![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 113 Joined: 11-June 07 Member No.: 1,781 ![]() |
yeap, ai dreptate, doar ca ma gandeam sa fac pt noi si pt inca niste prieteni de care nu ma formalizez. faza e ca nu pot sa-mi cumpar tot felul de forme pt ca nu am unde sa le pun. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Ally, cauta de silicon. Sunt mai usor de depozitat. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 344 Joined: 11-March 07 Member No.: 1,329 ![]() |
Am luat eu de silicon, aprox. 12 lei, de la Metro, sase bucati colorate diferit. Foarte "vesele" culorile.
Arata exact ca acelea de hartie, sper ca o sa le si folosesc... Am inteles ca trebuie unse putin doar la prima folosinta, asa e ? |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Prajitură cu brânză
- adaptată după o reţetă din Jurnalul naţional, suplimentul de gastronomie edit: din cauza fructelor confiate e pentru faza a doua. Cu bucatele de fructe proaspete cu IG-ul pana-n 35 e de faza 1. Necesar: 500 g brânză de vaci, 3 ouă, un pahar de fructoza, fructe confiate, un pahar făină de soia (năut), 2 linguri de unt, coaja şi sucul de la o lămâie (sau de la jumatate de portocala) şi bicarbonat. Într-un un bol adânc se bat spumă ouăle şi fructoza. După, se pun untul tăiat în bucăţele, vanilia, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie sau portocala, brânza de vaci fărâmiţată şi făina de soia (năut). La compoziţie se adaugă fructele confiate tăiate mărunt. Se amestecă bine bine şi se pune într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu faină. Se lasă la foc mediu cam 40 de minute. * Eu folosesc ca măsurătoare un pahar de 100 ml, că n-am încă pahar cu gradaţii. (IMG:style_emoticons/default/idea.gif) Ideea originala era cu 200 de gr de zahar si 150 de unt + praf de copt în loc de bicarbonat. Poza la prajitura neconforma arata aşa (IMG:http://i161.photobucket.com/albums/t207/fanny_dinu/prajituracubranza.jpg) Cea adaptată Monti arată aproape la fel , doar că mi-a iesit o idee sfărâmicioasă. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Pe viitor mă gândeam să nu mai bat ouăle atât de mult. This post has been edited by kalua: Feb 16 2008, 10:45 AM |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
Dulceata de mere
(IMG:http://i264.photobucket.com/albums/ii194/andraxxz/klk014.jpg) 3 mere MARI 1 lingura jumatate de fructoza 1 lingurita rasa de scortisoara zeama de la o portocala zeama de la un grapefruit mai copt zeama de la 1/2 lamaie 100 ml apa 1 plic de gelatina Am pus la fiert merele taiate bucatele,cu fructoza,cu zeama,apa pana scade,fierte toata la foc mediu.La sfarsit se pune gelatina.Borcanul se tine in frigider.Trebuie consumata in maxim 5-6 zile. Pofta buna! |
|
|
![]()
|
|
Papanasi cu branza
250 gr branza Milli 2 linguri complex de tarate din ovaz,orz,secara 4 linguri soia un albus ou 1 lingura fructoza scortisoara,coaja de portocala smantana 12%grasime-mai usoara nu am gasit dulceata conforma de mere Toate cele amestecate,se drege compozitia din fainuri,e cam lipicioasa compozitia...eu nu am avut faina integrala si am folosit ce am avut si au fost foarte buni...un desert usor de facut,usor...pt silueta! Mi-au iesit ceva de genu`,scuzati muscatura si lingurita,dar cineva a fost foarte nerabdator sa guste: (IMG:http://i264.photobucket.com/albums/ii194/andraxxz/papanasi003.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 283 Joined: 16-January 08 From: Piatra Neamt Member No.: 3,047 ![]() |
INGHETATA CONFORMA
4 albuse se bat spuma tare cu 3 linguri de fructoza. 200 ml frisca se bate cu o lingura de fructoza si se adauga o lingura de cacao. Se amesteca ambele compozitii , se pune amestecul obtinut in forma si se da la congelator. Se poate adauga si ciocolata 70% rasa. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Piure de mere
2kg mere 1 lingura fructoza 1/4l suc de mere suc de lamaie scortisoara sau maduva de la 2 batoane de vanilie 4 - 5 cuisoare intregi Merele se curata de coaja si casuta si se taie in bucati. Se pune fructoza la caramelizat intr-o oala foarte curata, cand e aurie se adauga merele si se amesteca bine, ca sa se ia caramelul de pe fundul oalei. Se adauga sucul de mere si se acopera oala cu un capac. Focul sa fie mic. Se lasa la fiert pana-i un piure cu bucatele mici de mere prin el. Se poate lasa asa sau terciui bucatelele. Se adauga condimentele. Gata. Se poate face si usor de tot: se pun bucatile de mar cu putina apa la fiert pana-i un terci totul si se adauga un pic de fructoza numai daca merele sunt acre. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 29 Joined: 28-July 08 Member No.: 4,355 ![]() |
gata (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) , am facut si clatite si inghetata.... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (pt prima data in viata mea (IMG:style_emoticons/default/tararam.gif) )
poze am facut...dar am facut cu telefonul si de abia acum am realizat ca nu am cablu de date. ps: aparatul l-a luat frate-miu ca e la mare (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) ) dar mai devreme sau mai tarziu o sa pun si pozele (primelor mele clatite (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) si a inghetatei) inghetata inca este in congelator....clatitele au iesit f bune....eu le-am mancat cu crema de branza almette acum sa va spun cum le-am facut: clatite din faina de secara si tarate ingrediente: 2 oua 1 pahar lapte (eu am pus 0,5% ca nu aveam altfel (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) ) 1 cana faina secara 1 cana tarate de grau zeama de la o jumatate de lamaie (dar cred ca mergea si de la o lamaie intreaga) 2 lingurite fructoza( cred mai trebuia.....) am batut oualele, le-am amestecat cu laptele, faina pusa treptat si taratele la felcu fructoza si zeama de lamaie si am amestecat sa nu ramana cocoloase, si am lasat la "odihnit" 20 min. pe urma am incins o tigaie in care am pus putin ulei si am turnat prima clatita.....si uite asa....mie mi-au iesit doar 4, si fffff "inestetice" in sensul ca nu semanau la marime , erau si groase dar si mai subtirele si se intindeau ffff greu, se mai rupeau....cum am spus foarte nemumoase...dar le-am mancat asa, nu se puteau rula pt ca se rupea...ca fura bune (IMG:style_emoticons/default/inocentul.gif) am mancat 2 si mai am doua pt maine acum vin cu o intrebare: e conform clatita mea si umplutura? inghetata cu fructe si iaurt 3 nectarine 2 caise cateva boabe de struguri iaurt ( eu am pus 260 gr Activia light 0,1%, m-am uitat la ingrediente si nu continea zahar, conservanti sau alte prostii) 2 lingurite fructoza fructele le-am spalat, decojit (in afara de struguri ca mi-a fost lene (IMG:style_emoticons/default/fluierat.gif) ) si le-a pasat (fara blender sau robot ca nu am), le-am amestecat cu iaurtul si fructoza si am dat la congelator. si din juma in juma de ora mai amestec pentru a nu se forma "zapada de gheata".si gata... mai am o mentiune: dupa ce le-am pasat am mai scos din cojile boabelor de struguri ca era cam multe si am lasat doar cateva de "fite" si am incalecat pe o sa si v-am spus povestea asa.... (IMG:style_emoticons/default/haninoroc.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 02:37 PM |
|