![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Scurt si cuprinzator postul Blondinei.
Si are dreptate: de ce am crede in existenta raiului daca nu exista pedeapsa in iad? De ce ne-am face procese de constiinta, de ce ne-am teme daca nu are cine a ne pedepsi si nici recompensa? |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 262 Joined: 18-February 06 From: Cluj-Napoca Member No.: 231 ![]() |
Nu cred ca exista diavol in sensul pe care Biserica si religia i-l atribuie. Prin diavol, eu inteleg imperfectiunea omului, greselile sale, alegerile proaste pe care le face, etc.
|
|
|
![]()
|
|
--- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,601 Joined: 8-December 05 Member No.: 28 ![]() |
(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
Girlish ce intelegi prin imperfectiune? Fizica sau psihica, daca te nasti cu imperfectiuni ce vina ai tu? Daca il vezi astfel pe diavol, il numesti totusi asa? Cand omul face lucruri bune, ajuta pe altii, este aproape de perfectiune este un Dumnezeu, cand greseste si celelalte este un Diavol. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 262 Joined: 18-February 06 From: Cluj-Napoca Member No.: 231 ![]() |
Mai ales imperfectiune psihica, cum o numesti tu. Nu ma prea raportez la notiunea de diavol, ci mai degraba la cea de Rau, dar sa nu uitam de subiectivitate.
Au zis-o si altii : omul nu se naste om, ci devine om, incercand sa se desavarseasca. |
|
|
![]()
|
|
--- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,601 Joined: 8-December 05 Member No.: 28 ![]() |
ce se naste, atunci, omul? si ce spui despre cei care se 'transforma' in ucigasi sau alte 'meserii' de genul, e si asta o desavarsire?
Fiecare isi are demonii sai, sau ii creeaza. |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 3 Joined: 30-June 06 Member No.: 405 ![]() |
raul si binele sunt doua notiuni care nu se exclud, pentru ca binele a dat nastere raului si pentru este nevoie atat de bine cat si de rau, exista un sens pentru toate, fiecare lucru are jumatatea sa de urat si jumatatea sa de frumos, este nevoie de amandoua.
|
|
|
![]()
|
|
raul si binele sunt doua notiuni care nu se exclud, pentru ca binele a dat nastere raului si pentru este nevoie atat de bine cat si de rau, exista un sens pentru toate, fiecare lucru are jumatatea sa de urat si jumatatea sa de frumos, este nevoie de amandoua. da, se numeste dualism. |
|
|
![]()
|
|
Cavaler eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 358 Joined: 26-June 06 From: Jalea Vaii Member No.: 398 ![]() |
Cine nu crede in diavol nu crede nici in Dumnezeu.Notiunea de Bine nu exista fara notiunea de Rau si notiunea de Rau nu exista fara notiunea de Bine. da si nu! Dumnezeu a creat totul? Dumnezeu este Atoatecunoscatorul? atuinci Dumnezeu a creat diavolul k sa-si faca treaba lui de diavol... in acest caz, pacatul, nu mai este pacat, notziunea de pacat implica ca Dzeu nu poate controla totul sau ca, intr-un mod pervers, se distreaza creand RAUL! raul si binele sunt un tot dual- daca astazi cineva makilareste, exista catziva care vor plange si cel putzin la fel de multzi care se vor bucura! ok, eu nu sunt o persoana importanta... daca cineva kilarea pe hitler, facea bine sau rau? are dreptate Albert Einstein, ori Dumnezeu m-a creat pe totul cum a vrut el si atunci nu exista pacat si diavol, ori Dzeu a gresit in creatzia sa si atunci nu-i Dzeu! parerea mea- Divinitatea exista dar uitam o kestie, biblia, kiar daca este cuvantul Domnului, este transpus pe hartie de catre oameni, pe parcursul a mii de ani si a ajuns la noi in traducerea- traducerii- traducerii, de fiecare generatzie modificata dupa interesele momentului (kiar in acest secol se discuta modificarea unorpasaje ce nu cadreaza actualelor conceptzii umane!); e o carte interesanta, dar nu poate fi cartea sfanta- este povestea a cum vedem noi, oamenii pe Dzeu.... |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 28 Joined: 5-March 07 From: Romania Member No.: 1,295 ![]() |
Dumnezeu a mai creat si liberul arbitru pe care i l-a daruit omului...
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 39 Joined: 7-October 07 Member No.: 2,371 ![]() |
Multi teologi , importanti duhovnici ai Bisericii Crestine, afirma ca, cea mai mare amagire a diavolului este sa ne faca sa nu credem in existenta lui.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th May 2025 - 02:41 PM |
|