![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Am tot auzit de-a lungul timpului un lucru care mi s-a parut ciudat. Unele persoane, credincioase de altfel (nu ma refer la atei) cu care am vorbit mi-au spus ca nu merg la biserica pentru ca nu le place preotul. Altii, ca Biserica a facut prea multe rele si ca acestea sint motivele pentru care nu merg. Acum nu o sa ma leg de "Biserica a facut prea multe rele" , pentru ca lucrurile s-au schimbat din Evul Mediu incoace, toata lumea stie asta, orice comentariu ar fi superfluu.
Sa va spun ce mi se pare ciudat: pentru ca nu sintem legati neaparat de o biserica anume, chiar daca locuinta noastra este arondata unei anumite parohii, putem alege sa mergem la alta, care ni se "potriveste" mai bine. Sa facem o paralela intre o biserica cu un anumit preot si un spital cu un anumit medic: daca medicul respectiv nu ne place, nu renuntam la binefacerile medicinei si evident ca o sa mergem la alt spital, la un alt medic. Acest fapt nu ni se pare curios. Nu vad de ce nu s-ar putea aplica acest silogism si unei biserici: daca nu ne place un preot, nu renuntam la credinta, ci mergem la alt preot, la o alta biserica. |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 12 Joined: 29-March 13 Member No.: 11,744 ![]() |
eu sunt de parere ca ar trebui sa mergi cand simti ca ai nevoie de un dialog, nu neaparat duminica sau in fiecare duminica
si un post nu strica niciodata |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 89 Joined: 30-October 12 Member No.: 11,487 ![]() |
...Unele persoane, credincioase de altfel (nu ma refer la atei) cu care am vorbit mi-au spus ca nu merg la biserica pentru ca nu le place preotul.... Aici ,ridic io doo des'te (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) ,Pe la 14 ani m-a trimis maica-mea cu un acatist la biserica ,de obicei ma duceam la biserica Silvestru sau la biserica Popa Rusu ,ete ca-n ziua aia m-a trimis mama la biserica de pe Mosilor (Hristo Botev ) si ce-am vazut ,m-a marcat si de atunci nu mai pup mana popii . (IMG:style_emoticons/default/angry.gif) Plus ca in biserica aia n-am mai calcat de atunci,nici nu stiu daca popa de acolo mai traieste ,sa va spun cat de socata a ramas maica-mea dupa ce i-am povestit ce am vazut eu ... IN BISERICA ,langa altar ? (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Pacatul lui sa fie (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 1st May 2025 - 06:07 PM |
|