IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

25 Pages V  « < 6 7 8 9 10 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Tot felul de intrebari si probleme legate de bucataria montignaca, Numai probleme de gatit
sylvia_31
post Nov 8 2008, 11:09 PM
Post #71

Incurabil

Group: Membru de Onoare
Member No.: 868

Care-i the most fitted masina de facut paine filozofala, adica 50% volum faina integrala - 50 % tarate ?
Vreau sa fac painica de-asta de 2 ori pe saptamana ca sa ma pot tine de Monti in adevaratul sens al cuvantului (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) si mi-ar veni mult mai la-ndemana o masina de-asta..
Desi sunt fan inrait Moulinex, n-as da inapoi pentru o Alaska, par example. Nu prea ma-ndur sa dau 3 betze pentru o Moulinex, manca-o-ar mama.
Go to the top of the page

+Quote Post
kalua
post Nov 10 2008, 12:41 AM
Post #72

Musafir

Aragazul, Sylvia! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Masinile de facut paine sunt pentru aluaturi cu drojdie, üa cand painitile destepte sunt mai degraba un fel de muffins.

+Quote Post
sylvia_31
post Nov 29 2008, 06:23 PM
Post #73

Incurabil

Group: Membru de Onoare
Member No.: 868

Merci, Kalua (IMG:style_emoticons/default/flowers.gif) ! Si eu ma gandeam cam tot asa, dar aveam nevoie de o confirmare.

+Quote Post
Light Blue
post Jan 11 2009, 12:05 AM
Post #74

Dependent

Group: Dependent
Member No.: 4,661

Cum faceti voi paine la cuptor, astfel incat sa iasa frumoasa? Nu ma refer neaparat la reteta. Dra mie nu-mi place aspectul ei: nu are coaja lucioasa, nici macar rumena nu iese coaja de deasupra. Daca as lasa-o sa iasa rumena, ar iesi uscata in interior. Iar painea care are si tarate imi pare un pic umeda in interior.

+Quote Post
kalua
post Jan 11 2009, 12:13 AM
Post #75

Musafir

Eu una nu fac decat painicile filozofului cu tarate, si pe alea nu in forma de paine, ci in forma de muffini/briose. Crusta e taricica, iar inauntru sunt moi si minimal umede, foarte, foarte bune.
Pentru luciu la paine parca se da cu apa sau cu ou. Mie nu-mi trebuie paine lucioasa, asa ca n-am folosit metoda vreodata.

+Quote Post
Light Blue
post Jan 11 2009, 12:35 AM
Post #76

Dependent

Aha, multumesc. Pai, poate nu-mi coace bine cuptorul? Din moment ce inauntru sunt facute painicile si pe afara nu au culoare de paine coapta.

+Quote Post
Diana.
post Jan 11 2009, 02:48 AM
Post #77

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Nu neaparat. Pinea "ochioasa" este data, de obicei, cu galbenus de ou sa iasa fatoase.
Cu apa se da piinea si placinta cind le soatem din cuptor, asa cu mina uda, pentru a se inmuia coaja si a-si pastra prospetimea.

+Quote Post
kalua
post Jan 11 2009, 09:15 AM
Post #78

Musafir

Light, pai da si tu in ultimile 2-3 minute cuptorul la tare de tot, in atat timp n-are cum sa se usuce painea in interior, dar coaja se rumeneste.

+Quote Post
Light Blue
post Jan 11 2009, 01:45 PM
Post #79

Dependent

Multumesc pentru sfaturi! Am sa va spun daca o sa apara vreo imbunatatire.

+Quote Post
snowball
post Feb 12 2009, 05:11 PM
Post #80

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 5,841

salut, fetelor!

problem mare-mare: sotul meu ar vrea si el sa se apuce de regim... trecand de suferintele create de lipsa cartofilor, are o alta mare suferinta si aici vreau sa va cer sfatul, anume: nu poate sa manance ciorbele (oricat de conforme ar fi) fara paine.

acum, e vreun fel de paine care sa poata totusi fi dat pe langa o ciorbita conforma? secara/naut/tarate - aveti vreun sfat? sau e NU absolut?

aceeasi intrebare vizavi de salata de icre conforma, cu ce painica poate fi mancata?
(sorry daca scrie pe undeva, tot citesc de vreo cateva zile toate retetele si discutiile da uite ca n-am gasit raspuns).

multumesc!

+Quote Post

25 Pages V  « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 5th May 2025 - 12:49 AM