IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

46 Pages V  « < 23 24 25 26 27 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Quiz culinar, joc
kalua
post May 30 2008, 10:13 PM
Post #241





Musafir






Si care-i diferenta dintre un aperitiv, antreu si-un amuse-bouche?

LE: si cam cat costa un amuse-bouche la restaurant?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post May 30 2008, 10:44 PM
Post #242


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Tsss... amuse-bouche e fin, condimentat, se maninca dintr-o singura inghititura, e menit sa "amuze", sa trezeasca papilele gustative, ca de-aia l-au botezat asa. Nu stiu cit mai costa acum, acu` vreo 12-14 ani cind am mincat io asa ceva, o chestie pe baza de unt, peste si neste verdeturi ciudate cred ca a fost pretul, daca-mi aduc io bine aminte, pe la echivalentul a vreo 50 de dolari. Era un restaurant de lux.
Cit o fi acu...nu mai stiu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post May 30 2008, 11:02 PM
Post #243





Musafir






De obicei e gratis, e salutul bucatarului catre oaspetii sai si, intr-adevar, asa ceva se serveste numai in restaurantele de lux.

Maat, randul tau!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post May 30 2008, 11:23 PM
Post #244


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Noua ne-a luat bani!

pun urmatoarea intrebare de acasa.

Boon, am ajuns acasa. Ci acum pot sa imi descarc nadufu` in voie! Cind am mincat amuse-ul la sofiteala, mi-a stat mincarea in git. si am dat si o circa de babi. si pentru ca tot ne simteam flaminzi, ca nimanui din trupa cu care am fost nu i-a tihnit haleala, ne-am oprit la prima terasa care facea fripturi la gratar si am mincat in liniste!

Acuma, ca am zis-o, ma pot gindi la urmatoarea intrebare...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Jun 4 2008, 10:07 AM
Post #245


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Se pare ca m-am gindit prea mult... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Urmatoarea intrebare, e usoara: De unde provine savarina (aka care este originea ei, cine a inventat-o) ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Jun 5 2008, 12:06 PM
Post #246


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Jean Anthelme Brillat-Savarin este omul(numele lui) care a influentat denumirea acestei prajituri.
Cine a inventat-o nu stiu dar a aparut cam asa: cineva a adus cu el dintr-o calatorie o prajitura. Aceasta se intarise un pic, asa ca omul nostru a inmuiat prajitura in rom.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Jun 5 2008, 12:13 PM
Post #247


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Rindul tau, Teo! (IMG:style_emoticons/default/estiok.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jun 5 2008, 12:49 PM
Post #248





Musafir






Brillat-Savarin asta a fost baiat tare bun, nemtii au si-un substantiv nou pentru el: gastrozof! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Pe langa ca a inventat multe bunataturi ajunse clasice, a si filozofat o gramada pe teme gastronomice.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Jun 6 2008, 08:20 AM
Post #249


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Ce este fricase-ul?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jun 19 2008, 08:43 PM
Post #250





Musafir






O tocanita din bucatele de carne de vitel sau pui, sosul fiind deschis la culoare si cu o nota acrisoara.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

46 Pages V  « < 23 24 25 26 27 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 10th May 2025 - 10:55 PM