![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 4 Joined: 14-May 09 Member No.: 6,478 ![]() |
Daca exista femei ideale, exista si barbati perfecti.
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 21 Joined: 18-April 09 Member No.: 6,304 ![]() |
exista barbati perfecti, dar sunt insurati sau gay (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
lasand gluma la o parte, da, pentru mine exista barbatul perfect, barbatul cu care m-as completa, care aceleasi defecte ca mine, care are aceleasi calitati... This post has been edited by valentinad: May 17 2009, 06:58 AM |
|
|
Jo |
![]()
|
Musafir ![]() |
Valentina, un barbat care are aceleasi defecte nu stiu cat de mult te-ar completa. In general, oamenii nu se inteleg foarte bine cu defecte pe care ei insisi le poseda. Desigur, exista si exceptii, chiar numeroase. De exemplu, gandeste-te la o persoana irascibila cu inca o persoana irascibila. Cu cat se enerveaza mai mult prima persoana, cu atat se enerveaza si a doua, si daca nici una nu lasa de la ea, evident ca n-o sa se ajunga la un rezultat prea bun.
Imi spunea cineva mai demult, asta mai mult vis-a-vis de iubirea fata de o persoana, ca atunci cand te indragostesti de cineva te indragostesti de defectele respecivei persoane, nu de calitati. Pentru ca in definitiv toti avem calitati, cu defectele e mai greu de convietuit. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,116 Joined: 19-January 08 From: Toronto Member No.: 3,077 ![]() |
Mare dreptate avea Jo, persoana respectiva (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
Asa cum ati mai spus pe aici, si eu cred mai mult in ideal pentru fiecare, adica nu perfect. Si chiar si idealul, e doar un punct de plecare cand cunosti pe cineva. Cu timpul incepi sa vezi defectele si in timp se poate ajusta idealul dupa persoana respectiva (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) |
|
|
walpurgik |
![]()
|
Musafir ![]() |
Al doilea lucru esential este acesta: oamenii cred ca pot sa iubeasca numai atunci cand gasesc partenerul potrivit- o prostie! Nu vei gasi niciodata unul. Oamenii cred ca vor iubi numai atunci cand vor gasi barbatul perfect sau femeia perfecta. Nu-l vei gasi niciodata, deorece barbatul perfect si femeia perfecta nu exista. Iar daca ar exista, nu si-ar bate capul cu dragostea ta. Pur si simplu nu i-ar interesa.
Am auzit de un barbat care a ramas holtei toata viata pentru ca o cauta pe femeia perfecta. La varsta de 70 de ani, cineva l-a intrebat: Ai calatorit foarte mult- ai cautat de la New York la Katmandu, din Katmandu la Roma, de la Roma la Londra. Chiar nu ai putut sa gasesti femeia perfecta? Nici macar una? Batranul s-a intristat profund. A spus: "Ba da, o data am gasit-o. Intr-o zi, candva de mult, am dat peste femeia perfecta." Curiosul l-a intrebat mai departe: "Si ce s-a intamplat? De ce nu te-ai casatorit?" Trist, batranul i-a spus: " Pentru ce? Ea il cauta pe barbatul perfect." [...] Pentru a pluti si creste in dragoste nu este necesara perfectiunea. Dragostea nu are nimic de-a face cu celalalt. O persoana iubitoare pur si simplu iubeste, la fel cum o persoana vie respira si bea, mananca si doarme. Nu spui: " Daca aerul nu este perfect, nepoluat, eu nu respir." Continui sa respiri! [...] ... sa nu cauti perfectiunea; altfel nu va curge nici un fel de dragoste pentru tine. Dimpotriva vei deveni neiubitor. Oamenii care cer perfectiunea sunt complet neiubitori, nevrotici. Chiar daca isi pot gasi un iubit sau o iubita, cer perfectiune, iar dragostea este distrusa din cauza acestei pretentii. [...] Femeia incepe imediat sa aiba pretentia ca barbatul sa fie perfect, doar pentru ca o iubeste pe ea. De acum trebuie sa fie perfect, de acum trebuie sa se descotoroseasca de toate limitarile lui- brusc, doar din cauza acestei femei? De acum nu mai poate sa fie om? Trebuie sa devina supraom, fie un fals, un prefacut. Natural este foarte greu sa devii un supraom, asa ca oamenii devin niste falsuri. Incep sa se prefaca, sa joace teatru. In numele dragostei, oamenii nu fac decat sa devina niste prefacuti. [...] Atunci cand cineva te iubeste, este un miracol. Fii impresionat de miracol! [...] ...in loc sa te gandesti cum sa faci sa primesti dragoste, incepe s-o dai. Nu exista un alt mijloc. Oamenii sunt preocupati cum sa apuce si sa ia- totul cu o atitudine comerciala. Dragostea nu este o afacere [...] Osho, Cand iubesti |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
nice walpu, trebuie sa il citesc si eu pe acest Osho ca deja am auzit in toate partile de el (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Perfect e mult spus, dar eu nu pot de exemplu sa ma indragostesc de cineva pe care nu il admir, ma fascineaza mult intr-un anumit fel.
Prin urmare, eu personal nu sunt de acord cu fraza asta: "atunci cand te indragostesti de cineva te indragostesti de defectele respecivei persoane, nu de calitati. Pentru ca in definitiv toti avem calitati, cu defectele e mai greu de convietuit." Nu ma indragostesc de defecte, ci de calitati care daca sunt destul de puternice, pot estompa defectele, iar daca exista comunicare si vointa, pot fi depasite. In definitiv toti avem calitati - nu e chiar asa, nu suntem toti la fel, asta ar insemna banalitate si alaturi de o persoana banala, nu as putea sa stau. But that's just me (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) , incercam doar sa nu generalizam. La intrebarea topicului clar nu. Daca ar exista, si-ar cauta femeia perfecta, cu care sa faca copii perfecti si sa isi traiasca viata lor perfecta. Dar asta nu inseamna ca nu putem sa ne dorim sa ne autodepasim constant si sa cerem si reciproca. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,856 Joined: 15-March 06 From: craiova Member No.: 269 ![]() |
Dupa parerea mea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) barbatul perfect e cel care are calitatile pe care ni le dorim (ma rog, o parte din ele) si defecte cu care putem trai.
Pana la urma nici noi nu suntem perfecte. De acord cu faptul ca trebuie mereu sa incercam sa fim mai buni si asta nu se aplica doar in relatia amoroasa dar e bine sa ne putem lua si pauze pt ca e greu sa sti ca cel de langa tine te evalueaza permanent si se asteapta mereu la mai mult. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 308 Joined: 3-January 07 From: Craiova Member No.: 928 ![]() |
Cum apari tu ca dupa ploaie (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) exact ca ciupercutele pe care vine scufita rosie cu fustita scurta sa le culeaga din padure (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) |
|
|
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mie perfectiunea mi se pare asa o mare plictiseala. Pai ce scop ar avea viata cu tot ce tine de ea, inclusiv barbatul de langa tine daca ar fi perfecta? Adica eu una as muri de plictiseala ca totul sa fie zen, pasarelele sa ciripeasca cand vreau eu, barbatul sa fie si sa faca cum vreau eu.
Ca nah oricat ne-am codi stim si noi ca barbatul perfect e ala de e rupt din soare, are bani de da pe afara, are raspuns la orice intrebare, e atent la orice tine de viata noastra, e cel mai cult, cel mai sensibil, cel mai barbat etc. Dar nu exista asa cum nu exista nici femeia perfecta si ce noroc ca nu exista (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Nu e mai frumos sa avem un echilibru in viata noastra cu bune si rele, calitati si defecte dar sa inaintam tanjind si luptand sa atingem '' perfectul'' ?! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th May 2025 - 03:49 AM |
|