![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,856 Joined: 15-March 06 From: craiova Member No.: 269 ![]() |
Pai sweet, aici e forum de exemple personale, nu site specializat in slabire & co. Apoi oricum sfaturile date de mine le stiu de la doctori si cum am mai zis sunt general valabile.
Daca vrei sa slabesti iti trebuie: gimnastica, regim si masaje. Astea sunt in mare ideile sustinute de mine. Nu am zis sa faca flotari care sunt in special pt muschii abdominali, erau multe exercitii pe care le faceam in scoala la ora de sport pt mijloc si al caror nume nu-l cunosc, de-asta am zis sa caute pe net pt ca sunt sigura ca pe youtube exista videouri cu asa ceva. Impachetarile se fac mereu in saloane pt slabit si dau rezultate cand sunt combinate cu exercitii si regim. Masajul la fel. Regimul e iarasi ceva de bun simt, nu poti sa te astepti sa slabesti cand tu bagi in tine orice si oricand. Apoi ideea cu ora 7, am zis de prima data sa incerce sa nu manance dupa sau sa manance ceva usor cum ar fi fructe (lubenita, struguri, banane, sunt fructe care nu fermenteaza in burta) sau cum ai adaugat tu si am omis eu, legume (morcovi, telina). Nu zice nimeni sa stai sa mori de foame sau cu dureri de stomac. Ar fi bine daca facand sport am slabi uniform, de peste tot. La barbati e asa (insa nici la ei intotdeauna), la femei e diferit din pacate. Eu daca ma apuc sa alerg (am facut asa intr-o perioada) am slabit din partea de sus unde oricum eram destul de subtire. Am tinut si regimuri prin liceu, fara sport, am slabit tot din partea de sus, aiurea. Si ca ultima idee, rareori emit eu judecati general valabile (unde general valabile inseamna sa se aplice tuturor nu doar majoritatii) pt ca sincer nu cred ca exista si daca exista nu le detin eu. Mereu ma exprim prin prisma experientei mele, a ceea ce am trait sau vazut in jurul meu eventual. Nu am pretentia ca stiu tot dar pe forum imi permit sa-mi dau cu parerea tocmai pt ca nu e site de specialitate, nu se presupune ca doar cei ce stiu de nota 10 pot sa posteze. Iar daca e ceva de adaugat la ceea ce spun eu nu ma deranjeaza, ma bucura, asa mai aflu si eu lucruri noi dar mi-ar placea sa inceapa altfel decat cu 'e o prostie' apropo de ceea ce am scris eu. AM uitat, apropo de culcatul seara, eu de obicei adorm pe la 11-11:30 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Asta pt ca resim imediat o noapte de somn inceputa la 1-2 (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) . In plus stiind cat de important este pt recuperarea si regenerarea organismului somnul de dinainte de ora 12 fac tot posibilul sa-mi respect ora de nani. This post has been edited by bebe_maria: May 12 2009, 02:54 AM |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Bebe, nu ai de ce sa te superi. Eu nu m-am referit ca ce ai spus tu ar fi o prostie, ci paradigma cu ora 6 si fructele. Si o aud atat de des printre cunoscuti la modul exagerat ca ma enerveaza instantaneu. Acum tu ai specificat (daca te culci la 11 etc.) dar inainte nu facusesi asta si dadeai loc de interpretari gresite prin omisiune si am vrut doar sa lamuresc aspectul asta. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nu am tinut eu niciodata vreo dieta, dar mai stiu cate ceva de la un nutritionist.
Si nici nu vreau sa slabesc desi ma tot batea Bia la cap la vechea intalnire sa imi cumpar salatele vietii. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,856 Joined: 15-March 06 From: craiova Member No.: 269 ![]() |
Nici mie nu-mi place regula cu nemancatul dupa ora 7 si nici n-o prea respect dar o inteleg. Asa cum exista o ora optima pt a manca mai mult (dimineata pt ca urmeaza sa consumam energie de-a lungul intregii zile) asa exista si o ora f proasta pt a mai da hrana corpului -- seara-- pt ca are si el un orar iar seara activitatile fizice si intelectuale sunt la minim deci nu mai consuma energie si deci nu mai are nevoie de mancare. Eu cred ca daca mananci o masa buna la 7 chiar n-o sa-ti mai fie foame in urmatoarele 5-6 ore. Exista alimente care iti dau senzatia de satietate fara sa aiba calorii multe si sunt si sanatoase, exista variante de desert cu continut caloric minim pt a satisface toate poftele.
In plus de pe la 10 seara organele interne deja intra in orarul lor de regenerare si au nevoie de odihna, daca tu pui stomacul, ficatul, intestinul etc la munca sa prelucreze ce ai ingerat n-o sa-si mai poata face programul si ajungi sa ai probleme de sanatate apoi. Toate cele de sus le stiu de la medici generalisti si homeopati, din intamplare majoritatea prietenilor de familie ai parintilor mei sunt medici (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Sunt de acord cu ce spune bebe aici. Eu chiar respect "regulile" astea, asa mi s-a obisnuit organismul, si daca se intampla in vreo seara sa mananc tarziu (ca suntem plecati undeva), ma simt rau peste noapte si chiar a 2-a zi. Iar daca nu mananc dimineata, ma ia cu ameteala si dureri de cap. Eu zic ca totusi masa de pranz trebuie sa fie cea mai consistenta, nu micul dejun.
Sweet, la varsta ta si eu mancam cum apucam, la ce ora ma traznea si nu se depunea un gram. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) cand ma gandesc ca ne trezeam noaptea cu colegele de camera pe la ora 1-2 sa mancam ciocolata si apoi ne culcam la loc! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Sau la 11 - 12 noaptea mancam salata de cartofi cu maioneza si cu paine. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Acum, daca as face asa ceva, urmatoarele 3 zile cred ca mi-as da afara fierea. Ca sa nu mai spun cum s-ar aseza kg pe fund si pe burta. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Pragul la mine a fost la 35 de ani, pana atunci chiar nu-mi pasa ce si cand mananc, ca nu se vedea. Depinde de organismul fiecaruia, de metabolism etc, dar cred ca e important ca incet-incet sa ne obisnuim sa mancam sanatos. Bineinteles ca e usor de spus si in general constientizam cand vedem ca organismul nu ne mai permite toate abuzurile cu care eram obisnuiti. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) This post has been edited by pescarush: May 23 2009, 03:01 AM |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Chiar am avut nu demult o intalnire cu un medic tare fain si spunea ca un tanar poate sa manance orice, oricat de tarziu si doarme neintors, insa cum inaintezi in varsta se schimba povestea. Spunea ca la intalnirile de afaceri care se petrec langa o cina, desert nu mai mananca niciodata, pt ca daca o face, la 2 noapte studiaza tavanul, treaz de-a binelea. De ce? Zahar--> glucoza--> energie ...
Echilibrul e important in toate si constientizarea faptului ca inradacinam deprinderi nesanatoase de buna voie si nesiliti de nimeni Pe vremea studentiei mancam paine cu mancare de cartofi din aceea cu rantas sa fie stomacul plin, cu ce nu mai conta, plin sa fie Painea era la loc de cinste si tot ca un tzantzar eram pt ca aveam varsta de partea mea. Acum daca as manca o treime din ce mancam atunci as avea multe kilograme in plus. Acum 2 veri stateam cu mama si sotul meu pe terasa si mancam toti 3 dintr-o ciocolata si povesteam si povesteam si-am terminat ciocolata, avea 300g. A 2-a zi dimineata eram toti distrusi de oboseala pt ca nu am reusit sa adormim pana a cantat cocosu' |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Si partea cu tineretea este relativa, acum vad tot timpul, peste tot, copii supraponderali sau chiar obezi. :| Adolescente cu burtile revarsande peste pantalonii cu talie joasa, celulita, baietei bucalati...e deprimant.
Interesant, Cleo, partea cu fugitul somnului...Mie mi se face instant somn dupa ce mananc doar ca mie nu prea imi place sa dorm. Damn eu o zbughesc de pe topicul asta ca tocmai am mancat un chec intreg singura. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu am fost intotdeauna de-aia cu mancatul seara. Si-ti mananc si acum si-o ciocolata intreaga si vreo felie de tort (ca desert, dupa cina) si-ti dorm dusa de poti taia lemne pe mine. Iar daca ma scol noaptea sa merg la toaleta (am prostul obicei sa beau apa multa seara), de obicei trec asa, ca teleghidata, si prin bucatarie, bag o bucata, doua de ciocolata in gura si merg inapoi in pat si dorm mai departe ca un bebelus.
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 1 Joined: 29-May 09 Member No.: 6,592 ![]() |
Iau si eu Reductil de 3 luni dar sub supravegherea nutritionistului, fiindca se da cu reteta si poate avea efecte secundare. Am slabit pana acum 9,5 Kg, dar ce e super e ca mi-am schimbat deja metabolismul si felul de-a vedea viata. Asta pentru ca programul asta de slabit Kilostop in care sunt, se bazeaza pe analize complete de metabolism si pe o dieta personalizata, sa zicem "negociata" (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) cu nutritionistul (asa am reusit sa nu renunt la ciocolata neagra cu peste 70% cacao). In plus, nu am simtit foamea ca in dietele mele incercate de-a lungul timpului si nici nu m-a costat bani multi sau timp nesfarsit petrecut la sala de sport. Doar am mers pe jos aproape zilnic si m-am dus la centrul asta 2 ore pe saptamana. Incercati si voi caci chiar merita... Spor la dat jos Kilogramele!
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 8 Joined: 17-January 08 Member No.: 3,050 ![]() |
Salut,
Cred ca aici e locul potrivit pentru ce voiam sa spun.Exemplu personal.De la 65 de kg am coborat la 55 in o luna si ceva.Dar,a fost o perioada extrem de stresanta,am fost destul de trista si nu prea imi statea gandul la mancare,imi aduceam aminte ca trebuie sa mananc o data la 2-3 zile si atunci ,abia ma atingeam de un fruct ceva.Sport n-am facut in cadru organizat ,gen mers la sala,ci mai mult in iesiri in parc,jocuri cu mingea cu grupul de prieteni,iesiri in club pentru dans.Am avut si "ajutor" ,la care se refera topicul ,insa nu dau nume .Efecte secundare:o gramada ,insa sunt constienta ca de la stilul defectuos de viata.Adica in ultima luna nu prea am dormit,nu am mancat decat foarte ,foarte rar pana intr-o zi cand...am lesinat.Si atunci mi-am dat seama ca trebuie sa mai si mananc.Asa ca de cateva zile ma chinui sa mananc macar 3 portocale si o jumatate de iaurt pe zi.Mentionez ca nu sunt anorexica, desi sunt destul de preocupata de corpul meu si de felul in care arat. Alte cateva detalii.Am 1.65 m ,22 ani ,si urmatoarele circumferinte:88-65-93 si vreo 54 cm pe coapse,respectiv 35 cm pe gambe.Poate parea destul de apropiat de standardele de frumusete ,dar...am celulita.Voiam sa stiu cum as putea face sa mai slabesc inca 5-6 kg(cel mult) ,fara a mai urma regimul acela destructiv de viata,si mi-as dori sa mananc ceva ,mai mult,pentru ca nu pot trai o viata cu cate 1-2 prtocale mancate odata la multe zile.Atunci cand nu am ameteli este destul de agreabil sa ma plimb,in sensul ca imi simt organismul mult mai usor ca inainte.Am inceput sa iau si niste vitamine ,si visez la momentul cand o sa pot purta fusta mini cu tocuri inalte fara sa ma doara capul si sa se invarta pamantul cu mine. Ma gandeam ca ar fi perfect daca as reusi sa ajung la un 88-60-87 ,si sa-mi reduc circumferinta coapselor de la 54cm pana la 46 cm. Cand am inceput sa slabesc aveam :88-72-101 ,si 61 cm pe coapse.Voi ce parere aveti?Cam ce creme anticelulitice m-ar ajuta sa pot sa reduc stratul celulitic (pentru ca asta a mai ramas pe picioarele mele) ,si ce alte masuri as mai putea lua(sanatoase,ca pe cele nesanatoase le stiu si eu)? Cu drag, Eka |
|
|
rozy |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu la 1.55 si am 65 in talie, si 48 la coapsa. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Poate ca exagerezi un pic. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Celulita poate sa ramana chiar daca mai slabesti. Sunt convinsa ca ai vazut si tu fete f slabe, dar cu celulita. Eu da.
Poate ar trebui sa te interesezi de Monti. Sor-mea zice ca a scapat de destula celulita astfel |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 05:19 PM |
|