![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#81
|
Musafir ![]() |
Pai e cam ca fondantul pe care l-am facut la Eszterhasy. Aici am zis de ea.
Eu dac-oi face vreodata cu fondant de-ala cum scrie la carte cred ca-l cumpar. (IMG:style_emoticons/default/fluierat.gif) |
|
|
![]()
Post
#82
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) exact la asta ma gandeam si eu adineaori insa n-am vazut (ca n-am cautat). La voi e la alimentara?
Exista un icing dar ca o crema si nu cred ca se intareste asa. Femeia cu tortul cub intindea icingul ei cu sucitorul (?) (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#83
|
Musafir ![]() |
La noi nu se gaseste in magazinele normale, trebuie comandat de pe la firme de-astea pentru cofetari. Si-i tare de poti sa-l intinzi cu sucitorul fara probleme.
|
|
|
![]()
Post
#84
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Cum trebuie pastrat dovleacul (pentru placinta) la congelator? calit sau crud?
In cazul in care raspunsul e calit... se prepara cu tot cu zahar si scortisoara au ba? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) |
|
|
![]()
Post
#85
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Cred ca poti sa-l pui cu totul, deci gata preparat.
Insa statul in congelator trebuie si el limitat cam la 2-3 luni. |
|
|
![]()
Post
#86
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Ehe, nu sta dansul atata ca am un mare pofticios acasa. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sincer, as fi preferat sa nu-l mai calesc, dar nu stiu daca rezista doar razuit. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
|
|
|
![]()
Post
#87
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
merge si crud stai linistita, dar tot asa, cu termen de garantie limitat
eu n-am calit niciodata dovleacul, doar cu fiertul stiu. la mere de ex merge cu ele necalite, eu cel putin asa-mi fac toate placintele si-s tare bune. |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#88
|
Musafir ![]() |
Dragutelor, vreau sa prepar weekendul viitor calamar umplut, am primit o reteta italieneasca direct de la mama ei, dar nu stiu cum Doamne iarta-ma trebe sa curat calamarul asta.
Cica trebuie sa-i scot ochii si sa-i tai capul....pai daca se uita cu ochi mari la mine, cum pot sa-i fac eu una ca asta? Si de unde stiu eu unde se sfarseste capul, unde incepe gatul?...zic si eu...cine ma ajuta cu o descriere corecta a acestei operatiuni, va rog? Multumesc!!! |
|
|
kalua |
![]()
Post
#89
|
Musafir ![]() |
N-am facut-o vreodata si pe net gasesti explicatii diferite, ma gandesc ca fiecare gospodina are stilul ei.
Eu am invatat niste chestii ieri: de ex. ca la sucul de fructe amestecat cu apa se toarna intotdeauna prima data apa minerala si apoi sucul peste, niciodata invers. Si cica daca se face curat cu ceva cu miros de citrice, suntem imbolditi sa pastram mai degraba curatenia. De-aia cica-i semn bun daca intr-un restaurant se simte miros de citrice de la facut curat. |
|
|
![]()
Post
#90
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
O idee interesanta pentru tort.
Daca v-ati saturat de eterna asezare a tortului(blat-crema-blat-crema-blat), atunci e timpul sa faceti si asa: Blatul se taie in doua, prima foaie cat se poate de subtire. Adoua foaie, mai groasa, se taie pe lung in fasii late cat grosimea blatului (in cazul blatului de forma patrata sau dreptunghiulara) sau in trei cercuri (in cazul blatului rotund). Apoi montam totul astfel: pe blatul mai subtire se intinde un strat subtire de crema. Deasupra se aseaza fasiile(jumatate din ele) lasand intre ele spatiu de inca o fasie. Aceste spatii goale le umplem cu crema cu ajutorul unei lingurite. Cealalta jumatate din numarul de fasii se aseaza fix peste fasiile de crema, urmand ca peste fasiile de blat de dedesubt sa punem acum crema. Pentru un contrast mai mare, folositi crema colorata si blat alb sau clema alba si blat de cacao. (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/dulce%20si%20bun/DSC01191.jpg) (IMG:http://2.bp.blogspot.com/_fM35ozkHi8E/R4GdC32z77I/AAAAAAAABMw/0ctj5BE4FcA/s1600/P1030749.JPG) Numai prima poza imi apartine, cealata este de pe un blog culinar. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 02:33 PM |
|