![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Bine-nteles ca in cazul de fata este corect.
Daca imi aduc aminte bine aici "decīt" are rol de determinare al cantitatii si e adverb comparativ (de inegalitate). In cazuri precum, "Nu am decit cinci mere" , "decīt" are nunata restrictiva, de aceea constructiile de genul "Am decit cinci mere" sint incorecte . |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 267 Joined: 18-August 06 From: Baia Mare Member No.: 491 ![]() |
Adevarul e ca scrisul nici nu ma prea intereseaza si nici nu am inclinatii spre partea umana.... pana acum tot ramurile reale m-au interesat cum ar fi informatica unde cu romana nu ai ce face numai sa o ti intr-un sertar (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) acuma m-am mai razgandit si am luat-o cu medicina iar acolo iar nu conteaza cum scriu .Am avut si profersori nasoli in generala deci is o multime de factori care au dus la "romana" asta a mea. Mi-e suficient sa vorbesc frumos si sa am o dictie buna. Daca vreau sa scriu ceva neaparat corect scriu in word si acolo am corector de gramatica asa ca m-am scos (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) oricum nu ma fac lingvista nu de alta dar se gastiga prost. Aaa inca ceva la mine la lic la profilul la care is ii ceva foarte normal sa fi pe spate la romana asa suntem toata clasa (adica nu chiar is pe la mijlocu clasei la romana) la noi conteaza doar mate info chimie fizica si bio restu is de umplutura si totusi e cel mai bun liceu din judet. Cu toate acestea spuse consider subiectul acesta incheiat.
sorry de offtopic |
|
|
Lexie |
![]()
|
Musafir ![]() |
Florina, imi plac si mie hainutele tale si ai un corp superb! Insa asa cum au spus si fetele, e pacat sa nu-ti pese de felul in care scrii. E pacat sa inchizi ochii la acest aspect si sa te lasi in baza word-ului, te-ai putea face de ras cand iti e lumea mai draga si in prezenta unor persoane care nu ti-ai fi dorit sa asiste la asta. Asa ca in loc sa lasi acest lucru cum o fi, ai da dovada de maturitate si intelepciune daca ai incerca sa accepti sfaturile si corecturile noastre ca pe ceva prietenesc, menit sa te ajute. Noi nu spunem nimic cu rautate si faptul ca insistam pe acest subiect inseamna ca ne pasa. Insa numai tu decizi daca ne lasi sa te ajutam sau daca te superi pe noi pentru ca vrem sa-ti facem un bine. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
In alta ordine de idei, place tinuta de azi (IMG:style_emoticons/default/322.gif) |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 255 Joined: 12-August 07 Member No.: 2,031 ![]() |
Hai ca nu scrie asa rau:| As zice ca imi place mai mult cum scrie decat cum se imbraca, dar as fi rea...doar ca nu-i genul meu:)
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,856 Joined: 15-March 06 From: craiova Member No.: 269 ![]() |
Florina si mie imi place felul in care te imbraci, esti feminina, sexi, moderna, nimic exagerat si daca-mi permiti iti spun tot cu drag pentru ca te-am mai citit pe aici pe forum si pari o persoana inteligenta si draguta, limba romana trebuie sa o stapanesti orice meserie ti-ai alege pentru ca indiferent ce faci trebuie sa comunici cu cei din jurul tau prin limbaj. Nu e pacat sa ti se puna eticheta de inculta cand tu ai asa de multe calitati? Cunoasterea limbii romane e o cerinta de baza in orice context.
Pastelata nu scrie foarte rau dar exista un contrast prea mare intre ceea ce este ea (fata desteapta, frumoasa etc etc (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) si felul in care se exprima. Iar tu ai stilul tau propriu, unic si personal si e foarte bine asa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , chiar daca nu e pe gustul meu il apreciez. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 267 Joined: 18-August 06 From: Baia Mare Member No.: 491 ![]() |
De suparat nu ma supar si din ce imi ziceti mai invat si eu dar am recunoscut ca nu ma intereseaza suficient de mult incat sa iau o carte si sa invat la romana dar asta necesita timp si interes in directia asta si nu dispun de niciuna din ele cu timpul stau prost ca am de pregatit o admitere la faculta iar cu vointa si interesul e alta poveste eu nu fac niciodata ceva care sa nu fie indispensabil si sa nu pot trage foloase de pe urma acelui lucru. Inculta nu is ca cultuta generala am destula cam in toate domeniile dar la capitolu lb romana am probleme si asta doar la scris ca de vb e altfel si literatura stiu .
iarasi is offtopic sper sa nu primesc bataita |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 255 Joined: 12-August 07 Member No.: 2,031 ![]() |
Eu zic ca poti incepe cu semnele de punctuatie. Sincer, uneori o virgula face..minuni! In rest, nu mi se pare ca ai cine stie ce probleme (k,tz sunt bullshit.toata lumea a scris asa, la un moment dat)
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Florina, daca mai faci greseli de-astea monumentale de gramatica, te faci de risul curcilor cu toata frumusetea ta...
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Gastiga what? si daca te pregatesti pt. domeniu medical crezi ca nu tre' sa vorbesti corect. Mi se pare un pic aiurea ce spui tu pe acolo. Cand o sa te faci de ras in nenumarate randuri poate o sa pui mana si pe cartea de romana.
Aveam un sef la un mom. dat care facea dezcorduri intre subiect si predicat si nu era ungur, radeam pe infundate de el. |
|
|
![]()
|
|
de obicei eu scriu cu k, j, tz, q, fara cretima si prescurtari din alea de mess ca scriu care 3 cuvinte in 3 litere sau cate un cavant din 7 litere in 3 si cidat e k ma inteleg cu lumea ca cam asa scriu adolescenti p mess
eee na dezacorduri nu prea fac dar fac alte greseli care se vad doar in scris de ex cratimele, i-urile si semnele de punctuatie imi lipsesc cu desavarsire, |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 10:23 PM |
|