![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
--- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,601 Joined: 8-December 05 Member No.: 28 ![]() |
:morideris: creca
|
|
|
Tsunami |
![]()
|
Musafir ![]() |
QUOTE Cea mai mare realizare a diavolului a fost sa faca lumea sa creada ca nu exista... ce credeti..., rade acum de noi? 1 nu cred, stiu ca nu poate exista. 2 cine spune ce-ai scris tu? let me guess... un popã. |
|
|
![]()
|
|
--- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,601 Joined: 8-December 05 Member No.: 28 ![]() |
iar m-ai citat >:( :P
de ce ar fi zis un preot, nu vad legatura, preotii cred in existenta lui dumnezeu, sau asta implica si existenta diavolului? ...si a reusit intr-o oarecare masura... ;D ;D stii? sa stii inseamna sa ai dovezi, pe de alta parte si sa crezi implica o anumita dovada constienta sau nu daca totul e relativ la topicul asta de ce nu ar fi o linie foarte subtire si intre a stii si a credea ??? |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,136 Joined: 8-December 05 From: 7Th Heaven Member No.: 16 ![]() |
QUOTE Cea mai mare realizare a diavolului a fost sa faca lumea sa creada ca nu exista... ce credeti..., rade acum de noi? Ai dreptate titsicule :-* |
|
|
![]()
|
|
blondico, nu stiu daca tsunami ma contrazice pe mine si pe toata lumea care nu e de acord cu el asa de dragul contrazicerii sau chiar asta e parerea lui. Daca toata lumea ar fi de acord cu ceea ce afirma el ce s-ar mai face. Ar cita si dedesubt ar scrie : ai maaare dreptate
va tuculesc :-* :hainoroc: |
|
|
Tsunami |
![]()
|
Musafir ![]() |
ma enervezi tits-ule. e mai usor sa te citez decat sa copi/paste la propozitiile tale sa stii la ce ma refer.
offf de ce ar zice asta preotii? pai cred ca doar ei sunt cei care sperie oamenii. si-i sperie pentru ca lumea sa aiba nevoie de ei. ei de ex. au nevoie de mine, dar eu n-am de ei. ei traiesc doar pe baza vorbelor, sperieturii, convingerilor pe care le implementeaza credulilor. ei nu produc nimic pentru societate, ba dimpotriva, de la un punct sunt nocivi. adu numai propunerea ca preotii sa nu mai fie platiti de stat, ci doar de credinciosi, propunere perfect legitima de altfel, sa-i vezi ce sar in sus. deci popa si biserica au nevoie de diavol, au nevoie ca tu sa crezi in existenta diavolului. stii? sa stii inseamna sa ai dovezi, pe de alta parte si sa crezi implica o anumita dovada constienta sau nu credinta nu e legata de dovezi neaparat. altcineva te convinge prin povesti verificabile, partial verificabile sau neverificabile. e randul meu sa te intreb acum daca ma contrazici doar sa nu-mi dai dreptate. nu, n-ai nimerit-o. mi-am spus o parere si mi-o apar. nu arat cu degetul spre tine si strig "ba tu, ba tu, ba tu" ci scriu argumentele pentru care am convingerea asta. mai mult accept si alte pareri. la afirmatia: "eu cred in diavol", n-am ce sa mai comentez. n-am comentat afirmatia blondinei ca ea crede in exorcism. daca blondina ar deveni sotia mea, as incerca s-o conving ca ea este singura care alege cum vrea sa traiasca, dar acest lucru este putin probabil, asa ca las fiecare sa creada in ce vrea. la afirmatia: "exista diavol" ca si la "tsunami, n-ai dreptate" cer argumente. pana acum n-am primit decat exemple cu popi neconcludente, povestiri de lucruri paranormale sau ne-explicabile, care insa nu dovedesc existenta diavolului. si daca tot ai deschis discutia asta, filozofic vorbind, de ce s-ar "tavali de ras" ca lumea n-ar crede in existenta lui? ce avantaj ar avea diavolul, daca nimeni n-ar crede in el? daca lumea ar fi mai responsabila, mai curajoasa, cu spirit de explorator, de cercetator mai accentuat? |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
tsunami e evident ca ai o problema cu preotii ..... nu stiu care ti-e povestea (nici nu ma intereseaza) , dar cine ti-a spus ca tot ce se scrie aici e o "citare" sau parafrazare a unui preot??? .... nici eu nu am intalnit inca preoti cu "har" dar asta nu inseamna ca nu exista .... iar minte , din cate vad eu , are toata lumea care se invarte pe forumul asta si nu pricep de unde concluzia " cine ti-a spus asta?? >:( un preot >:( " (poate au ajuns singuri la concluzia asta) .... daca vrei sa discuti lasa-l SI pe celalalt sa zica ceva fara a-l combate (de multe ori luuung si fara argumente valabile) .... daca nu, o sa ajungi sa vorbesti singur .... no ofense :)
|
|
|
Tsunami |
![]()
|
Musafir ![]() |
puteam sa cosider postul drept o ironie? nu al tau ci al tits-ei. okay, poate ai dreptate
sincer imi pare rau ca te-am suparat si vreau sa cred ca ai avut niste sarbatori frumoase. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Cu cine vorbesti ca n-ai citat pe nimeni :P ?? Daca vorbeai cu mine uite ce am eu de zis ...
tsunami eu te-am "citit" mai demult si raman la parerea mea .... imi place de tine :hainoroc:, dar stilul cu care vorbesti si te comporti cu prietenii tai nu poate fi acelasi ca cel de pe un forum unde majoritatea sunt femei si nu spun sa nu fii tu insuti ca-ti pierzi farmecul dar uneori e bine sa-ti mai pui manusile chiar daca nu este stilul tau pt ca uneori ironia din postarile tale (care stiu ca e inofensiva si facuta cu bune intentii) deranjeaza .... tu iei omul si-l scuturi bine, asaa barbateste dar aici , intre fete , trebuie sa fii mai delicat ::)..... iar uneori generalizarile, filozofia si vorbitul pe langa drum si gard sunt luate ca batjocura. Sa ai un an nemaipomenit si extraordinar ! |
|
|
![]()
|
|
stai asa sa inteleg chestia asta cu popii, ei ii ameninta pe enoriasi ca exista diavolul si pentru mantuire e bine sa vina la biserica da? Pai daca despre asta e vorba nu vad de ce ar fi o problema sa fie platiti de enoriasi ca acestia oricum vor veni la biserica (de frica, din credinta sau mai stiu eu ce alte motive) si oricum aduc mereu cu ei diverse obiecte, mancare, bani pentru biserica si intretinerea ei si pentru multe altele. Enoriasii ii platesc pentru ca prin ei si prin biserica ajung mai usor la Dumnezeu. Acum ca biserica s-a folosit de-a lungul timpului de puterea sa dobandita pe cai mai mult sau mai putin religioase, de oameni, si i-a condus catre ce a vrut ea (bis) nu neg. Sa inteleg ca tu nu vrei sau nu crezi in ceea ce afirma biserica pentru ca nu crezi in aceasta institutie. Acum cu povestirile astea pe care se bazeaza credinta oamenilor, ce vrei sa zici ca nu exista povesti si despre Lucifer ingerul decazut.
Tu crezi ca omul a creat aceasta lume de credinta doar pentru a se simti in siguranta? La asta te referi nu? Si ca biserica a exploatat aceasta idee... Si daca nu e asa ??? |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th May 2025 - 05:57 PM |
|