IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

19 Pages V  « < 9 10 11 12 13 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete Montignac pentru dulciuri, Dulciuri si desert conform Monti care nu ingrasa
Fanny
post Jun 28 2007, 05:51 AM
Post #101

Moderator Global

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,055

dap. ai dreptate. capul nu si-a dat seama, dar corpul, da! (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
blu_dea
post Aug 7 2007, 12:49 AM
Post #102

Musafir

Fetelor,am vrut sa fac o "pasta" de cacao,dar a iesit cam lichida(am pus vreo 4-5 linguri cu varf de cacao,2 galbenusuri,lapte,1 lingura fructoza).Nu a iesit ce vreau eu,desi e bunicica la gust,dar cam...concentrata.
Ma intrebam daca n-as putea sa o folosesc la altceva..stiu eu,la un chec,prajiturele...imi dati o idee,va rog?am niste faina de soia in casa...)
Multumesc anticipat!

+Quote Post
dr_wise
post Aug 20 2007, 02:45 PM
Post #103

Musafir

Haoleuuu, blu, si eu am intrat intinsa aici, cand am vazut numele tau, am crezut ca ai mai pus vreo descoperire de-a tatalui tau! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
kalua
post Aug 20 2007, 04:29 PM
Post #104

Musafir

Blu, iesea mai pastos daca nu puneai si lapte. Pai adauga faina, niste nuca macinata daca ai si da la cuptor. Si niste unt sau ulei.

+Quote Post
kalua
post Oct 21 2007, 09:35 PM
Post #105

Musafir

Negroteu in camasa
reteta traditionala vieneza - Mohr im Hemd

80 g ciocolata conforma
4 oua
80 g unt
60 g fructoza
1 baton de vanilie
80 g alune sau migdale macinate

60 g ciocolata conforma
300 ml frisca lichida neindulcita

80 g ciocolata se topeste la bain-Marie si se lasa sa se raceasca un pic. Untul se amesteca bine cu 30 g fructoza pana cand aceasta s-a topit. Se adauga galbenusele, unul cate unul. Batonul de vanilie se taie de-a lungul, se scoate maduva si se adauga compozitiei impreuna cu alunele si ciocolata topita. Albusele se bat spuma cu ramasita de 30 g de fructoza. O treime din spuma de albuse se amesteca cu crema de ciocolata, restul se adauga si se amesteca foarte usor si putin.
Acum ne trebuie forme de muffins/briose sau mici de sufleuri. Daca nu sunt de silicon trebuie unse cu unt si presarate cu zahar (alora de silicon nu le facem nimic), le umplem pe 3/4 si le asezam intr-o tava in care punem apa clocotita astfel incat formele sa fie cam 1/3 in apa. Se dau la cuptorul preincalzit 190°C 20 minute.
100 g ciocolata se topeste in 100 ml frisca lichida, restul se bate.
Se pune pe-o farfurie un muffin /briosa, se acopera cu sos de ciocolata si se serveste cu frisca.

Scoase din cuptor:
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/mohr_tava.jpg)
Singular pe farfurie:
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/mohr_simplu.jpg)
Cu sos si frisca:
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/mohr_sos.jpg)

+Quote Post
Fanny
post Oct 23 2007, 10:19 PM
Post #106

Moderator Global

Orezul cu lapte - formula Dr_Wise
ingrediente:
orez basmati
lapte 0.1% grasimi "Fulga"
2 linguri fructoza
coaja rasa de lamaie sau esenta de lamaie Dr Oetcker
scortisoara
pun apa la fiert (cca 300ml) cu un varf de sare; cand incepe sa fiarba, adaug orezul/ 1 castronel de supa plin; il las sa fiarba 5 minute, dupa care adaug laptele in cantitati "ochiometrice"...nu ma intrebati cat, ca nu pot raspunde precis! cca 1 cana mare de ceai, poate chiar 2 cani; las orezul sa fiarba in amestecul de lapte si apa pana cand pare fiert; adaug fructoza, apoi studiez problema, daca mai tb sau nu lapte(va dati seama dupa cat de concentrat e amestecul; tb sa tineti cont ca orezul mai absoarbe lichid si dupa ce l-ati pus in castron) si gata. sting focul, ii adaug esenta sau coaja rasa de lamaie, apoi il torn in castroane. Presar scortisoara din abundenta peste (eu sunt mare fan scortisoara!).
Pofta buna!
E imposibil sa nu iasa ceva bun, iar daca iese prea tare prima data, nu-i bai, prin incercari repetate obtineti rezultatul perfect! Nimeni nu s-a nascut invatat!

Eu l-am facut fara apa... dar cu 1 litru de lapte. Rezultatul: 4 castronele imbietoare:

(IMG:http://i161.photobucket.com/albums/t207/fanny_dinu/Sufra030.jpg)

+Quote Post
Master of Norule...
post Oct 24 2007, 08:58 AM
Post #107

V.I.P.

From: Flower power
Member No.: 1,880

Daca iese tare mai se poate adauga putin lapte sa-l mai inmoaie si se mai lasa un pic la fiert.
Zi-mi si mie Dr.Wise fructoza asta e extrasa natural sau printr-un proces chimic? Multam.

+Quote Post
kalua
post Oct 24 2007, 09:08 AM
Post #108

Musafir

Chimic, missn. Toata afacerea e ca are indexul glicemic muuuult mai mic decat orice fel de zahar.

+Quote Post
Master of Norule...
post Oct 28 2007, 09:44 AM
Post #109

V.I.P.

From: Flower power
Member No.: 1,880

Acuma mai intreb ceva 10g de fructoza cate grame de zahar inlocuiesc? Multumesc frumos.

+Quote Post
Fanny
post Oct 28 2007, 11:38 AM
Post #110

Moderator Global

a explicat kalua la topicul de intrebari despre bucataria montignac ca la prajiturile in care inlocuieste zaharul cu fructoza pune 3/4 din cantitatea de zahar.

mai multe detalii aici

prin urmare, 10 gr de fructoza ar inlocui 13/14 gr de zahar.

+Quote Post

19 Pages V  « < 9 10 11 12 13 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 12:31 AM