![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
odata imi spunea cineva, ceva de genul "cand femeia sta prea mult are timp sa se gandeasca la toate tampeniile. nu o lasa sa stea. aminteste-i ca are ceva de facut in momentul ala. varsa ceva din greseala ca sa curete". M-a luat o usoara stare de greata(imi cer scuze moderatorilor pentru cele spuse)...."varsa ceva din greseala ca sa curete" (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) ...de ce sa nu o scoti la o plimbare,la o pizza sau sa o inchizi in dormitor pentru o partida teribila de sex toata noaptea?! Si acum on_topic...pana nu demult credeam ca doar timpul si lasarea situatiei in mainile "destinului" e cea mai buna metoda de a trece peste o criza de cuplu...dar acum consider ca amanarea rezolvarii unei crize face mult mai rau...e nevoie de comunicare,multa comunicare intre cei doi,iar atunci cand unul dintre cei doi simte mai acut "criza" celalalt sa fie el initiatorul calmarii "crizei" fara sa gandeasca la orgoliu si mandrie... |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 308 Joined: 3-January 07 From: Craiova Member No.: 928 ![]() |
Si acum on_topic...pana nu demult credeam ca doar timpul si lasarea situatiei in mainile "destinului" e cea mai buna metoda de a trece peste o criza de cuplu...dar acum consider ca amanarea rezolvarii unei crize face mult mai rau...e nevoie de comunicare,multa comunicare intre cei doi,iar atunci cand unul dintre cei doi simte mai acut "criza" celalalt sa fie el initiatorul calmarii "crizei" fara sa gandeasca la orgoliu si mandrie... daca este prea adanca o criza nu prea mai merge cu comunicarea. de fapt mai bine ocolesti situatiile astea. daca te bagi intre graunte te mananca porcii.... |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,819 Joined: 25-December 06 From: Pe canapeaua rosie Member No.: 893 ![]() |
daca este prea adanca o criza nu prea mai merge cu comunicarea. de fapt mai bine ocolesti situatiile astea. daca te bagi intre graunte te mananca porcii.... leo, nu pot sa nu observ cat de bine batute in cuie iti sunt parerile!!!!! Imi pare rau sa spun asta, dar si pe mine ma ating afirmatiile misogine de genul celor facute de tine!!! Nu te supara dar poti trata femeile cu putin ma mult respect fata de existenta lor?! Nu existam pentru "a avea ce face sa nu gandim prea mult"!!! Cat de gestionarea unei crize de cuplu, sunt perfect deacord cu solutionarea lor printr-o comunicare urmata de fapte!!! |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eh Leo este cred eu unul din barbatii (si nu sunt putini) care simt nevoia sa sublinieze mereu ca ei sunt "in charge". Ei fac regulile, ei organizeaza, ei stiu mai bine. Si probabil are acasa o femeie suficient de inteligenta incat sa il lase pe el sa creada ca asa si este si ea se multumeste cu a avea adevarata putere, nu suprematia de suprafata, cum bine imi zicea de curand o prietena (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Membru Posts: 216 Joined: 19-March 07 From: Timisoara Member No.: 1,366 ![]() |
Mie jocurile astea de "putere" mi se par bune doar in pat, in cam toate celelalte aspecte ale vietzii de cuplu nu le vad rostul (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ideea de competitie cu el, de conflicte, tensiuni, manipulari etc ma oboseste cumplit. Intr'o relatie trebuie sa construim impreuna si sa fim complici, nu sa te ne punem unul altuia capcane, sa varsam chestii ca sa aiba celelalt ce sterge si sa facem tot felul de experimente.
In alta ordine de idei -- exista si momente cand nu ai nici un chef sa gestionezi criza de cuplu.. Ni s-a intamplat in urma cu ceva vreme o situatie de felul asta, parea sa nu mai mearga nicicum (sincera sa fiu, eu aveam impresia ca vreau sa imi traiesc un pic alt fel viata asa ca ia hai sa nu mai locuim impreuna pentru o vreme) si desi el era foarte cooperant si intelegator, nu eram deloc sigura ca doream sa repar ceva. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 308 Joined: 3-January 07 From: Craiova Member No.: 928 ![]() |
leo, nu pot sa nu observ cat de bine batute in cuie iti sunt parerile!!!!! Imi pare rau sa spun asta, dar si pe mine ma ating afirmatiile misogine de genul celor facute de tine!!! Nu te supara dar poti trata femeile cu putin ma mult respect fata de existenta lor?! Nu existam pentru "a avea ce face sa nu gandim prea mult"!!! Cat de gestionarea unei crize de cuplu, sunt perfect deacord cu solutionarea lor printr-o comunicare urmata de fapte!!! de ce te deranjeaza geo parerile unui om pe care nu il deranjeaza ale tale? de termenul asta misogin am mai auzit eu. hai sa iti dau o definitie misogin/(-a) = persoana care este impotriva femeilor in general. deci nu are nimic de a face definitia cu faptul ca nu sunt de acord cu parerile tale. desigur ca pot trata femeile cu oricat respect, dar la mine respectul se castiga, nu se ofera. tratez cu respect o femeie care si-l obtine. daca intalnesc una care nu ma atrage din punct de vedere intelectual pot sa o tratez si mai rau decat pe cainele de companie,nu? Eh Leo este cred eu unul din barbatii (si nu sunt putini) care simt nevoia sa sublinieze mereu ca ei sunt "in charge". Ei fac regulile, ei organizeaza, ei stiu mai bine. Si probabil are acasa o femeie suficient de inteligenta incat sa il lase pe el sa creada ca asa si este si ea se multumeste cu a avea adevarata putere, nu suprematia de suprafata, cum bine imi zicea de curand o prietena (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) angel...relatia cu o femeie asa de inteligenta cum spui tu (eu ii spun ipocrita din motive pe care nu o sa le explic) tine pana la 8 luni. relatia mea are peste 4 ani. deci (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) te cam inseli. si ca si geo, dai verdictul stiind sfarsitul si necunoscand nimic despre inceputul unui lucru. apropo fetelor...sa desfintam mitul gandirii feminine care spune femeile sunt asa...barbatii sunt asa... etc. de multe ori ma amuza posturile voastre. si eu si voi gandim diferit in situatii diferite. (poate de aia unii barbati cauta amante: nu se regasesc pe ei in comportamentul fata de sotie). (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) deci eu nu sunt asa...sau invers...sau mai stiu eu cum.... sunt diferit in functie de situati (aici nu includ oamenii cu mai multe fete...aia incearca sa para altcineva de fiecare data. e alt caz). |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eh, mi-am dat si eu cu parerea, nu era nici un verdict. De aia am spus "cred eu" nu "stiu eu sigur". Normal ca nu am de unde sa stiu sigur cum sta treaba defapt in relatia ta. De multe ori nici cei doi implicati in relatie nu stiu adevarul adevarat despre relatia lor, deci cum as putea sa il stiu eu? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Dar mie imi plac totusi statisticile tale, pe care habar nu am de unde le scoti. Cine a dat in scris ca ipocrizia iese la suprafata dupa 8 luni si nu 10? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
|
|
Eh, mi-am dat si eu cu parerea, nu era nici un verdict. De aia am spus "cred eu" nu "stiu eu sigur". Normal ca nu am de unde sa stiu sigur cum sta treaba defapt in relatia ta. De multe ori nici cei doi implicati in relatie nu stiu adevarul adevarat despre relatia lor, deci cum as putea sa il stiu eu? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Dar mie imi plac totusi statisticile tale, pe care habar nu am de unde le scoti. Cine a dat in scris ca ipocrizia iese la suprafata dupa 8 luni si nu 10? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) 8 - 10 luni, conteaza? nu mai mult de un an. sau 6 luni sau 3...etc. si pentru ca majoritatea relatiilor mele au fost de lunga durata as putea spune ca puterea in relatie se imparte, nu se adjudeca si nu se "fura". in cazul in care nu imparti aceasta "putere" s-ar putea ca sa ii deschida altcineva ochii celuilalt. si asta e una din cauzele care duc la o criza (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) . deci cred ca trebuie sa se evite criza. daca ai produs o criza in 3 ani iti trebuie 5-6 sa o remediezi. mai bine te dai in laturi si nu mai faci data viitoare. daca scoti cuiele din usa raman gaurile, care nu le astupi cu una cu doua. sau poate ca da? daca schimbi usa. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 03:03 AM |
|