IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

18 Pages V  « < 8 9 10 11 12 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Nu exista diavol..., ...Decat in inchipuirea noastra?
Tsunami
post Jan 6 2006, 01:29 PM
Post #91

Musafir

ai prins tu ceva din ceea ce vreau sa spun. per total imi placi.
nu, nu e vorba de popi aici. ei isi fac pana la urma meseria. unii chiar bine, asa cum spune hashulica, cu "har". problema pleaca de la sfere mult mai inalte. popii sunt inoculati cu religia din educatie, seminar si teologie, cei care o au. si acum sa-i raspund si hashulicai. nu, nu am experiente proaste in ceea ce priveste preotii.

ceea ce nu-mi place mie este ca enoriasii sunt folositi ca o masa de manevra pentru perpetuarea bisericii prin "frica de dumnezeu" termen care ar trebui sa nu existe, si, in acelasi mod prin "frica de diavol si iad" lucuri care nici filozofic nici existential nu pot exista.
nu stiu daca "scopul scuza mijloacele" este in folosul omului sau nu in acest aspect. n-am mers atat de departe incat sa analizez asta. mai pe intelesul tuturor, nu stiu cat ajuta minciuna majoritatea oamenilor, si nu vreau sa ma bazez pe intuitie aici.
inca un lucru care nu-mi place este nu faptul ca cel care crede in biserica si in ceea ce spune preotul plateste. e normal ca enoriasul credul sau convins sa faca asta. nu sunt insa de acord ca biserica sa fie sustinuta de stat din bani de taxe. pentru ca atunci fie vrei, fie nu vrei, fie crezi in institutia asta sau nu, esti obligat sa platesti.
Go to the top of the page

+Quote Post
laryysa
post Jan 6 2006, 03:40 PM
Post #92

niciodata sa nu spui niciodata

Group: Membru de Onoare
From: Romania
Member No.: 93

Eu ma "bag" mai greu in discutii pe teme dintr-astea , acum o sa imi spun si eu parerea .
Este parerea mea personala si nu ma deranjeaza daca cineva nu va fi de acord cu ce spun .

Totul pe lumea asta se reduce la relativitate .

Totul e intr-o balanta unde BINELE si RAUL se compenseaza pentru a ajunge la un echilibru .

Exemplu  :P mult controversat in aceasta discutie :

Lupul care mananca oaia , pe langa ce a spus tsunnami ca e rau pentru cioban si bine pentru lup si puii lui mai adaug si faptul , ca lupul are rolul sau pe acest pamant .

Acest RAU acum se diminueaza si mai mult in favoarea BINELUI , mancand o oaie nu numai ca le face bine puilor dar isi poate si indeplini rolul sau pe pamant ,care e tot in favoarea BINELUI .

Si orice RAU care exista pe pamant ,exista cu un scop anume , exista pentru a ajuta alta latura a naturii sa se extinda sau sa supravietuiasca , sau sa progreseze . Prin urmare acest  RAU  se produce pentru a fi BINE unde este nevoie .

BINE+RAU=ECHILIBRU  motivatie , justificatie , progres .

Atat am vrut sa spun si eu  :ametit:  :hainoroc:

+Quote Post
Tsunami
post Jan 6 2006, 05:08 PM
Post #93

Musafir

well, "bine" era ca lupul sa manance o caprioara pentru a-si realiza roulul pe pamant, asa il cam loveste pe cioban sub centura. o data pentru ca ii va scade profitul, a doua oara pentru ca va trebui sa gaseasca caini mai barbati, ceea ce inseamna inca o crestere a cheltuielilor.
la fel mergand pe firul "binelui si raului" cat de "rau" face ciobanul intrand peste mediul salbatic, si cat de "bine" face familiei lui si chiar mie (contribuind la scaderea pretului branzei) e alt aspect neanalizat.
totul e relativ, insa zic eu ca e benefic indiferent de caracterizare, si "raul" (cum ar fi femeia) si "binele" (sau barbatul) contribuind la evolutie, cel mai important aspect.

+Quote Post
laryysa
post Jan 6 2006, 05:18 PM
Post #94

Hmmmmmm  pai la ora asta ce-mi trece prin cap e ca singura evolutie pe care o poate face o femeie cu un barbat e un copil  :P :P  sau procedeul macar  :P :P

+Quote Post
Cleo
post Jan 6 2006, 05:35 PM
Post #95

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

tsunamiiii  ;D .... de-a dreptul hilar  femeia raul si barbatul binele  :morideris: (le-am scos din context ca sa am ce comenta  :P ) .... daca facem un topic pe tema asta povestim pana la adanci batraneti  :-*

+Quote Post
laryysa
post Jan 6 2006, 05:36 PM
Post #96

Important e ca copilul e echilibrul dintre  :P

+Quote Post
Tsunami
post Jan 6 2006, 06:13 PM
Post #97

Musafir

tsunamiiii  ;D .... de-a dreptul hilar  femeia raul si barbatul binele  :morideris: (le-am scos din context ca sa am ce comenta  :P ) .... daca facem un topic pe tema asta povestim pana la adanci batraneti  :-*

d-aia am si scris. ai castigat. ma intrebam care ar fi prima care se ia de mine
:hohote:

bineinteles c-a fost scris la misto

+Quote Post
Tsunami
post Jan 6 2006, 06:20 PM
Post #98

Musafir

Important e ca copilul e echilibrul dintre  :P

si cei fara copii sunt dezechilibrati?

apropo, un caine ar merge?

+Quote Post
carrie30
post Jan 6 2006, 06:26 PM
Post #99

Incurabil

From: Constanta
Member No.: 2

:ametit: cred ca tu tsuna, ai merge odata.  :hainoroc:

+Quote Post
bulina
post Jan 6 2006, 06:28 PM
Post #100

Musafir

tzu mama, intrebare colaterala: posta ta electronica afisata acilea e si reala ori ba?

+Quote Post

18 Pages V  « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 18th May 2025 - 05:39 PM