IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

15 Pages V  « < 8 9 10 11 12 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Trucuri la bucatarie, "Secrete" de mare ajutor
Cleo
post Nov 27 2008, 02:00 AM
Post #91

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

ce-o fi facut doftoreasa cu calamarul? l-o fi macerit pana la punctul dupa care nu mai poate fi recunoscut (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ?

la brutaria din colt am luat aseara o revista cu felurile multe de paine pe care le comercializeaza si printre altele o idee draguta pt o petrecere.
Unei paini rotunde din aceea mai mare, i-a fost taiat un capac, miezul scobit si painea umpluta cu sandvichuri micute taiate in forma tringhiulara.
Stiti cum se taie sandwichurile club? Cam asa aratau si cele cu care a fost painea umpluta. Tare simpatica ideea chiar daca 'stricam' o paine
Go to the top of the page

+Quote Post
Master of Norule...
post Nov 27 2008, 12:35 PM
Post #92

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Ce faina ideea cu tortul Teo, o sa incerc si eu mai ales ca de Craciun de obicei prestez tort la cererea alor mei. Fiica-mea prefera tortul, cozonacilor. Daca am mai multa vreme fac si tort si cozonaci daca nu doar tort.

+Quote Post
Cleo
post Nov 30 2008, 03:20 PM
Post #93

moderator

Cum reparam o maioneza taiata?

- am vazut live cum se procedeaza daca din greseala am scapat prea mult ulei in maioneza si s-a taiat
- intr-un castron curat punem aprox 25ml apa, pe care de-aici incolo o vom 'considera' ou (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
- incepeti sa amestecati apa turnand in acelasi timp compozitita 'stricata' din celalalt castron
- initial se formeaza o spuma apoi se leaga maioneza superb

Cum se curata sparanghelul?

- exista metoda flexarii: il tineti de cele 2 capete si-l indoiti usor pana se rupe
- zilele trecute am vazut insa o metoda mai faina: cu un cutit ascutit incercam din aproape in aproape sa gasim punctul in care sparanghelul devine comestibil
Cum? o sa vedeti in poza urmele cutitului, deci batem usor cu cutitul si in punctul in care devine comestibil cutitul va taia pana jos

Cum se prepara?

- o alta metoda de a-l consuma, in afara de cea a fierberii cca 6-8 minute, este prin prajire.
Se prajeste intreg, in cateva reprize (in functie de cantitate), in ulei incins si capata un gust foarte placut, o aroma usor nucoasa

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4405.jpg)

+Quote Post
dr_wise
post Dec 17 2008, 11:19 AM
Post #94

Musafir

Roxi, are un sucitor tare meserias Roberta.
Manerele si axul sucitorului sunt fixe, in timp ce "partea activa", respectiv cea care preseaza si intinde coca, se roteste independent pe ax.
E foarte bun tipul asta de sucitor, fiindca iti permite sa aplici o forta constanta pe tot timpul actiunii, pe toata suprafata de contact, fara sa misti mainile in sus sau in jos.
Uite-l:
(IMG:http://i177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/HPIM2290.jpg)
E un mare avantaj din punct de vedere tehnic.
Iar masa aia de inox, perfect plata, e o minunatie.
Domle, ce mai, tb sa ai si scule de calitate!
Mii de scuze pt off topic!

+Quote Post
kalua
post Dec 17 2008, 03:08 PM
Post #95

Musafir

O reteta asemanatoare e Varza de Bruxelles cu sos de branza, o sa incerc sa postez si pe cea de aseara (care-i facuta fara nicio reteta si ochiometric). Varza de Bruxelles nu-i amara daca e culeasa cand trebuie si pregatita bine. Drept dovada e fiica-mea, care mananca chiar cu mare placere asa ceva, dar de amaraturi nu se-atinge, normal. E si foarte sanatoasa, plina de vitamina C.
Iar despre sucitoare, pentru mine exista numai unul, cel de la Tupperware! E din plastic, se umple cu apa (daca se vrea) si se pune la congelator, ca sa nu se lipeasca de aluat. Binenteles ca se roteste numai rola aia.
(IMG:http://www.tupperware.de/images/d05_d06_l_rdax_100.jpg)

+Quote Post
Cleo
post Dec 17 2008, 04:51 PM
Post #96

moderator

sucitorul meu e fix ca al Robertei (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
originala ideea cu cel de la tupperware. In ziua in care am fost la magazinul minunat am vazut printre altele o carpita speciala pe care se intinde aluatul si am stat cu ea-n mana vreo 5 minute sa ma gandesc (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) apoi am pus-o inapoi in raft cu gandul `mofturi` (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
happyCat
post Dec 17 2008, 05:14 PM
Post #97

Musafir

Poate ca stiti de 'tip'-ul urmator, dar hai sa zic totusi: pentru cine are de intins foi de placinta, tarte sau chiar aluat din care se taie apoi biscuiti cu diverse forme, se poate pune aluatul intre 2 folii de plastic (clingfilm) si asa se intinde. Nu se lipeste nici de sucitor, nici de fundul de lemn.

+Quote Post
kalua
post Dec 17 2008, 05:30 PM
Post #98

Musafir

Cleo, eu in loc de carpita am un ciorapel cu care se imbraca sucitorul si chiar ca nu se mai prinde absolut nimic de el!
happy, ia povesteste tu aici cum faci cu pungile ca pe mine ma enerveaza la culmea metoda asta pentru ca n-am pungi sau folie atat de mari cat mi-ar trebui. Si de fiecare data m-am cacait cu cate un patratel de aluat de mi s-a acrit.

+Quote Post
happyCat
post Dec 17 2008, 06:06 PM
Post #99

Musafir

Pai cum sa explic eu... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Folia pe care o folosesc e asta

(IMG:http://i237.photobucket.com/albums/ff90/happycat01/cling.jpg)

Tai din ea doua bucati cat de lungi imi trebuie, pun aluatul intre ele si apoi in intind. Acum daca vrei sa intinzi foi asa uriase,
intr-adevar, nu e suficient de mare, dar mi se pare buna metoda totusi.

Eu am fix folie ca si aia din poza, cea de plastic si e un vis, se taie foarte usor si nu se lipeste aiurea.

+Quote Post
kalua
post Dec 17 2008, 06:23 PM
Post #100

Musafir

Mie folia de plastic pentru uzul casnic mi-e mult prea ingusta. Am vazut la tv cum folosea un patiser metoda asta (ditamai foliile, care erau si mai groase) si ma voi uita dupa folii mai mari cand m-oi duce la un en gross bun.

+Quote Post

15 Pages V  « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 4th May 2025 - 05:49 AM