langa tigaie daca nu-mi venea ideea ideilor care s-a dovedit a fi geniala: am prajit snitelele in tigaie, pe ambele parti, dar numai scurt si in multa grasime, apoi le-am bagat la cuptor, la vreo 160°C si le-am tinut pana au capatat culoarea de snitel prajit. Au iesit fragede si bune! Am mai preluat o chestie pe care am vazut-o la tv: chiftelute, parjoale, snitele prajite in tigaie, chestii care se pun apoi pe hartie de bucatarie care sa mai absoarba din grasime: se aseaza pe hartie cu partea pe care au fost prajite ultima data in sus. Astfel grasimea (care-i purtator de gust) mai trece o data prin ce-am prajit si-i da un gust mai bun. Prajiti snitelele in unt, au gustul cel mai bun! Sau daca le prajiti in ulei, puneti macar spre sfarsitul prajitului si niste unt in tigaie. (Toti bucatarii mari folosesc tone de unt si smantana, astea sunt purtatoarele de gust nr. 1). Preluat ideile, Multumesc , Kari. Dl Inger e foarte incintat de ideea cu untul. Si le-am pus si eu in cuptor (2 tavi) altfel cred ca si acum prajeam la ele, am facut 28 de bucati, 8 de curcan (alea sint imense!). Au iesit foarte bune. Snitelele le-am facut din piept de curcan si din muschi interior de vita ( de acela fraged de tot). Foarte bune! Multam fain inca o data! |
|
|
Roxana_ |
![]()
Post
#114
|
Musafir ![]() |
Fetelor, voi stiti vreun truc (ce anume sa pun in lapte) ca sa nu mai faca caimac? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sper sa nu vi se para f ciudata intrebarea mea, dar cand fac lapte cu melcisori stau si amestec intr-una la el, ca sa nu apara caimacul (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) , ca nu-l suport.
|
|
|
![]()
Post
#115
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Il lasi sa se raceasca si apoi scoti pelicula. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#116
|
Musafir ![]() |
Aropo de intrebarea Roxanicii: daca nu vreti sa vi se formeze pielita (pojghita) pe budinci, puneti folie de plastic peste budinca fierbinte. Folia trebuie pusa direct pe budinca (nu pe bol) si trebuie sa acopere toata suprafata, deci taiati mai bine ceva mai multa folie decat sa fie prea scurta.
|
|
|
![]()
Post
#117
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Albusurile pt. bezea se bat la viteza medie nu mare pt. ca au o textura mai fina si se lasa mai greu. Si cica bezeaua se coace intr-o zi umeda mai greu si intr-una uscata mai repede intre 20 si 40 min.
Si faina cand o puneti pe planseta de la mai distanta se imprastie mai uniform. |
|
|
![]()
Post
#118
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Ieri cautand una alta am gasit o reteta de salsa cu avocado si o taina (neverificata inca): dupa ce taiati toate cele (avocado in reteta respectiva era cubulete nu pasta) si le amestecati puneti un sambure de avocado in castronul respectiv pt ca impiedica innegrirea avocado-ului din salsa.
|
|
|
![]()
Post
#119
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Cautand azi un document anume am ajuns si la biblioteca unde-mi tin cartile de bucate si-am gasit una de care uitasem complet, fel de fel de tehnici pt preparea diverselor. Rasfonind-o am gasit cum se curata calamarul (ca tot intreba doctoressa) cum se face un ou ochi romanesc samd multe multe, 250 de tehnici mai exact.
Metoda nu-i originala insa e cat se poate de utila. Am sa pun poze cu paginile cartii. Cum se curata calamarul? - se taie tentaculele exact deaspura ochilor in asa fel incat sa ramana intregi - repliati-le lejer si scoateti bucatica ramasa in mijlocul lor vezi foto - trageti de 'mate'' pt a goli complet calamarul - taiati mica inotatoare aflata de-a lungul buzunarului - se poate indeparta pielea calamarului pt un aspect mai fericit - daca nu doriti sa umpleti calamarul, taiati-l in inele - daca tentaculele sint prea mari, taiati-le (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_0148.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_0152.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_0153.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_0156.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_0155.jpg) |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#120
|
Musafir ![]() |
Cleolica!!!!!!!!!!!!!!!!! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Sa-ti dea Dumnezeu sanatate!!!! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Mi-ai facut o mare bucurie!!! Am primit o reteta de "Calamari farciti" de la amicul meu bucatar italian - Antonio - (gateste dumnezeieste!!!), dar nu m-am incumetat s-o incerc, fiindca nu stiam clar cum se curata calamarii. Acum am curaj! Multumesc! Revin cu reteta si pozele imediat dupa ce gasesc niste calamari proaspeti frumosi si ii prepar "a la Tonicious". PS: Ce carte-i aia, poate o gasesc aici? O vreau, mai ales ca am inceput sa inteleg lb franceza. This post has been edited by dr_wise: Feb 9 2009, 11:23 AM |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 11:30 AM |
|