![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu n-am fost niciodata la asa ceva (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) , dar stiu lume pe-aici care are in bucatarie, pe langa plita normala, si una dintr-asta. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Am vazut pe foodtv un concurs intre cativa bucatari la aparatul asta, aveau mai multe discipline. Ce sa spun, m-au impresionat, mai ales un chef hawaiian care a iesit pe locul 2. La o disciplina trebuiau sa faca si un vulcan din inele de ceapa, in interiorul lui era ceva care scotea fum... Japonezii mai mult cu show-ul, ai tu dreptate. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Cum se cheama plita aia in final ? (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
|
|
|
bulina |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mea culpa. Nu am stiut ca alea sunt oua romanesti (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) n-am mancat niciodata in Romania oua asa preparate (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Tepanyaki se cheama masa care e si plita daca la aia te referi, si bucatarii fac un adevarat spectacol la restaurantele care au si asemenea mese . |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Plita se numeste de fapt teppan, teppanyaki fiind de fapt mancarea pregatita in stilul asta.
Bulino, randul tau! |
|
|
bulina |
![]()
|
Musafir ![]() |
Daca te bagasi la Japonezi sa ramanem in aceeasi zona:
Cum se cheama hreanul japonez? Cum se cheama coltunasii umpluti cu carne tocata, se servesc ca aperitiv fie prajiti fie fierti? Cum se cheama frigaruile japoneze din carne de pui? |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Hreanul japonez (de fapt pasta) = wassabi
coltunasii = pachetele de primavara, cele cu ou se cheama harumaki frigaruile = iakitori |
|
|
bulina |
![]()
|
Musafir ![]() |
[quote name='Maàt' date='Sep 15 2008, 12:36 PM' post='190975']
Hreanul japonez (de fapt pasta) = wassabi coltunasii = pachetele de primavara frigaruile = iakitori Bravos Maat! Wasabi Coltunasii sunt Gyoza. Pachetele de primavara sunt altele. http://1tess.files.wordpress.com/2008/06/2...-plate-7848.jpg Yakitori Bine c-am scapat eu de pus. Randul tau (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) This post has been edited by bulina: Sep 15 2008, 02:45 PM |
|
|
![]()
|
|
Bre, eu am micat harumaki pe post de pachetele de primavara... HM...
ce este un ţest |
|
|
bulina |
![]()
|
Musafir ![]() |
Bre esti tu (IMG:style_emoticons/default/sicsic.gif)
Harumaki sunt intr-adevar pachetelele de primavara japoneze, Gyoza sunt dintr-un aluat care mie-mi seamana cu coltunasii facuti de bunica mea:) oricum, important este ca sunt foaaaarte buni (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 16 Joined: 2-September 08 Member No.: 4,615 ![]() |
Hmmm...pai "tzest" (am scris cu tz pt ca nu am diacritice (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) e ca un capac din lut cu care se acopera paine care se face in cuptor de tara, pe vatra... Nu stiu daca mai poate fi si din alt material capacul asta, dar bunica mea avea din lut... Si ce paine buna iesea... (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 11:28 AM |
|