![]() |
![]() ![]() |
![]() |
pescarush |
![]()
Post
#61
|
Musafir ![]() |
Leea, pana vine kalua, iti dau eu acceptul. e ok??? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif)
n-am vazut sa fie ceva neconform daca folosesti fructoza si faina de naut. s-ar putea s-o incerc si eu. eu ma gandesc sa fac tiramisu (copiii mei sunt innebuniti dupa ea) si sa fac crema cu fructoza, sa-mi opresc si mie un pic. vom fi 2 montignace pe-aici (eu cu vara-mea). altceva ce mai gatiti fetelor, de Craciun? eu m-am gandit la o supa de curcan pentru copii. deci am rezolvat felul I si desertul. a, si mai fac niste oua umplute. in rest, inca nu mi-am scotocit prin memorie, dar sigur nu fac sarmale, ca nu suntem mari amatori. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#62
|
Musafir ![]() |
Ups, n-am vazut pstul Leei. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
Binenteles ca-i conforma prajitura, sa ne spui neaparat cum a iesit. Eu fac tortul de ciocolata pentru petrecerea de la serviciu, s-avem si noi, montignacele, ceva dulce conform. Pentru felul doi am o reteta de muschiulet dublu (sunt doi muschiuleti de porc). Ma uit daca am postat reteta pe-aici sau pe la alt topic; daca nu, spuneti-mi daca o vreti. Am gasit-o: Muschiulet de porc à la Cosimo pt. 2 persoane 1 muschiulet de porc 50g Mortadella in felii 1 legatura patrunjel verde 50 g parmezan ras 50 g cascaval ras ulei de floarea soarelui, ulei de masline 25 g unt vin alb o lingura bulion 250 ml supa clara (evtl. instant, dar fara morcovi si patrunjel) sare, piper Muschiuletul se taie de-a lungul si se bate ca pt. snitele, se sareaza, pipereaza. In taietura se pun feliile de mortadella. Patrunjelul se toaca marunt, un pumn se pune deoparte. Peste feliile de mortadella se "imprastie" parmezanul, cascavalul si patrunjelul. Muschiuletul se ruleaza si se inchide cu ace pt. rulada sau se leaga cu ata de bucatarie. Se incinge uleiul de floare soarelui intr-o tigaie (prima data se incinge bine tigaia fara ulei, dupa aceea se pune uleiul) si se prajeste muschiuletul pe toate partile. Se arunca uleiul de floare soarelui, se adauga uleiul de masline si niste unt. Se stinge cu vinul, se adauga bulionul si supa si se lasa pe foc pana sosul este redus. Se scoate muschiuletul, se taie in felii. In sos se mai poate pune o lingura de unt f. rece (pt. prinsul sosului), eu sar peste asta. Se serveste cu patrunjel pe de-asupra. Am facut pentru ieri o terina cu somon afumat, o nebunie. Si asta ar merge la aperitive. Spuneti numai o vorba daca vreti reteta. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#63
|
Musafir ![]() |
Sos de vanilie
1 pastaie de vanilie 1 lingura fructoza 250 ml lapte 2 galbenuse Se taie vanilia si se razuieste "maduva", punctele alea mici negre. Se pune intr-o cratita maduva de vanilie, pastaia de vanilie, laptele, fructoza, se amesteca si se fierb toate (se tot amesteca ca sa nu se prinda laptele). Se lasa pe aragaz 10 minute. Se scoate pastaia de vanilie. Galbenusele se bat si se adauga laptelui vanilat, mestecand mereu. Se infierbanta iar, dar nu se fierbe! Se mesteca mereu pana se ingroasa putin de tot. Se lasa la racit (dar nu in frigider) si se tot mesteca pana-i rece. Apoi se da la frigider. In frigider se mai intareste un pic. Daca vreti sa o faceti mai deosebit si nu sunteti la faza 1 stricta, folositi frisca lichida neindulcita in loc de lapte, iese mai buna. |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#64
|
Musafir ![]() |
Merci, Kalua!
Laptele sa fie normal, sau cu 0.1% grasimi? |
|
|
kalua |
![]()
Post
#65
|
Musafir ![]() |
Eu as folosi cu 1,5%.
|
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#66
|
Musafir ![]() |
OK! Dupa 1.8% ma uit, ca n-am vazut cu 1.5%. Am taiat-o!
Mai frate, si e o vreme super aici (Constanta), de plimbat pe malul marii, soare, cald, ce mai!!! da' cu cine, ca husband-ul meu a taiat-o repede la mamitza lui weekend-ul asta, sa-i manace porku...trebe sa-mi iau in curand ori un caine, ori un macho... |
|
|
kalua |
![]()
Post
#67
|
Musafir ![]() |
Desert-prajitura Nemesis
pt. cine a auzit de Jamie Oliver - reteta este din restaurantul unde si-a invatat meseria. 340 g ciocolata 70% 225 g unt 5 oua 250 g fructoza evtl. smantana si fructe (capsuni) pt. decoratul farfuriei Se preincalzeste cuptorul 160°C. 125 ml apa se fierbe scurt cu 2/3 din fructoza (pana se face un sirop gros). Ouale se bat spuma cu restul de fructoza - ca. 10 min. cu mixerul. Ciocolata si untul se adauga siropului, se amesteca bine si se lasa la racit. Cand compozitia s-a racit, se adauga ouale batute, se amesteca si se pune intr-o forma de chec unsa cu unt. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor in baie marina 60-90 min. Se scoate din forma rece. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#68
|
Musafir ![]() |
Crema de zahar ars
3/4 l lapte 80 g fructoza 170 g fructoza pentru caramelizat 4 oua 3 galbenusuri un baton vanilie un praf de sare Se taie batonul de vanilie de-a lungul si se razuieste miezul. Laptele cu cele 80 g fructoza se pun la fiert, se adauga miezul de vanilie. Restul de baton de vanilie (coaja) ori il puneti si pe el la fiert in lapte, ori il taiati mai mic si-l amestecati cu niste fructoza (se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic), aveti astfel fructoza vanilata. Laptele se fierbe cateva minute, se ia de pe foc si se pun ouale si galbenusele in ele, amestecand incontinuu. Restul de fructoza se caramelizeaza intr-o oala foarte curata. Atentie sa nu se intunece prea tare, capata un gust amar. Eu am turnat caramelul intr-o forma de silicon rotunda si cu gaura in mijloc (de Guglhupf) si am strecurat printr-o strecuratoare de plasa laptele cu oua. Se da la cuptor, la baie marina, pana crema se prinde. |
|
|
![]()
Post
#69
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Kalua, trimite-mi si mie un pic daca mai ai, ca mor de pofta (IMG:style_emoticons/default/pls.gif)
Prin mail e bine (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#70
|
Musafir ![]() |
Trimis! Primit? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 02:30 AM |
|