![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Care-i the most fitted masina de facut paine filozofala, adica 50% volum faina integrala - 50 % tarate ?
Vreau sa fac painica de-asta de 2 ori pe saptamana ca sa ma pot tine de Monti in adevaratul sens al cuvantului (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) si mi-ar veni mult mai la-ndemana o masina de-asta.. Desi sunt fan inrait Moulinex, n-as da inapoi pentru o Alaska, par example. Nu prea ma-ndur sa dau 3 betze pentru o Moulinex, manca-o-ar mama. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Aragazul, Sylvia! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Masinile de facut paine sunt pentru aluaturi cu drojdie, üa cand painitile destepte sunt mai degraba un fel de muffins.
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Merci, Kalua (IMG:style_emoticons/default/flowers.gif) ! Si eu ma gandeam cam tot asa, dar aveam nevoie de o confirmare.
|
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 218 Joined: 6-September 08 Member No.: 4,661 ![]() |
Cum faceti voi paine la cuptor, astfel incat sa iasa frumoasa? Nu ma refer neaparat la reteta. Dra mie nu-mi place aspectul ei: nu are coaja lucioasa, nici macar rumena nu iese coaja de deasupra. Daca as lasa-o sa iasa rumena, ar iesi uscata in interior. Iar painea care are si tarate imi pare un pic umeda in interior.
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu una nu fac decat painicile filozofului cu tarate, si pe alea nu in forma de paine, ci in forma de muffini/briose. Crusta e taricica, iar inauntru sunt moi si minimal umede, foarte, foarte bune.
Pentru luciu la paine parca se da cu apa sau cu ou. Mie nu-mi trebuie paine lucioasa, asa ca n-am folosit metoda vreodata. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 218 Joined: 6-September 08 Member No.: 4,661 ![]() |
Aha, multumesc. Pai, poate nu-mi coace bine cuptorul? Din moment ce inauntru sunt facute painicile si pe afara nu au culoare de paine coapta.
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Nu neaparat. Pinea "ochioasa" este data, de obicei, cu galbenus de ou sa iasa fatoase.
Cu apa se da piinea si placinta cind le soatem din cuptor, asa cu mina uda, pentru a se inmuia coaja si a-si pastra prospetimea. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Light, pai da si tu in ultimile 2-3 minute cuptorul la tare de tot, in atat timp n-are cum sa se usuce painea in interior, dar coaja se rumeneste.
|
|
|
![]()
|
|
Multumesc pentru sfaturi! Am sa va spun daca o sa apara vreo imbunatatire.
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 6 Joined: 10-February 09 Member No.: 5,841 ![]() |
salut, fetelor!
problem mare-mare: sotul meu ar vrea si el sa se apuce de regim... trecand de suferintele create de lipsa cartofilor, are o alta mare suferinta si aici vreau sa va cer sfatul, anume: nu poate sa manance ciorbele (oricat de conforme ar fi) fara paine. acum, e vreun fel de paine care sa poata totusi fi dat pe langa o ciorbita conforma? secara/naut/tarate - aveti vreun sfat? sau e NU absolut? aceeasi intrebare vizavi de salata de icre conforma, cu ce painica poate fi mancata? (sorry daca scrie pe undeva, tot citesc de vreo cateva zile toate retetele si discutiile da uite ca n-am gasit raspuns). multumesc! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 12:49 AM |
|