IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

24 Pages V  « < 10 11 12 13 14 > »   
Reply to this topicStart new topic
> A fi sau a nu fi ... amanta ?!
lxn
post Jul 19 2008, 11:16 AM
Post #111

Musafir

Sweet, nu trebuie sa generalizezi, parerea mea e ca nu toti barbatii sunt asa, sa stii. Pe langa "stofa" barbatului, mai conteaza si femeia care e langa el, adica sotia. Daca nu stie sa fie gospodina in bucatarie si ...mh (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) .. nu pot spune ce, in pat (era o vorba), si nu simte barbatul sau nu e pe aceeasi lungime de una cu el, el incepe sa caute prin alte parti ce-i lipseste acasa. Bine, mai e si cazul afemeiatului vesnic, cel care nu se poate abtine si pace! Sunt destule variabile care pot duce la barbatul care-si inseala nevasta, dar nu putem sa generalizam.

Parerea mea e ca trebuie sa deschizi de 7 ori ochii inainte sa te mariti cu cineva si sa simti tu ca-i omul potrivit si sa-si demonstreze ca nu ai de ce sa-ti faci griji (desi nici treaba asta nu e 100% sigura, sunt si barbatii buni actori). Cert e ca nu poti merge o viata intreaga pe prezumtia de "vinovat" la adresa sotului, cu atat mai mult cu cat nu-ti da de banuit cu nimic.

Eu zic sa nu te gandesti la ce ai spus tu mai sus, ca e groaznic sa te casatoresti... Trebuie numai sa fii foarte atenta si sa-ti impui limitele de la inceput. Daca omul te iubeste cu adevarat, te va respecta si-ti va intelege nevoile. Ai sa vezi tu mai bine cand iti vei gasi jumatatea cum se schimba lucrurile in mintea ta (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Cat despre parerea mea, sa fii amanta mi se pare un lucru josnic si trebuie sa fii lipsit de suflet. Nu conteaza ca barbatul are sau nu probleme in familie cand tu i-ai devenit amanta, e vorba numai de bun simt si cel mai simplu e sa te pui in locul sotiei inselate. Oricum, persoanele fara scrupule nu gandesc asa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
scorpirescu
post Jul 21 2008, 08:33 PM
Post #112

Musafir

1. La 1 ianuarie 2008, in Romania populatia masculina era formata din 10 491 000 persoane, iar cea feminina 11 038 000 persoane. Deci 547.000 femei fara pereche. Populatia adulta (14-65 ani) fiind aproximativ 70% din totalul populatiei, rezulta 382.900 femei adulte fara pereche. Scary, nu? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Daca privim lucrurile "pur biologic" sa spunem (in fine, nu gasesc un termen adecvat) nu le poti invinui pe cele 382.900 ca "iau" barbatul alteia. Au si ele dreptul la un barbat la fel ca oricare alta care din diverse motive a ajuns mai repede la el. Vrei nu vrei, e legea naturii.

2. Prin faptul ca refuzi un barbat insurat (sau cu pereche, ma rog) nu ii faci nici bine si nici rau nevestei. Daca el e dispus sa insele si nu esti tu aia, va fi alta. Iti faci insa un bine tie prin faptul ca nu te multumesti cu firmiturile de la masa altuia si cauti un barbat care poate fi al tau 100%. Asta, normal, daca esti treaza, lucida si nu cu ochii impaienjeniti de amour. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ca sa ii faci un bine nevestei, ar trebui sa te duci si sa-i spui iaca ce barbat ai acasa si ce vrea el sa faca. Astfel ea va sti cu ce are de-a face si mai departe e alegerea ei cum va continua. Ea va fi in cunostita de cauza si va stii ce poama are acasa (daca el este un asa-zis afemeiat care nu se poate abtine) sau va vedea ca sunt ceva probleme in paradis si daca nu face ceva va trai o minciuna (daca el e totusi un barbat cumsecade, dar care a ajuns intr-un punct cu probleme si intrebari existentiale:) ).

3. Sunt foarte posibile situatii in care "suflete pereche" (sau oricum perechi care se completeaza si ar forma un cuplu minunat) se intalnesc mai tarziu cand unul dintre ei este deja implicat intr-o relatie care e relativ ok, dar nu il implineste. Si atunci tu ca posibil amanat sau amanta il refuzi pentru niste principii si poate refuzi unul din putinii oameni care te-ar fi facut fericit/fericita. In astfel de cazuri nu cred ca ar trebui judecat nimeni pentru simplu fapt ca a luat decizia despre care are convingerea ca este cea mai buna, indiferent care a fost aceea. Sunt oameni pe care respectarea unor princii ii face sa se simta oameni integri si caractere adevarate si nu s-ar putea privi in oglinda daca si-ar calca principiile. Si atunci vor alege sa ramana alaturi de prima femeie aleasa, respectiv va alege sa nu se incurce cu un barbat/femeie luata deja. Pe ei asta ii face fericiti si asta e alegerea lor. Sunt persoane pentru care armonia, sentimentele si pasiunea sunt pe primul plan si daca nu se simte implinit intr-o relatie va cauta alta care sa-l faca fericit. Sunt persoane si persoane si fiecare are dreptate in felul lui. Important e ce te face pe tine fericit si cum te-ar multumi pe tine sa iti traiesti viata.

Consider gresit sa acuzi o femeie sau barbat ca s-a indragostit, ca tanjeste sau ravneste la o persoana care se afla deja intr-o relatie. Iar actele de casatorie mie nu-mi spun absolut nimic. Cunosc multe cupluri care traiesc impreuna pentru ca vor sa fie impreuna pur si simplu si au si copii, dar nu sunt casatoriti. Un act in plus sau in minus nu inseamna nimic. Esti intr-o relatie pentru ca vrei sa fii, nu pentru ca ai semnat o hartie.

Iar rolul cheie in cazuri din astea de adulter mi se pare ca il are adulterinul (sotul care inseala). Si important e cum stie el sa rezolve aceasta situatie, cum va sti sa se hotarasca si sa nu se complaca ani de zile intr-o viata dubla in care el are si dragostea amantei/amantului si e si un om de familie care nu-si paraseste nevasta/sotul (hai sa-i facem statuie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ).

Apoi. Sa fim seriosi, nu mai traim in epoca pietrei sa ne apucam sa aruncam cu pietre in amanta. Fiecare este raspunzator pentru alegerile facute: amanta care se multumeste cu firmituri, sotul care calca peste sentimentele a doua femei, sotia care se complace intr-o casatorie care nu este ceea ce ar trebui sa fie, etc.. Indiferent care vor fi alegerile, mereu cineva va suferi. De ce este mai normal si mai justificat sa sufere amanta? Pentru simplu fapt ca l-a cunoscut mai tarziu? De ce este o crima sa sufere nevasta? Pentru ca ea l-a gasit prima si are si hartie care sa ateste? Hai sa fim seriosi. Important e sa fie armonie intr-un final, sa nu ne jucam cu sentimentele altora, sa fim sinceri si corecti si asa mai departe.

S.

+Quote Post
lxn
post Jul 21 2008, 09:33 PM
Post #113

Musafir

Scorpi, desi ce ai scris tu acolo e foarte serios si ti-ai expus opinia, pe mine ultima parte m-a facut sa ma gandesc la un singur lucru: harem (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Revenind la ale noastre, oricum ai da-o, tot nu-i bine. Eu nu m-as putea linisti, daca as fi inselata, cu gandul ca saraca amanta barbatului meu, si-a gasit prea tarziu iubirea si a gasit-o tocmai in persoana barbatului meu. (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif)
E un lucru stiut ca sunt mai multe femei decat barbati, insa asta nu da dreptul nimanui sa insele. Din pacate insa, aceste lucruri se intampla. Daca esti in persoana sotiei inselate, trebuie sa stii cum sa faci sa readuci lucrurile la normal, daca vrei asta. Daca esti in persoana amantei, trebuie sa vezi, asa cum a spus si Scopri, daca iti convine sa iei tu frimiturile sau sa fii mai mereu pe planul II.
Anyway you put it, it sucks (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
angeldust
post Jul 21 2008, 10:10 PM
Post #114

Musafir

QUOTE(scorpirescu @ Jul 21 2008, 06:33 PM) *
3. Sunt foarte posibile situatii in care "suflete pereche" (sau oricum perechi care se completeaza si ar forma un cuplu minunat) se intalnesc mai tarziu cand unul dintre ei este deja implicat intr-o relatie care e relativ ok, dar nu il implineste. Si atunci tu ca posibil amanat sau amanta il refuzi pentru niste principii si poate refuzi unul din putinii oameni care te-ar fi facut fericit/fericita. In astfel de cazuri nu cred ca ar trebui judecat nimeni pentru simplu fapt ca a luat decizia despre care are convingerea ca este cea mai buna, indiferent care a fost aceea. Sunt oameni pe care respectarea unor princii ii face sa se simta oameni integri si caractere adevarate si nu s-ar putea privi in oglinda daca si-ar calca principiile. Si atunci vor alege sa ramana alaturi de prima femeie aleasa, respectiv va alege sa nu se incurce cu un barbat/femeie luata deja. Pe ei asta ii face fericiti si asta e alegerea lor. Sunt persoane pentru care armonia, sentimentele si pasiunea sunt pe primul plan si daca nu se simte implinit intr-o relatie va cauta alta care sa-l faca fericit. Sunt persoane si persoane si fiecare are dreptate in felul lui. Important e ce te face pe tine fericit si cum te-ar multumi pe tine sa iti traiesti viata.

Kudos to you pentru punctul asta! (IMG:style_emoticons/default/322.gif) Principiile sunt excelente in cea mai mare parte a timpului si musai trebuie sa le respecti de cate ori poti ca sa te poti privi linistit in oglinda. Dar mai intervine uneori si "factorul surpriza" si adevaru e ca orice se poate intampla. De aia nu prea ma grabesc nici eu sa judec faze din astea. Sunt extrem de rare cazurile de care pomenesti tu mai sus, dar se prea poate se se mai si intample.

+Quote Post
scorpirescu
post Jul 21 2008, 10:55 PM
Post #115

Musafir

QUOTE(lxn @ Jul 21 2008, 10:33 PM) *
Eu nu m-as putea linisti, daca as fi inselata, cu gandul ca saraca amanta barbatului meu, si-a gasit prea tarziu iubirea si a gasit-o tocmai in persoana barbatului meu. (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif)
E un lucru stiut ca sunt mai multe femei decat barbati, insa asta nu da dreptul nimanui sa insele.

Lexie draga, barbatul este cel care te inseala, nu amanta. Daca este cineva care trebuie sa te respecte, sa nu te minta, sa nu te insele acela este barbatul. Amanta nu iti face tie nici un rau care nu exista deja. Daca exista o amanta ea exista din dorinta sotului si cu acceptul lui. Nu e ca exita un lup rau care se cheama amanta si care vine sa distruga cuplurile fericite. Pericolul nu vine de la amanta ci de la o buba din relatia ta, sau de la una din capul sotului in multe cazuri. Nu inlaturi pericolul inlaturand amanta. ar insemna sa inlaturi toate femeile si sa ramai numa tu. Amanta este doar un efect, nu o cauza.
Si nu am spus "saraca amanta" .... saraci is toti 3 intr-o situatie de asta si cel putin unul va suferi.

+Quote Post
lxn
post Jul 21 2008, 11:32 PM
Post #116

Musafir

Stiu ca nu ai spus saraca amanta, Scorpi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ziceam si eu ca nu-s de plans nici sotul nici amanta in cazuri de genul. Si sa stii ca de multe ori se intampla ca sotul sa insele pentru ca a fost tentat si rastentat si imbarligat si a picat in plasa pana la urma. Exact ca si pacatul originar. Daca lasi un om in durerea lui si cu familia si viata lui si nu i te bagi pe sub piele si nu-i starnesti tot felul de lucruri, poate nu ar mai insela. De asta sustin ideea ca si amantele au partea lor de vina de multe ori. (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif)
Si ai dreptate, de multe ori, casnicia in sine e buba, acolo e cauza efectului, insa se intampla sa fie si cum am scris eu mai sus...

+Quote Post
Cindy
post Jul 22 2008, 12:38 AM
Post #117

V.I.P.

Group: Administratori
From: the Moon
Member No.: 180

Si eu cred asta, si femeile au o mare vina. Cu tot arsenalul de seductie, de la fluturatul de gene, trecerea mainilor lasciv prin par, muscatul buzelor, atingeri "intamplatoare" pana la altele mult mai putin inofensive, trezesc pana la urma instinctul de aventura al barbatului, de macho, orgoliul. Chiar daca are o casnicie fericita, nah..are si el slabiciunile lui, iar cand ti se ofera cineva pe tava cu fundita rosie la gat, nu mai esti chiar rational. Iar cand se uita la femeia lui pe care o vede cu bune si cu rele si dimineata, cu parul zburlit, fata poate mai buhaita pt ca ieri i-a facut tocana si s-a culcat foarte tarziu si alte ipostaze, in schimb pe cealalta toata fresh si pusa la 4 ace, i se trezesc nostalgiile si nevoia de aventura, in fond o mica escapada acolo de ce ar strica? Plus tentatia interzisului samd.
Hei, dar nu disculp barbatul, doar ca problema e mai complexa si toti 3 sunt vinovati. Tot triunghiul.

Cat despre faptul ca poate s-au intalnit mai tarziu si au descoperit ca sunt jumatati unul pentru celalalt..hmm si de ce nu poti sa fii sincer cu persoana cu care ai impartit atatea pana acum ceva vreme? Se cheama lasitate, vanitatea de a avea mai multe si te mai gandesti poate ca ai o rezerva acolo, daca se intampla sa dai pasarea din mana pe cioara de pe gard, ce te faci apoi?!

Lxn, ar fi bine sa fie cum spui tu..Dar eu nu cred foarte mult in dragoste si pe ce trece timpul, nu prea cred ca o sa ma indragostesc vreodata samd. Eu si felul meu ciudat de a fi.

This post has been edited by sweet_girl: Jul 22 2008, 12:40 AM

+Quote Post
angeldust
post Jul 22 2008, 08:23 AM
Post #118

Musafir

1. Situatia asta cu femeia care trage de el, care ii face tot felul de avansuri si el slab de inger fiind cedeaza pana la urma e cam tot la fel de rara ca si aia cu asa-zisele "suflete pereche" (teorie in care eu nu cred btw, dar asta e alta discutie). Barbatul in esenta nu inseala pentru ca a fost tentat si nu se poate stapani, in general inseala pt reconfirmare, sa isi dovedeasca faptul ca inca mai poate. Cum bine imi povestea un amic ca ii zisese cineva "Pana sa ma insor eram om normal, de cand m-am insurat as f### tot ce misca" (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ASa ca actul ala de casatorie, insemnat neinsemnat cum o fi el, are efectul asta magic asupra unora sa ii faca sa se panicheze ca gata...this is it for them! Si in loc sa vada partile bune ale casatoriei, incep sa vada in jur numai cate ocazii au pierdut. Si atunci unii vor sa isi demonstreze ca totusi poa sa aiba si capra si varza si trec la actiune. Asa ca eu am vazut mai mult scenariul invers : barbatul insurat face tot felul de avansuri, tot felul de gesturi care de multe ori nici nu ii stau in caracter, orice ca sa o sensibilizeze pe potentiala amanta sa cada in plasa. Si unele chiar daca sunt sceptice si rezervate de felul lor, pana la urma cad prada insistentelor lui pentru ca deh...si femeia e la fel de slaba de inger ca si barbatul. Diferenta e ca barbatul e sensibil la "trucurile muieresti" gen fluturat din gene iar femeia e sensibila la atentia ce i se acorda, la aparentele sacrificii pe care el le face pentru ea,etc

2. Legat de sinceritate fata de persoana cu care ai impartit pana acum bune si rele, aprob....dar doar pana la o anumita limita. Nu m-as duce sa ii spun barbatului care ma suporta de 10 ani ca "Bah...io mi-am gasit pe altu care mi-o trage mai bine, sa stii ca te parasesc". Asta ar fi egoism si cruzime, nu sinceritate. As invoca probabil alt motiv. Dar si lucrurile astea dureaza....si se pot complica....cum divortezi in 3 zile daca aveti averi de impartit, afaceri la comun, copii, etc? No way! Poate dura si un an...doi.

3. Sweet imi vine greu sa cred ca nu mai crezi in dragoste, ar fi trist. Probabil n-o sa te mai indragostesti intr-adevar ca la 17 ani, cu fluturasi si tot tacamul, cu pierderea ratiunii samd. Dar asta nu e neaparat de rau. Nu inseamna ca nu mai poti gasi pe cineva langa care sa fii f fericita, inseamna doar ca o sa ii cauti dupa alte criterii, mai realiste....si asta e bine, pentru ca daca asteptarile tale nu sunt lipsite de realism, o sa ai mai putine ocazii sa fii profund dezamagita. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
scorpirescu
post Jul 22 2008, 09:16 AM
Post #119

Musafir

Perfect de acord cu tine pentru punctul 1, Angel. De cele mai multe ori actiunea este intiata de barbat. Si si in aceste cazuri tot amanta este nenorocita ordinara care umbla dupa barbati insurati. Iar daca sotia este cea care inseala, si isi gaseste un amant cine este batut cu pietre? Amantul? Ati auzit voi vreodata o vorba urata despre un barbat care are o relatie cu o femeie casatorita? Nu! Sotia care inseala este o c****, iar amantul e doar un barbat obisnuit care a luat ce i s-a oferit cu fundita cum spune Lexie si pe de alta parte bravo lui, nu? Deci in toate cazurile, lumea sare in capul femeilor .... complexul Eva.
Chesti asta ca vaaaaai sarmanul barbat o fost imbrobodit de femeia aia devoratoare de barbati ma scoate din minti. Sa fie clar: el este cel care a inselat! el a semnat un act de casatorie, el a jurat dragoste vesnica blablabla. Inainte cand adulterul era pedepsit prin legea pedepsea sotul adulter. Si adulterul era singurul caz in care complicele nu era considerat vinovat. Si parerea mea pe buna dreptate. Amantul/amanta nu are absolut nici o datorie legala fata de sotul inselat.
Datorie morala... nu stiu ce sa zic... tind sa zic ca nici aia. Pentru ca amanta x nu este neaparat o persoana anume. Este o variabila xi unde i ia valori de la 1 la n. Dar sotul este unul singur, ala clar e o persoana. Amanta poate fi x, dar poate fi si y si degeaba ii dai in cap lui x si o faci in toate felurile (desi nu iti era tie datoare cu nimic) pentru ca poate apare y sau z si tu esti tot acolo, in aceeasi situatie.
Ma dispera cum barbatul este disculpat de fiecare data si scutit si de munca ulterioara de refacere a cuplului: daca barbatul inseala el a fost cu siguranta imbarligat de o devoratoare de barbati cum spuneam, sau daca e o buba in casnicie dupa descoperirea adulterului sotia este cea care tre sa munceasca sa isi refaca casatorie. Asa ne-am invatat cu mentalitatea asta ca femeia este sclava care trebuie sa suporte greselile barbatului, sa inghita si sa traga ca s-o nascut din eva, si doamne fereste sa greseasca ea ca este imediat pusa la zid si batuta cu pietre. Iar barbatul inseala pentru ca este barbat si asa sunt ei, el tre sa fie macho deci e normal sa insele. Poate spuneti ca exagerez cu ultima fraza, dar nu vreti sa stiti cate femei traiesc gandind, sunt de accord si aproba asta.

Alta treaba: Sotul te inseala o data. Nasol, saraca de tine... te-o mintit etc. Dar daca sotul te inseala a doua oara? Nu te supara, dar atunci nu mai ai nici o scuza. Ai ales sa inghiti un rahat si atunci n-ai decat sa te bucuri de el si sa inveti sa-ti placa. Nu te mai plange, nu mai esti o martira. Povestile alea ca femeie isi poarta crucea, hai sa-i ridicam statuie nu mai e valabila.

PS, Cand am spus "suflete pereche", angel, nu am spus-o gandindu-ma la bila aia taiata in doua care se tot cauta bla bla. Pur si simplu nu am gasit un termen potrivit sa zic de un cuplu care s-ar potrivi, respectiv un barbat sau o femeie care si-ar gasi un partener care sa-l multumeasca mai mult, sa-l implineasca si sa-l faca fericit si sa fie reciproc. Mai bine asa, angel ?(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
Roxana_
post Jul 22 2008, 09:23 AM
Post #120

Musafir

QUOTE(lxn @ Jul 22 2008, 12:32 AM) *
Stiu ca nu ai spus saraca amanta, Scorpi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ziceam si eu ca nu-s de plans nici sotul nici amanta in cazuri de genul. Si sa stii ca de multe ori se intampla ca sotul sa insele pentru ca a fost tentat si rastentat si imbarligat si a picat in plasa pana la urma. Exact ca si pacatul originar. Daca lasi un om in durerea lui si cu familia si viata lui si nu i te bagi pe sub piele si nu-i starnesti tot felul de lucruri, poate nu ar mai insela. De asta sustin ideea ca si amantele au partea lor de vina de multe ori. (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif)
Si ai dreptate, de multe ori, casnicia in sine e buba, acolo e cauza efectului, insa se intampla sa fie si cum am scris eu mai sus...

Lxn, draga mea, tentatii exista peste tot, important e cat sunt ei de cerebrali. N-are sens sa dam vina pe amante, vorba lui Scorpi, daca ei n-au mintea cu ei, atunci cand se arunca intr-o relatie extra-conjugala, asta e. Apropo, noi, ca femei, cand primim avansuri din partea unui barbat, cum stim sa ne eschivam?
O sa vezi, ca pe masura ce inaintezi in varsta, punctul de vedere ti se va schimba un pic. Pana la urma chestiile astea cu amant/amanta se intampla si nu trebuie sa incepem sa judecam lumea dupa ce se vede la suprafata. Fiecare isi stie propriile limite si ca atare, e in stare sa suporte consecintele.

Scorpi, imi placu' ce spusesi tu acolo sus. Asta cu sufletu' pereche si mie mi se pare un pic de poveste, dar de ce sa nu visam si noi un pic. Stii important e sa crezi ca-i sufletu' tau pereche si dupa vreo 30 de ani (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .

Sweet, am impresia ca tu gandesti prea mult. Ce-ar fi sa te lasi un pic purtata de val, ca esti tanara.

+Quote Post

24 Pages V  « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 2nd May 2025 - 10:21 PM