![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#171
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Pasca cu branza Monti
Dragelor, iata si pasca pe cae am prestat-o de Pasti, din 900 g branza, 6 oua, 200 g unt ( eu am avut mai putin in casa, vreo 150 g, pana la restul de 200 g am adaugat ulei ), 100 g faina dre soia , 2 lingurite praf de copt, 140 g fructoza, coaja rasa de lamaie, o fiola de esenta de vanilie dr. Oetker, si coacaze sau caise deshidratate taiate bucatele, ca sa fie conforma cu faza 1. Eu am pus stafide, am zis ca n-o fi abaterea chiar asa de mare. Am facut-o in forma detasabila pe care-o folosesc pentru blaturile de tort. Dupa cum vedeti, a iesit mareeeee, nici n-am putut-o manca-o pe toata, am mai bagat si la congelator cateva felii, pentru un desert instant in vremuri de restriste (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . (IMG:http://i165.photobucket.com/albums/u49/loveisfree_31/aprilie2010050.jpg) |
|
|
![]()
Post
#172
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,012 Joined: 20-October 09 Member No.: 7,318 ![]() |
Hm..arata tare gustoasa, dar mi se pare parca prea pufoasa si dulce (140g fructoa) pentru faza 1. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
Post
#173
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Mai, de aratat arata bestial! (IMG:style_emoticons/default/estiok.gif)
|
|
|
![]()
Post
#174
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
SPUMĂ DE CIOCOLATĂ
Pentru 6-8 persoane: Ingrediente –400 g de ciocolată amară “superioară” (2 batoane),cu conţinutul de cacao 60-70% – 8 ouă –1/2 pahar de rom (7 cl) – 1 portocală –4 linguriţe de cafea solubilă (NESS) –1 vârf de cuţit de sare Utilaje –1 mixer electric –1 cratiţă mare –1 răzătoare' –2 salatiere mari –1 spatulă Tăiaţi ciocolata în bucăţele. Puneţi-le în cratiţă. Faceţi 1/2 ceaşcă de cafea foarte tare şi turnaţi-o, împreună cu romul, în cratiţă. Puneţi pe foc cratiţa, fie în bain-marie, fie pe o placă, la flacără foarte mică. Lăsaţi ciocolata la topit. Amestecaţi cu spatula, pentru ca să se lege compoziţia. Dacă aceasta este prea groasă, adăugaţi-i puţină apă. În timp ce se topeşte ciocolata, radeţi coaja portocalei (numai partea superficială a acesteia). Puneţi jumătate din coajă în cratiţă şi amestecaţi. Spargeţi ouăle, punând gălbenuşurile într-o salatieră şi albuşurile în cealaltă. Bateţi albuşurile spumă (după ce le-aţi pus sare), pană când se întăresc bine. Turnaţi ciocolata în prima salatieră, în care se află ouăle. Amestecaţi bine, până când obţineţi o cremă foarte omogenă. Turnaţi, apoi, această cremă peste albuşuri şi amestecaţi cu spatula, până când compoziţia devine perfect omogenă. Verificaţi bine, să nu rămână particule de albuş, sau să nu fi rămas la fundul vasului ciocolată neamestecată. Puteţi lăsa spuma în salatieră – după ce îi ştergeţi marginile – sau o puteţi răsturna într-un castron mare, de compot. Înainte de-a o băga în frigider, pudraţi-o pe deasupra cu restul de coajă de portocală. Pregătiţi spuma cu 5 ore – cel puţin – înainte de-a o servi. Idealul este s-o faceţi din ajun. |
|
|
![]()
Post
#175
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Mousse de ciocolata neagra cu Cointreau
150 g de ciocolata neagra minim 70% cacaco 3 oua, albusul separat de galbenus 2 linguri de Cointreau 1 praf mic de sare Coaja confiata de portocale 1 lingurita de fructoza coaja de la 2 portocale, taiata in fasii lungi si cit mai subtiri frisca conforma, pentru servit Se topeste cu grija ciocolata in cuptorul cu microunde sau intr-un bol asezat deasupra unui vas in care fierbe apa, apoi se lasa putin la racit. Se bat impreuna galbenusurile si lichiorul si se amesteca cu grija in ciocolata topita. Se bat albusurile spuma si se adauga usor in amestecul de ciocolata. Se pune compozitia cu o lingura in patru pahare si se da la racit. Pentru a pregati coaja confiata de portocale, se dizolva fructoza in 2 linguri de apa si se fierbe 2 minute. Se pune in sirop coaja de portocale si se fierbe inca 2 minute, apoi se ia de pe foc, se scurge si se pune la racit pe o foaie de copt. Se pune frisca peste fiecare mousse, iar deasupra se asaza coaja de portocale. |
|
|
![]()
Post
#176
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
Prajitura cu prune
(IMG:http://i147.photobucket.com/albums/r288/bia_is_here/DSC09412.jpg) 5 oua de tara (eu am pus 2 de gaina si 2 de rata) 3 linguri de fructoza 4 linguri de unt topit 5 linguri cu varf de faina de soia scortisoara pentru presarat la sfarsit esenta de vanilie (eu am pus jumatate de sticluta de la Dr. Oetker) bicarbonat (cam jumatate de ligurita sau 2 varfuri de cutit) Compozitia: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga galbenusurile, praful de copt/bicarbonatul, esenta de vanilie, untul si 1 lingura si jumatate de fructoza. Apoi se adauga untul si faina de soia. Se pune o foaie de copt pe o tava si se unge cu 2 linguri de unt. Se taie prunele in jumatati si se scot samburii. Se aseaza cu despicatura in sus. In timpul coacerii prunele se vor ridica la suprafata putin si prajitura va arata frumos. Se pudreaza cu fructoza ramasa si se toarna peste acestea compozitia. Se da la cuptorul incins la 210 grade pana se rumeneste. Se pudreaza cu scortisoara si se lasa la racit. This post has been edited by Pink Lemonade: Jul 19 2010, 10:49 PM |
|
|
![]()
Post
#177
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Pink, arata tare bine prijuturica ta insa am si eu o curiozitate. Ti s-au batut albusurile de rata spuma? Eu stiu ca nu se bat, de aceea te intreb (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
Post
#178
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
S-au batut. Am invartit mai mult la ele dar s-au batut. Probabil cele de gaina au ajutat. Am pus si un praf de sare. A, si le-am pus reci reci din frugider.
|
|
|
![]()
Post
#179
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Cred ca ouale de gaina au fost de ajutor (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Oricum, rezultatul arata bun tare! |
|
|
![]()
Post
#180
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
Am folosit prune de-alea usor amarui si a iesit nici prea dulce, nici prea amaruie. Interesanta combinatia, oricum. Cea de alaltaieri cu piersici a iesit exagerat de dulce.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 1st May 2025 - 10:09 PM |
|