![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
De-aia nu-i voie de citat din wiki, ca acolo poate fiecare sa-si dea cu parerea. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Eu am gasit o gramada de "minciunele" pe acolo, despre alte chestii. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Lamaia face parte din garnitura vieneza, dar mai sunt doua componente. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Garnitura vieneza: o felie de lamaie, pe ea un file de ansoa rulat, cu 2-3 capere in el. In ziua de azi se intalneste foarte, foarte rar.
Urmatoarea intrebare o pune cleolica, ca oricum eu m-am bagat ca musca-n lapte. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
cleolica e in mare pana de intrebari dar cedez cu placere locul
bulinei de exemplu? (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) |
|
|
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu am o intrebare, dar nu stiu raspunsul. M-am intrebat mereu de ce in unele cafe-uri se serveste langa cafea (espresso de ex.) un paharel cu apa? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
pesemne sa-l mai dilueze (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
daca or fi multi ca mine ca-mi simt inima in gat dupa o cafea cu cafeina iti dai seama daca beau un expresso (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si eu sunt la fel, cand beau cafea o diluez mult cu lapte, iar espresso n-am baut niciodata.
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
In Grecia cafeaua se serveste intotdeauna cu un pahar de apa rece (plata) alaturi. Nu conteaza ce fel de cafea e :ness, naturala, arabica, greceasca, turceasca, frappe.
|
|
|
![]()
|
|
intrebari
1. culoarea rosiei Kumato? 2. care-i cea mai scumpa cafea din lume? procedeul de obtinere a aromei speciale? |
|
|
gloriana |
![]()
|
Musafir ![]() |
1. Rosia Kumato este neagra.
2. Kopi Luwak este cea mai scumpa cafea din lume si are o aroma deosebita. Este obtinuta in felul urmator: boabele sunt ingerate crude de catre niste animalute care seamana cu maimutele si sunt eliminate in mod natural. Savoarea este data de sucul gastric al acestor animale. Cafeaua este obtinuta din acele boabe eliminate. Acest tip de cafea apare si in filmul The Bucket List unde personajul interpretat de Jack Nicholson este fascinat de aroma cafelei fara sa stie in ce consta procedeul de obtinere. Afla abia la sfarsitul filmului si al vietii. |
|
|
![]()
|
|
randul tau gloriana (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 11th May 2025 - 10:40 AM |
|