IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages V  < 1 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> Perle de-ale copiilor, Vocabularul copiilor, amintiri amuzante
Philia
post Aug 10 2008, 01:23 PM
Post #21

V.I.P.

Group: Editorialist
From: Craiova
Member No.: 924

Si eu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
betetelie-bucatarie
fofolie-farfurie
fofoci-chiloti
Memela- matusa-mea Manuela...
Iar faza copilariei mele a fost urmatoarea: eram la tara si bunica-mea imi zice ca trebuie sa mearga sa culeaga fasole. Fasole care era plantata printre porumbi. Si eu dupa ea.
La un moment dat ma pun pe tipat "maiaeee, mamaieeeeee". Ea se intoarce disperata sa vada ce am... Imi pierdusem un papuc.
Ea, ca sa ma linistesc si sa ma opresc din plans, imi spune: Lasa ca mergem acasa si iti ia mamaie alti papucei.
Iar eu: "da ma, mamaie,ma dar tu nu stii ce scumpi sunt si nici ne se gasesc!! " (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Si aveam doar 3 ani (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
kalua
post Aug 11 2008, 12:19 AM
Post #22

Musafir

Fiica-mea, care de fapt intelege bine romaneste, ma suna la serviciu si ma-ntreaba unde-am fost, ca m-a mai cautat. Si eu ii raspund in romaneste: intr-o seDINTA. Ea ii spune lui taica-sau: "mama a fost la dentist".

+Quote Post
zizilll
post Sep 19 2008, 10:14 AM
Post #23

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 4,615

Mi-a facut mare placere sa citesc topicul asta...
Si mi-am amintit si eu de cateva cuvinte pe care le stalceam... Spre exemplu imi placeau foarte mult rosiile si pepenele verde, iar in momentul in care vedeam ca mama pregatea ceva cu una din astea incepeam plina de entuziasm :"osioaie, osioaie" sau :"aoleu, pepele!!" in loc de "rosioare, rosioare" sau " aoleu(chiar nu stiu de ce ma vaitam cand il vedeam, ca imi placea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...) pepene!!".
In loc de papucei ziceam "pepei", matusii mele pe care o cheama Mihaela i-am zis si asa i-a ramas numele "Maela" (acum toata familia ii zice asa). Imi placea sa ma plimb cu liftul si chiar sa plimb si pe altii (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si ziceam ca sunt "liftirista". Catelul era "catoi", pisica era "fifica", fustita era "pistita"... Intr-o zi au realizat ai mei ca mai tot ce le ziceam eu era cat de cat rimat...si mi-au zis intr-o zi ca sunt poeta. Atat mi-a trebuit, ca dupa cateva zile, plina de mandrie i-am rugat sa-mi asculte poezia compusa care suna cam asa :"Cand e ploaie si ninsoare/ Eu ma dau pe razatoare". (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) Pai ce sa fac, daca n-am gasit alta rima??? Tin sa precizez ca toate astea s-au intamplat cam pana pe la 4 ani. Apoi m-am mai luminat... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
rozy
post Sep 19 2008, 11:06 AM
Post #24

Musafir

Eu am facut urmatoare poezioara, care m-a facut celebra:
"Si mireasa de neTaz/ A baut un Til de gaz" ( "c" era "t" ) (IMG:style_emoticons/default/mellow.gif)

Si alta faza...la mare. Ma tinea nana lu' sor-mea la subrat, sa ma treaca de zona cu alge( imi era frica de ele (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif) ),si valurile se spargeau exact in mufa mea (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Asa ca am zis foarte revoltata : "Fa, tu razi si io-nghit la apa!!!!!" (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) (IMG:style_emoticons/default/blink.gif)

+Quote Post
yoyo28
post Sep 19 2008, 11:46 AM
Post #25

Contaminat
*

Group: Contaminat
From: Timisoara
Member No.: 4,636

Eu cand eram mica in loc de prajitura spuneam "tula". asa ca tata ma punea sa le intreb pe prietenele mamei daca la place prajitura. Evident iesea: "Tanti, iti place tula?" si prietenele mamei se inroseau toate (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)

Mi-am mai amintit o faza.

Sotul meu cand eram mic, dupa ce a alergat prin casa cu fratii lui a mers la parinti si le-a zis: "Mami, tot am shtrampirat" (in loc de transpirat).

+Quote Post
MadutZ15
post Dec 12 2008, 06:23 PM
Post #26

Musafir

eu nu ziceam "f" ci "tz" fina=tzina, cafea=catzea; etc.

+Quote Post
Cleo
post Dec 12 2008, 11:54 PM
Post #27

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

in franceza fleche inseamna sageata si intr-o zi zana mica nu gasea cuvantul in romana asa ca la adaptat i-a zis fleshnitza

+Quote Post
pescarush
post Dec 13 2008, 12:10 AM
Post #28

Musafir

asta mic al meu le pocea tare, si era asa de dulce, ca nici nu-mi venea sa-l corectez.

olopteiu' = elicopterul
bucacatalie = bucatarie
lui isi spunea totonu (de la Catalin) si mi-a trebuit cateva saptamani sa-mi dau seama ce vrea cand spune "totonu". (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) si-acum il strigam asa cateodata.

nu-mi amintesc acum altele, dar avea un repertoriu intreg. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
cel mare, spunea "p" in loc de "f" si "b" in loc de "v". nu mica mi-a fost mirarea cand ne-am intalnit cu varul lui barbatu-meu si fiu-sau, mai mic cu 2 ani ca al meu, facea exact aceleasi greseli de pronuntie, pe care le facuse si al meu la varsta lui. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
Teocris
post Dec 23 2008, 11:01 AM
Post #29

V.I.P.

Group: Administratori
From: Sibiu
Member No.: 2,591

De cate ori o intreb ce a visat, imi spune: "Un catel cuminte care ma lingea."
Pe tati mereu il cearta:"Nu o mai necaji pe mami! Hai la mine mami, ca l-am certat eu"

+Quote Post
Oana
post Dec 23 2008, 11:23 AM
Post #30

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Iasi
Member No.: 5,191

Mai nou, cand vede ca ma necajeste sotul, fata vine la mine si imi zice "Lasa mama, ca nu mai vine mos craciun la el daca e obraznic" (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Cand e suparata spune "Tata m-a dezamagit foarte tare ca nu mi-a adus bomboane"
Mai spune ca s-a lovit la cot si-mi cere suc sa-i treaca (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post

5 Pages V  < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th June 2025 - 04:58 PM