IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Pe CINE si DE CE intretinem din bani publici?, ... adica din banii mei si ai tai...
chintesenta_raul...
post Apr 15 2008, 10:27 PM
Post #1

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
From: buricul pamantului
Member No.: 3,252

pai... in dimineatza asta, dupa o discutie f light in tramvai in drum spre munca m-au palit gandurile extremiste. ma refer la puscariasi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

sper sa nu mi-o iau pe cocoasa pentru unele din randurile urmatoare...

asa, nu inteleg de ce puscariasii stau si freaca menta la mititika pe banii nostri. nu pot sa pricep de ce nu sunt folositi la munca (evident sub stricta supraveghere). dupa ce ca ei au furat, violat, ucis... singura pedeapsa este sa stea intr-o celula, sa aiba parte de asigurare medicala (da, asta am aflat astazi dupa ce mi-am expus ideile marete in fata unei foste sefe), 3 mese pe zi, dush cu apa calda, in conditiile in care sunt multi romani nevinovati care nu au parte de asa ceva.
de ce nu sunt pusi sa munceasca (si nu in schimbul micsorarii pedepsei)? ce e asta pedeapsa pe viata? sa stea pe banii nostri 30-40 de ani pentru ca au ucis niste fiinte nevinovate? pai sa fie pusi la munca silnica, sa li se aduca aminte non stop prin asta faptele rele comise. bine, daca ar fi dupa mine, as face si niste mini lagare de concentrare pentru cei cu fapte ingrozitoare...
drepturile omului... eu nu cred ca ar trebui aplicate in cazul lor, ei au dovedit prin faptele lor ca nu sunt oameni ci niste monstri. de ce sub masca asta a "tolerantei, a drepturilor omului, bla bla" continuam asa si nu luam masuri drastice, dar cu efecte mult mai benefice?

nu am apucat inca sa citesc legislatia dar am inteles din discutia cu fosta sefa ca pana la intrarea in UE si la noi era obligatorie prestarea muncii de catre puscariasi insa au sarit cei cu drepturile omului si pentru obitinerea catorva puncte amarate pentru scoringul pre aderare am hotarat sa renuntam la ea. vecinii nostri unguri nu s-au conformat, au preferat sa isi imbunatateascaalte capitole pentru a fi admisi. numai noi am ales calea cea mai simpla. si mai proasta (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

intrebarea mea e "ce facem"? cum poate fi reintrodusa aceasta pedeapsa? ma gandesc ca daca oamenii ar fi constienti ca pedepsele sunt f dure ar gandi de 2 ori inainte de a face un rau. cel putin eu sper...
Go to the top of the page

+Quote Post
Diana.
post Apr 15 2008, 10:36 PM
Post #2

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Mai Chinte, tu ai dreptate. In tot ce ai scris ai absoluta dreptate, de ce sa ti-o iei pe cocoasa?
... presupun ca ai nostri au considerat ca "limitarea drepturilor civile" implica si dreptul la munca, de altfel garantat de Constitutie din ce imi aduc eu aminte.

Si eu imi pun aceeasi intrebare si in privinta asa-numitelor ajutoarele sociale pentgru oameni care NU AU MUNCIT IN VIATA LOR, nu au platit ttaxe si impozite, s-au nascutm au crescut, au facut un cird de copii si acum tipa ca nu au ce sa le dea de mincare samd...
Pai cind s-au (IMG:style_emoticons/default/sex.gif) nu s-au gindit la asta?

+Quote Post
chintesenta_raul...
post Apr 15 2008, 10:45 PM
Post #3

Membru de Onoare

nah, acum stau si ma gandesc: sunt atatia oameni cu handicap care nu beneficiaza de ajutor, sunt atatia batrani bolnavi care nu isi permit medicamente, iar statul roman, din banii nostri, intretine niste infractori :| e pur si simplu inadmisibil asa ceva (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)

ah, ca sa nu mai vorbesc de cei care toarna copii ca pe banda iar apoi ne sunt prezentati la posturi gen acasa tv drept niste victime ale societatii in care traim, niste martiri (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)

+Quote Post
Diana.
post Apr 15 2008, 10:50 PM
Post #4

Fondator eLady.ro

...Pai statul roman intretine si infractori, si trintori.
Nu mi se pare nici mie normal ca in loc din banii nostri sa se renoveze scolile, spitalele, cu banii nostri se intretin hoti si borfasi. Daca ei nu respecta legile societatii, deci implicit societatea civila, nu inteleg nici eu de ce societatea civila trebuie sa ii respecte pe ei...

... de cei care scot copiii pe banda rulanta am zis si eu mai sus. Stiti de cite ori am vazut niste "doamne bine" dindu-se jos din niste masini la care eu nici nu visez, cu kile de aur pe ele care se duceau sa "isi ia ajutorul", dragile si "amaritele" de ele? N-aveti idee!

+Quote Post
chintesenta_raul...
post Apr 15 2008, 10:54 PM
Post #5

Membru de Onoare

din pacate asa e, insa ma intreb ce poate fi facut in acest sens. pentru ca din parlament nimeni nu va propune o asemenea lege, mai ales in an electoral. nu e deloc populista, ba chiar ar putea fi interpretata in fel si chip de rauvoitori.

si mi-am mai adus aminte de inca o chestie absolut enervanta. fondurile nerambursabile pentru sprijinirea activitatilor imm-urilor. o chestie f buna in esenta, daca nu ar fi doar doua (atatea imi vin mie acum inminte) probleme "minore":
- se merge pe principiul "primul sosit primul servit" si nu pe o selectie riguroasa a proiectelor pentru a vedea exact cine are mai mare nevoie de acei bani
- inainte de a primi ajutorul de la stat firma trebuie sa dispuna de intreaga suma necesara si abia la cateva luni de zile isi va primi finantarea nerambursabila din partea statului. in conditiile astea, sunt multe firme mici care, desi ar putea avea idei f bune si chiar ar avea nevoie de finantare, nu pot accesa aceste programe din lipsa fondurilor (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
Diana.
post Apr 15 2008, 11:06 PM
Post #6

Fondator eLady.ro

De foarte multe ori s-a spus despre aceste fonduri ca sint accesibile "cui trebuie", si nu cui merita. Intrebarea mea ar fi: pai daca am banii astia, de ce sa mai imi dea statul/uniunea altii? De ce nu sa ii dea celor care NU au banim dar AU proiecte inteligente si care pot dovedi prin studii de fezabilitate ca proiectele respective chiar ar aduce profit, iar profit inseamna taxe si impozit in cuantum mai mare, deci si mai multi bani la PIB...
Nu stiu, uneori am impresia ca tara noastra e condusa de unii care vor sa o bage in faliment!

Hai sa facem urmatorul exercitiu de imaginatie: sa zicem ca m-as fi dus eu in 2006 cind am lansat siteul sa obtin asemenea fonduri. As fio facut un poriect care sa dovedeasca potentialul siteului, posibilitatea de patrundere pe piata si tot tacimul, as fi cerut sa zicem 100.000 de euro ca sa il fac "za best" pe segmentul de piata pentru femei; ca se stie ca primele siteuri dinn top au venituri care depasesc suma asta lejer in citeva luni...
Credeti ca m-ar fi bagat cineva in seama?
Aiurea, ma bagau cel mult prin alte parti...

De ce? Ca nu dispun de "cunostinte" la "nivel inalt"... Si poate sa-mi spuna cine ce mi-o zice, eu ramin la parerea mea: fondurile ajung la cine trebuie.

+Quote Post
Nimphetamin
post Apr 15 2008, 11:06 PM
Post #7

Membru de Onoare

From: Bucuresti
Member No.: 1,359

Ce e si mai nasol in treaba asta cu puscaria: acolo devii mai rau decat erai cand ai intrat. Ati vazut ca au aparut tot felul de seriale cu viata din puscarii (OZ, Prison Break)in care s-a pus accentul pe transformarea in rau a detinutilor.
Si sunt o multime de stiri cu detinuti proaspat iesiti din inkisoare si care se duc direct la un viol, o crima, un jaf etc.
Eu nu cred ca puscaria rezolva ceva (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) Eu nu cred in a 2a sansa (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) I-as pune pe nenorociti la munca pana crapa, adica macar sa trag un folos de pe urma lor.

Si pe mine m-au framantat tot felul de subiecte de genul asta, dar, din pacate, d ecand m-am hotarat sa emigrez, nu ma mai intereseaza f m ce se intampla in Ro. In fiecare zi apar alte motive care ma indrajesc si mai tare impotriva natiei asteia de... (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)

+Quote Post
chintesenta_raul...
post Apr 15 2008, 11:11 PM
Post #8

Membru de Onoare

tara noastra e condusa de niste incompetenti care nu au alte griji decat propriile afaceri si buzunare (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

daca maine unu din parlament ar iesi in fata si ar propune o lege mai dura pentru puscariasi, sa mor daca nu l-as vota. dar vrabia malai viseaza se pare (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

Di, tu nu ai fi primit vreodata finantare pentru ca nu ai fi fost eligibila. ei si-au stabilit alte domenii prioritare, nu cred ca vreunul din ei s-a gandit macar o clipa ca unii oameni pot fi educati, pot fi invatati sa fie mai buni si altfel decat in scoala :|

si DA, fondurile, in 90% din cazuri, ajung la cine trebuie.

...la cei care au pile si afla de ele inaintea tuturor si care apoi au timp sa isi pregateasca proiectele ca atunci cand se da liber depunerii sa fie primii la coada si sa primeasca aprobare.

+Quote Post
Nimphetamin
post Apr 15 2008, 11:18 PM
Post #9

Membru de Onoare

From: Bucuresti
Member No.: 1,359

Mai, sa nu ajungem la extreme. Ca de-aia dezaxati ca Vadim sau Berbecali au atata succes. Observ multa incrancenare, dar nu nimeni nu rezolva nik (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
Eu nu cred in negativism, nu cred in razbunare. Nu cred ca o atitudine cu dintii inclestati ar rezolva ceva. Cred in dupa fapta si rasplata uneori, desi frica nu duce niciodata la nik bun.
Uitati-va in tarile civilizate, este atata libertate care nu e deloc prost inteleasa. Sunt legi care nu incatuseaza cetateanul, nu-l stapanesc cu frica.

In Ro este enorm de mult de lucru la mentalitate, ori sti bine ca mentalitatea unui popor nu se schimba, sau se schimba extrem de greu, in zeci, poate chiar sute de ani.
Am multe de zis, dar ora asta tarzie cred ca deja ma face incoerenta (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)

QUOTE(chintesenta_raului @ Apr 16 2008, 12:11 AM) *
Di, tu nu ai fi primit vreodata finantare pentru ca nu ai fi fost eligibila. ei si-au stabilit alte domenii prioritare, nu cred ca vreunul din ei s-a gandit macar o clipa ca unii oameni pot fi educati, pot fi invatati sa fie mai buni si altfel decat in scoala :|

Exact! Doar prostii sunt mult mai usor de condus si manipulat decat invatatii, nu-i asa??? Cand ma mai uit la tv, raman uimita sa observ cum incultura, non-valorile sunt promovate atat d eintens. Adica este clar ca este un interes in prostirea poporului. Soacra-mea e invatatoare, iar socrul e profesor de istorie si amandoi au observat ca generatiile de copii sunt din ce in ce mai slabe, mai limitate, mai lenese.
Prostia este cultivata pt ca e mai usor de tinut sub control. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)

+Quote Post
chintesenta_raul...
post Apr 15 2008, 11:22 PM
Post #10

Membru de Onoare

nimphe, in general nu sunt de acord cu extremismul, insa sunt cazuri in care se impun masuri extreme. pai sa imi omoare mie unul pe cineva drag si apoi sa mai si contribui din banii mei la cele 3 mese zilnice ale lui in puscarie, la asigurarea lui medicala? pai mor cu el de gat, nu altceva :|

+Quote Post

3 Pages V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 14th August 2025 - 12:34 AM