![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pastorel cu un cozonac facut din 120 de oua la 1 kg de faina
si Radu Anton Roman i-a luat urma in stil internetul e plin de retete si uneori pretul cartilor, desi retetele-s grozave, e destabilizator si ca atare prefer sa merg sa caut in virtual |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
mda ...am mai adaugat una la metrul avut
pur si simplu n-am putut sa rezist ... deserturi...NUMAI deserturi si e ceva asa OMG ...adica OH MY GOD!!! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) cred ca o sa fac un clafoutis cu ceva fructe sa vedem cat de exacta e cartea ...apoi e un desert baba cu rom ... coca seamana o idee la aspect cu aia de savarine (n-am vazut praji asta baba pe viu vreodata) kalua stie ea ceva despre ea? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
stie, cum nu? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Savarina uriasa facuta in forma de Guglhupf.
Ultima data am facut-o cand eram insarcinata. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) |
|
|
![]()
|
|
Ultima data am facut-o cand eram insarcinata. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) asa de tare ti-a placut? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ... nu ma omor dupa savarina vreau sa-i vad coca ...si oricum e buna de pus aici pt toate dragalasele curioase si amatoare de incercari |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Imi place, dar si cu rom in sirop. Si nu pot face asa ceva cu copil la masa.
|
|
|
![]()
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 416 Joined: 12-July 07 From: iasi, romania Member No.: 1,930 ![]() |
Se face undeva in iasi un BABA RUM.... super fain!!
Eu vreau sa uit de el acum dar,urez pofta buna celor care il merita! Cred ca nu e greu de facut. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Eu am o carte de bucate de Jurcovan, imi place de ea doar ca o folosesc mai des la praji decat la mancare. Imi place ca scrie nu faceti asa ca se poate intampla asta si mie la prima incercare tre sa-mi scrie acolo ce sa nu fac ca am tendinta din graba sa le gresesc.
Azi am facut o crema de dobos din ea cu care am umplut islerele bune bune doar ca nu poti sa manaci prea multe ca e cam concentrata crema. |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 26 Joined: 9-August 07 From: italia Member No.: 2,014 ![]() |
Si eu am tot o carte de S. Jurcovan din 1975,"Carte de bucate pentru tinerele gospodine". Mi-am luat-o dupa mine, ani in urma, cand m-am stabilit in Italia.Mi-a fost de ajutor ,de exemplu papricasul l-am facut ca acolo si imi place mult cum a iesit.Am mai facut, cateva prajituri si aperitive si au fost reusite. O alta carte cu retete romanesti care am este "Preparate reci pentru zile calde"-editia II-a. Am preparat din ea cateva mancaruri cu legume si salate si au iesit bune.
Retete italienesti le mai iau din reviste sau dintr-o carte, cumparata acum cativa ani. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am cautat Boris Vian si m-am intors cu: o carte de bucate italienesti (nu ca n-as avea dar mi s-a parut interesanta), carte de patiserie a marelui Gaston Lenotre (cu prologul lui Bocuse) si o carte despre condimente (istoria lor, folosirea si importanta lor in religie, politica, medicina, gastronomie).
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mr. kalua mi-a luat azi o carte de bucate de-a unui bucatar neamt, primul din Germania (si al treilea din lume inafara Frantei) care a primit 3 stele Michelin, fost elev al lui Bocuse. Are foarte multe retete cu peste. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Am fost la un dinnershow de-a lui si am ramas profund impresionata de aperitiv. (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 01:25 PM |
|