IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

46 Pages V  « < 15 16 17 18 19 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Quiz culinar, joc
happyCat
post Feb 23 2008, 07:03 PM
Post #161





Musafir






Cine stie ce este black pudding?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Feb 23 2008, 08:12 PM
Post #162


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Budinca de cacao cu bucati de ciocolata amaruie?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Feb 24 2008, 01:45 PM
Post #163





Musafir






QUOTE(misssn7 @ Feb 23 2008, 06:12 PM) *
Budinca de cacao cu bucati de ciocolata amaruie?



Nuuu, nici pe departe. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Feb 24 2008, 01:55 PM
Post #164





Musafir






Un fel de sangerete, englezii il mananca de obicei cald, in cadrul unui mic dejun cald.
Soacra-mea a locuit 15 ani in Irlanda si ea-i mare amatoare de sangerete si tin minte ca se bucura ca ala pe care-l facea macelarul din apropiere contine si limba, dar nu stiu daca asta o fi reteta originala (in Germania sangereteului cu limba i se spune berlinez, cel normal nu contine asa ceva) sau vreo specialitate irlandeza sau a macelarului cu pricina.
Am gustat o singura data-n viata, ca sa nu mor fara sa-i stiu gustul. Interesant este ca sangele din el se infierbanta repede si isi mentine temperatura destul de mult.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Feb 24 2008, 01:56 PM
Post #165


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



La google zice ca e sangerete (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Feb 24 2008, 08:27 PM
Post #166





Musafir






Asa este Kalua. Se mananca la micul dejun englezesc (care se numeste fry-up), impreuna cu oua, baked beans, carnati, bacon si alte chesti prajite. O gretosenie!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Feb 24 2008, 08:44 PM
Post #167





Musafir






Care-i diferenta intre o terina si o pasteta si ce derivari de la ele mai exista?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 9 2008, 08:10 PM
Post #168





Musafir






Cuvantul terina vine de la frantuzescul "terre" (pamant) pentru ca este de obicei facuta intr-o forma din piatra. Forma se tapeteaza cu felii de slanina, se pune umplutura (farsa) aromatizata, apoi umplutura de baza, de obicei carne cruda sau prajita, legume, nuci sau plante. Totul este tinut de farsa, care se intareste cand terina este data la cuptor. Unele terine contin numai farsa, ca celebra terina din ficat de gasca.
(IMG:http://annavanel.free.fr/Images/blog/terrine21.jpg)

Pastetele au un mantou din aluat. Intotdeauna. Cuvantul vine tot din franceza, paté (aluat). Se folosesc mai multe feluri de aluat, dupa gust.
(IMG:http://www.goldschmiedepunkt.de/Graphiken2007/Pastete.jpg)

Mai exista
galantina (pasteta rulata)
timbala (pastete mici coapte direct in forme mici)
risole (pastete mici in forma de semiluna)
crustade (tortulet mic picant umplut)

Cu ce seamana la gust leurda?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Mar 10 2008, 10:28 AM
Post #169


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Cu usturoiul.
Ce se pune la albusuri sa se bata spuma mai tare, da' natural nu prafuri?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Mar 10 2008, 10:49 AM
Post #170


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Sare?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

46 Pages V  « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 19th July 2025 - 08:39 AM