IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

15 Pages V  « < 7 8 9 10 11 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Trucuri la bucatarie, "Secrete" de mare ajutor
kalua
post Oct 25 2008, 07:28 PM
Post #81





Musafir






Pai e cam ca fondantul pe care l-am facut la Eszterhasy. Aici am zis de ea.

Eu dac-oi face vreodata cu fondant de-ala cum scrie la carte cred ca-l cumpar. (IMG:style_emoticons/default/fluierat.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Oct 25 2008, 07:53 PM
Post #82


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) exact la asta ma gandeam si eu adineaori insa n-am vazut (ca n-am cautat). La voi e la alimentara?
Exista un icing dar ca o crema si nu cred ca se intareste asa. Femeia cu tortul cub intindea icingul ei cu sucitorul (?) (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Oct 25 2008, 08:05 PM
Post #83





Musafir






La noi nu se gaseste in magazinele normale, trebuie comandat de pe la firme de-astea pentru cofetari. Si-i tare de poti sa-l intinzi cu sucitorul fara probleme.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fanny
post Oct 31 2008, 08:57 PM
Post #84


Moderator Global
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 5,946
Joined: 17-January 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,055



Cum trebuie pastrat dovleacul (pentru placinta) la congelator? calit sau crud?
In cazul in care raspunsul e calit... se prepara cu tot cu zahar si scortisoara au ba? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Oct 31 2008, 09:02 PM
Post #85


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Cred ca poti sa-l pui cu totul, deci gata preparat.
Insa statul in congelator trebuie si el limitat cam la 2-3 luni.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fanny
post Oct 31 2008, 09:14 PM
Post #86


Moderator Global
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 5,946
Joined: 17-January 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,055



Ehe, nu sta dansul atata ca am un mare pofticios acasa. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sincer, as fi preferat sa nu-l mai calesc, dar nu stiu daca rezista doar razuit. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Oct 31 2008, 09:19 PM
Post #87


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



merge si crud stai linistita, dar tot asa, cu termen de garantie limitat

eu n-am calit niciodata dovleacul, doar cu fiertul stiu.
la mere de ex merge cu ele necalite, eu cel putin asa-mi fac toate placintele si-s tare bune.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dr_wise
post Nov 10 2008, 02:47 PM
Post #88





Musafir






Dragutelor, vreau sa prepar weekendul viitor calamar umplut, am primit o reteta italieneasca direct de la mama ei, dar nu stiu cum Doamne iarta-ma trebe sa curat calamarul asta.
Cica trebuie sa-i scot ochii si sa-i tai capul....pai daca se uita cu ochi mari la mine, cum pot sa-i fac eu una ca asta? Si de unde stiu eu unde se sfarseste capul, unde incepe gatul?...zic si eu...cine ma ajuta cu o descriere corecta a acestei operatiuni, va rog?
Multumesc!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Nov 13 2008, 12:11 AM
Post #89





Musafir






N-am facut-o vreodata si pe net gasesti explicatii diferite, ma gandesc ca fiecare gospodina are stilul ei.

Eu am invatat niste chestii ieri: de ex. ca la sucul de fructe amestecat cu apa se toarna intotdeauna prima data apa minerala si apoi sucul peste, niciodata invers.
Si cica daca se face curat cu ceva cu miros de citrice, suntem imbolditi sa pastram mai degraba curatenia. De-aia cica-i semn bun daca intr-un restaurant se simte miros de citrice de la facut curat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Nov 13 2008, 02:00 PM
Post #90


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



O idee interesanta pentru tort.
Daca v-ati saturat de eterna asezare a tortului(blat-crema-blat-crema-blat), atunci e timpul sa faceti si asa:
Blatul se taie in doua, prima foaie cat se poate de subtire. Adoua foaie, mai groasa, se taie pe lung in fasii late cat grosimea blatului (in cazul blatului de forma patrata sau dreptunghiulara) sau in trei cercuri (in cazul blatului rotund).
Apoi montam totul astfel: pe blatul mai subtire se intinde un strat subtire de crema. Deasupra se aseaza fasiile(jumatate din ele) lasand intre ele spatiu de inca o fasie. Aceste spatii goale le umplem cu crema cu ajutorul unei lingurite. Cealalta jumatate din numarul de fasii se aseaza fix peste fasiile de crema, urmand ca peste fasiile de blat de dedesubt sa punem acum crema. Pentru un contrast mai mare, folositi crema colorata si blat alb sau clema alba si blat de cacao.
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/dulce%20si%20bun/DSC01191.jpg)
(IMG:http://2.bp.blogspot.com/_fM35ozkHi8E/R4GdC32z77I/AAAAAAAABMw/0ctj5BE4FcA/s1600/P1030749.JPG)
Numai prima poza imi apartine, cealata este de pe un blog culinar.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

15 Pages V  « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 02:33 PM