![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si care-i diferenta dintre un aperitiv, antreu si-un amuse-bouche?
LE: si cam cat costa un amuse-bouche la restaurant? |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Tsss... amuse-bouche e fin, condimentat, se maninca dintr-o singura inghititura, e menit sa "amuze", sa trezeasca papilele gustative, ca de-aia l-au botezat asa. Nu stiu cit mai costa acum, acu` vreo 12-14 ani cind am mincat io asa ceva, o chestie pe baza de unt, peste si neste verdeturi ciudate cred ca a fost pretul, daca-mi aduc io bine aminte, pe la echivalentul a vreo 50 de dolari. Era un restaurant de lux.
Cit o fi acu...nu mai stiu. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
De obicei e gratis, e salutul bucatarului catre oaspetii sai si, intr-adevar, asa ceva se serveste numai in restaurantele de lux.
Maat, randul tau! |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Noua ne-a luat bani!
pun urmatoarea intrebare de acasa. Boon, am ajuns acasa. Ci acum pot sa imi descarc nadufu` in voie! Cind am mincat amuse-ul la sofiteala, mi-a stat mincarea in git. si am dat si o circa de babi. si pentru ca tot ne simteam flaminzi, ca nimanui din trupa cu care am fost nu i-a tihnit haleala, ne-am oprit la prima terasa care facea fripturi la gratar si am mincat in liniste! Acuma, ca am zis-o, ma pot gindi la urmatoarea intrebare... |
|
|
![]()
|
|
Se pare ca m-am gindit prea mult... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Urmatoarea intrebare, e usoara: De unde provine savarina (aka care este originea ei, cine a inventat-o) ? |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Jean Anthelme Brillat-Savarin este omul(numele lui) care a influentat denumirea acestei prajituri.
Cine a inventat-o nu stiu dar a aparut cam asa: cineva a adus cu el dintr-o calatorie o prajitura. Aceasta se intarise un pic, asa ca omul nostru a inmuiat prajitura in rom. |
|
|
![]()
|
|
Rindul tau, Teo! (IMG:style_emoticons/default/estiok.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Brillat-Savarin asta a fost baiat tare bun, nemtii au si-un substantiv nou pentru el: gastrozof! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Pe langa ca a inventat multe bunataturi ajunse clasice, a si filozofat o gramada pe teme gastronomice.
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Ce este fricase-ul?
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
O tocanita din bucatele de carne de vitel sau pui, sosul fiind deschis la culoare si cu o nota acrisoara.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th May 2025 - 10:55 PM |
|