![]() |
![]() ![]() |
![]() |
blu_dea |
![]()
|
Musafir ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/easter.gif) INGHETATA DE VANILIE (din cartea Sandei Marin)
Se pune la fiert 1 l lapte, apoi se lasa sa se racoreasca usor. Pana fierbe laptele, se amesteca 5 oua mici/6 oua mari cu 4 linguri fructoza si semintele din 1/2 baton de vanilie (sau 1 lingura fructoza vanilata facuta in casa). Se toarna laptele fierbinte peste oua, treptat, si se pune din nou pe foc mic, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Nu trebuie sa dea in clocot, ci doar se infierbanta pana ce, scotand lingura, ramane imbracata cu un strat subtire de crema. Se ia de pe foc imediat, se raceste complet si se da la congelator. Din cand in cand trebuie amestecat, ca sa nu se formeze cristale. Se pot adauga si cateva linguri de frisca (atentie sa nu aiba zahar). La fel se poate face si cu cacao, inlocuind vanilia cu 2 linguri rase cacao amestecate cu putin lapte, sa rezulte o pasta mai lichida, care se strecoara in amestecul de oua. (IMG:style_emoticons/default/easter.gif) INGHETATA DE CACAO Se freaca 5 galbenusuri cu 3 linguri fructoza, 2 linguri cacao (care in prealabil a fost amestecata cu 1/2 pahar lapte si fiarta, sa rezulte o pasta) si 200-250 ml smantana dulce. La sfarsit se incorporeaza cele 5 albusuri batute spuma tare. Se da la congelator ca mai sus. (IMG:style_emoticons/default/easter.gif) PARFAIT Se amesteca 200 ml lapte cu 200 g fructoza si 4 oua. Se infierbanta, pana ce lingura cu care este amestecata compozitia se acopera cu un strat subtire de crema. Se ia de pe foc imediat. Se lasa sa se racoreasca putin, se amesteca cu 300 g alune de padure prajite si zdrobite, 1/2 l frisca/smantana dulce si 2 linguri rase cacao. Se da la congelator. (IMG:style_emoticons/default/easter.gif) INGHETATA DE FRUCTE (zmeura, capsune, etc.) Se amesteca 1 pahar fructe facute piure cu 2 linguri rase fructoza si 1 pahar iaurt/smantana degresata. Se da la congelator. (IMG:style_emoticons/default/easter.gif) INGHETATA CU PRALINE 1. Se prajesc in cuptor 200-300 g alune de padure. Separat se face un sirop din 100 g fructoza cu 2-3 linguri apa; se fierbe pana incepe sa se caramelizeze, apoi se adauga alunele intregi si totul se toarna pe un platou uns cu putin ulei/unt. Cand s-au racit, alunele se zdrobesc. 2. Se bat 4 galbenusuri cu 1 lingura fructoza. Se adauga semintele din 1/2 baton de vanilie, apoi 500 ml smantanta dulce. Se mai bate putin, ca sa se ingroase. Albusurile ramase se bat spuma tare, apoi se incorporeaza usor in crema. La sfarsit se adauga alunele zdrobite. Se da la congelator. (IMG:style_emoticons/default/easter.gif) INGHETATA DE PRUNE USCATE - faza a 2-a deoarece prunele uscate au IG-ul 40. Se zdrobesc cu blenderul 300 g prune uscate fara samburi, sa rezulte o pasta. Se amesteca cu 300 g branza gen Philadelphia, 300 ml smantana, 50 g fructoza, eventual putin rom, 1/2 pastaie de vanilie. Se da la congelator. ps retetele,sunt din mai multe locuri,daca nu ma insel si de pe aici.eu le am pe toate intr-un folder MM This post has been edited by kalua: May 15 2007, 06:29 PM |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Blu draga, imi ploua in gura deja si nici macar nu e 7 dim!!!!
M-ai lovit unde ma durea mai tare! Sunt moarta dupa inghetata de vanilie si chiar ma gandeam ieri cum o sa treaca vara asta fara o inghetata delicioasa!!! Multumesc mult! |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
eu am facut parfaitul si sunt dezamagita (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) oi fi pus cam multe nuci, nu stiu...cert e ca sta in congelator de o saptamana
in schimb, am facut inghetata de capshune: le-am pasat, am pus fructoza, esenta de vanilie, smantana si am amestecat totul cu mixerul. am dat la congelator si a iesit tare bun. dar parca prefer sa nu le mai inghet data viitoare, ci doar sa fie reci (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
ala, tu cu ce mananci painea asta , ca am inteles ca se poate manca si cu grasimi...? eu de ex. imi fac cate un sandwich cu ton maruntit in suc proriu. cum e coaja, ca la mine iese tare tare, ma chinui serios cand tai painea (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Eu nu o pap cu grasimi. Nu am nici o confirmare ca ar putea fi combinata cu grasimi. La mine coaja a iesit ok. Cred ca daca o tii la frigider invelita in hartie, nu are cum sa se intareasca. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Prajiturica cu fructe - dupa inspiratia mea si a cumnatei (care e si ea oarecum familiarizata cu Monti)
faza a 2-a 200 gr branza de vaci slaba 3 oua 2 lingurite faina de soia (cred ca merge si cu faina de naut) 100 gr caise uscate rom (optional) se amesteca bine si se toarna intr-un vas (preferabil de yena). se oreneaza cu bucatele de capsuni. la cuptor am lasat-o 25-30 de minute. am preparat un sos din capsuni si gelatina.... cu care am ornat prajiturica.... (sosul a iesit cam acrisor asa ca am initiat operatiunea 2: dupa o ora de lasat la frigider am imbracat-o in smantana si am decorat-o iar cu capsuni. rezultatul (IMG:http://i161.photobucket.com/albums/t207/fanny_dinu/Picture003.jpg) This post has been edited by kalua: Jun 3 2007, 01:14 PM |
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Fanny, prajitura este pentru faza II, deoarece combini galbenusul care contine grasimi cu caisele deshidratate (care au IG 40). Plasa asta am luat-o si eu la Pasti cand am pus caise in pasca, stiind ca stafidele sunt interzise. Cred ca puteai sa mai adaugi si niste fructoza la prajitura.
|
|
|
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) Cred ca e printre primele tale dulciuri Monti! Bravo!
Arata tare bine si sunt convinsa ca e si buna. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
sar'na de aprecieri si pt ajutorul la clasificare. mergea putina fructoza, dar e foarte gustoasa si asa. pe caldura de acum, numai bine merge o bucatica. tare m-am bucurat ca am facut-o, caci numai s-o vad in frigider, mi-a trecut pofta de inghetata. (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif)
Peste 2 week-enduri, cand sper sa termin modificarile prin casa o sa mai incerc una, neaparat cu ciocolata neagra. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Ma poate ajuta cineva cu o reteta de dulceatza de visine ? Mi s-a facut o pofta teribila de asa ceva...si vreau sa profit acum, cat mai sunt visine pe piata.
As vrea o varianta fara gelatina, nu prea-mi iese ca lumea cand pun gelatina. Cam cata fructoza credeti ca intra la 1 kg de visine fara samburi ? (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Kalua draga, ieri am mancat minunatia asta la Marco Polo si as vrea s-o adaptez la dieta MM...cum se procedeaza, sunt oarece sanse?
Scriu reteta originala si spune-ne te rog cum se poate adapta pt a deveni un desert MM excelent de vara, daca sunt sanse... Ingrediente: 4 foi gelatina 250ml lapte 50g zahar 150g smanatana 200g amestec de fructe Indicatii: Se inmoaie gelatina in apa rece, apoi se stoarce excesul de lichid. Se fierbe laptele intr-o cratita, se adauga zaharul si gelatina, se amesteca si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi smantana, se omogenizeaza bine si se toarna in castronele individuale; se da la frigider 12 ore. Inainte de a se servi, se prepara un sos de fructe. Se pun 200ml apa intr-o oala impreuna cu jumatate din fructe. Se da in clocot, se fierbe 3 minute, apoi se raceste. Se transforma intr-un sos gros folosind un mixer. Panacotta se serveste asezonata cu sos de fructe si ornata cu fructe din cele lasate intregi. Am uitat sa precizez, mea culpa! Reteta e luata de pe un site romanesc, nu-mi apartine. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 12:49 PM |
|