IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

13 Pages V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Insecticide, erbicide, daunatori pentru plante, Cum protejam plantele de atacul daunatorilor
Diana.
post Aug 10 2010, 02:57 PM
Post #61

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Nu o sa ma nici un fluturas, ca am curatat menta. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Iaca asa am ramas eu fara paradis in balcon... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
citystella
post Aug 10 2010, 04:15 PM
Post #62

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
Member No.: 8,322

(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Dar mai ai o sansa, poti sa faci ce ai facut pana acum sa atragi omizile. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

(IMG:style_emoticons/default/pupaceala.gif) Diana. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
Tudor
post Sep 28 2010, 06:31 PM
Post #63

ex Win-Win

Group: Obsedat
From: IASI
Member No.: 8,548

Vara asta dupa cum zicea m-am pricopsit cu cel putin 4 tipuri daunatori. Motive: am adus o floare infestata in casa, am scos florile pe geam, am avut un pamant ieftin in jardiniere probabil infestat deja.
Prin spalari repetate am reusit doar sa le diminuez efectele dar nu am scapat de ei complet. Recunosc am avut si o mica lene sa caut un magazin de fitosanitare in IASI.. ieri am aflat ca e unul relativ aproape de mine si probabil ca voi cumpara ceva de acolo.
Poze explicite ...

(IMG:http://3.bp.blogspot.com/_qrJTi5jt9aw/TKILSjoAvFI/AAAAAAAACCw/Zbtgd8EDZSM/s1600/IMG_8369.JPG)

(IMG:http://4.bp.blogspot.com/_qrJTi5jt9aw/TJ8vKgZ0_mI/AAAAAAAACCA/z83yfoPwwCY/s1600/IMG_8362.JPG)
(IMG:http://3.bp.blogspot.com/_qrJTi5jt9aw/TJ8vKg9HkPI/AAAAAAAACB4/fi35FHyemEo/s1600/IMG_8360.JPG)

+Quote Post
Diana.
post Sep 28 2010, 07:19 PM
Post #64

Fondator eLady.ro

Poti sa zoom-uiesti mai tare, Win?

+Quote Post
Tudor
post Sep 28 2010, 07:25 PM
Post #65

ex Win-Win

Prea multe detalii horor, nu? OK sterge topicul anterior (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Diana.
post Sep 28 2010, 07:29 PM
Post #66

Fondator eLady.ro

Nu dimpotriva, vreau sa imi dau seama ce e... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) ca nu pricep.. is de-aia linosi?

+Quote Post
Tudor
post Sep 28 2010, 09:02 PM
Post #67

ex Win-Win

Cei din foto 3 da.. aspectul e de fire de lana. Isi fac sub frunza la imbinarile nervurilor mici cuiburi albe. Le-am distrus si nu au mai aparut dar pe suprafata frunzei intre spalari mai apare un puf ca in poza.

+Quote Post
Diana.
post Sep 28 2010, 10:23 PM
Post #68

Fondator eLady.ro

Cred ca e paduchele linos in cazulk asta. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

+Quote Post
Valentina30
post Oct 1 2010, 09:58 AM
Post #69

Incurabil

From: Bucuresti
Member No.: 1,899

Win-win, daca-mi permiti o parere... Din ce vad eu in pozele tale, ai mari probleme cu paianjenii de plante, in special paianjenul rosu (Tetranychus urticae). In prima poza se vede foarte bine si panza lor. Paianjenii apar mai mult in perioada verii, cand aeru este cald si uscat. Infestarea e mai veche, nu de cateva zile, ci mai degraba de cateva saptamani sau chiar 1-2 luni.
Stropeste plantele afectat cu solutie de Neoron (0,05 %). Peste 8-9 zile, mai faci o stropire cu alta substanta: Nissorun (0,04 %), Omite (0,1 %) sau Talstar (0,05 %).

In imaginea a doua, imi pare a fi un atac al tripsilor. Vad ceva gize mici crem-alburii, care nu par musculite albe... Pentru atacul tripsilor, cel mai bun tratament este cu Confidor (0,1 %).

Ai grija la concentratie si nu depasi doza. Stropeste plantele pe toate partile afectate, cu pulverizator cu duza fina (eu folosesc dozele goale de la Clin - solutie de geamuri). Spala-te bine pe maini, imediat ce ai temrinta de stropit plantele. Nu lasa copii sau plantele sa intre in cotact cu plantele stropite, minim 8-10 zile de la ultimul tratament.

Cam atat pentru moment. Daca mai ai nelamuriri, nu ezita sa intrebi.

+Quote Post
Tudor
post Oct 2 2010, 09:14 PM
Post #70

ex Win-Win

Maine obligatoriu vizita la fitosanitare dupa substante. Mi-au atacat vara trecuta anumite plante si acum desi s=au rarit tot ii mai zaresc pe ici colo si vreau sa scap complet de ei.
Pentru insctele de la suprafata pamantului ce recomanzi? Am avut vara trecuta si din astia, mici maro si circulau dute vino, imi e frica sa nu apara la primavara din nou...
Tot recipiente de la detergenti de geamuri folosesc si eu, doar ca de la o vreme se uzeaza si nu mai fac treaba buna.

Multumesc pentru indicatii! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post

13 Pages V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 13th May 2025 - 11:23 AM