![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#21
|
Musafir ![]() |
Papanasii...fiecare ii mananca cu ce ii place, eu n-as pune dulceata pe ei nici sa ma bati. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/nusepoate.gif)
Dar conform ar fi. Si "mai conform" ar fi cu dulceata fara fructoza deloc. Si cu smantana sunt conformi, de preferat o smantana cu grasime putina. |
|
|
![]()
Post
#22
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 104 Joined: 8-February 06 From: Bucuresti Member No.: 196 ![]() |
merci, kalua. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
o sa incerc reteta in weekend, sper... |
|
|
![]()
Post
#23
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,334 Joined: 13-December 05 From: D Street Member No.: 96 ![]() |
Poate merg cu magiun de prune...cui ii place, sigur nu are fructoza (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
Post
#24
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
mi-am luat 2 kg de portocale si sunt ingrozitor de acre. cum fac gem/dulceata conform/a?
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#25
|
Musafir ![]() |
Nu stiu, ala, aici se gaseste fructoza cu pectina pentru facut dulceata. Dar ma gandesc ca se face ca aia normala si cu fructoza.
|
|
|
![]()
Post
#26
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
o sa incerc doar cu fructoza, dar nu am folosit niciodata si nu prea stiu proportiile. kalua, ma ajuti tu?
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#27
|
Musafir ![]() |
Uite ce-am gasit in cartile d-lui MM:
Dulceata de pere 250 gr. pere taiate cuburele 1 lingurita fructoza 1 lingurita gelatina 1 lingura apa Se pun la fiert bucatile de para cu fructoza si se fierb 15 minute la fiert. Se pune gelatina la inmuiat intr-un castronas cu apa, iar dupa ce s-a umflat se adauga la fructe si se mai fierbe 5 minute. Se pune dulceata in borcane si se tin in frigider. Acuma la portocalele tale intrebarea e: sunt tratate chimic sau nu? Daca nu, poti sa pui o parte din ele cu tot cu coaja (taiate felii foarte subtiri). Daca zici ca-s asa de acre, as pune 1 lingura de fructoza la 250 gr fructe curatate. In rest la fel ca sus. |
|
|
![]()
Post
#28
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
multumesc tare mult! fac in week-end. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
Post
#29
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
dulceata...un esec total. nu am deloc talent.
in schimb papanasii sunt dementiali. eu ori am scapat prea multa seara, oria fost branza un pic sarata pt ca au iesit sarati si sunt super buni, fara dulceata sau frucoza. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wink.gif) cred ca la cina ii tai in bucatele mici si ii bag intr-o salata. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Post
#30
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 139 Joined: 19-April 06 From: Sharjah, UAE Member No.: 307 ![]() |
Am facut aseara o budinca de mere - reteta am luat-o de pe forumul despre copii - si nu mi-a iesit (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif)
Postez reteta poate ii dati voi de cap pentru ca ar fi tare buna (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) Budinca De Mere Compozitia: 1 ou, 100g smantana light, 1/2 iaurt mic natural (60g), 50g fructoza. Se amesteca toate cu mixerul. 2 mere se curata si se taie felii, se aseaza pe fundul unui vas de yena mic (uns cu unt), peste care se presara scortisoara. Se pun merele vreo 10 min la copt in cuptor, dupa care se adauga compozitia lichida de mai sus si se lasa la cuptor vreo 30 min, sa se rumeneasca. Reteta era o improvizatie dupa o alta reteta care continea faina, si fata care a postat-o nu o incercase inca, asa ca nu stiu sigur daca chiar functioneaza. Pe deasupra eu, care ma pricep la bucatarie nu, am improvizat in continuare - in loc de smantana am pus frisca nebatuta ca asta aveam in casa si pentru ca mi se parea prea putina compozitia am mai adaugat un albus de ou. Cand am scos-o de la cuptor era umflata si arata tare bine, ca un chec (ca am pus-o in tava de chec) dar dupa aia s-a plostit. Oricum a fost mancabila, dar cred ca ar fi mult mai buna daca as reusi sa o pastrez mai pufoasa. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 1st May 2025 - 03:49 PM |
|