IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

46 Pages V  « < 37 38 39 40 41 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Quiz culinar, joc
kalua
post Dec 27 2008, 10:49 PM
Post #381

Musafir

Salamandra bucatariei:
(IMG:http://www.belgusto.de/out/oxbaseshop/html/0/dyn_images/0/bartscher-salamander-100546_tc.jpg)

Un mic cuptor, deschis pe laturi, care da caldura numai de sus (caldura se poate regula). Se foloseste in gastronomie la gratinat, glazurat, caramelizat si la tinut cald unele mancaruri pe durata scurta.
Se numeste salamandra pentru ca la inceputuri era doar o bucata plata de fier infierbantata in foc (si soparlica supravietuieste focului) care se tinea desupra mancarurilor.

Urmatoarea intrebare: ce este sampania?
Go to the top of the page

+Quote Post
Cleo
post Dec 27 2008, 11:43 PM
Post #382

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

mersi de info, n-am mai auzit/vazut (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Sampania se produce dintr-un amestec de struguri Pinot Noir, Pinot Meunier si Chardonnay. Metoda prin care se obtine: vinul de baza este imbuteliat cu o cantitate mica de drojdie si de zahar astfel incat sa se produca o a 2-a fermentatie care va da nastere unor 'gaze'. PT ca procedeul lasa un sendiment in sticla si sampania este un vin limpede, sediementul este scuturat in gatul sticlei, inghetat si scos ca un dop, apoi completat cu putin vin si deseori zahar- metoda numita dosage. Sampania este mai seaca daca nu se mai adauga zahar si in acest caz este etichetat extra brut

+Quote Post
kalua
post Dec 28 2008, 12:07 AM
Post #383

Musafir

Si are voie sa se numeasca sampanie doar cea facuta din strugurii denumiti de tine care cresc in regiunea Champagne.
Randul tau, cleolica. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Cleo
post Dec 28 2008, 10:27 PM
Post #384

moderator

Cum se prepara cafeaua irlandeza. Ingrediente?

+Quote Post
kalua
post Jan 3 2009, 12:33 PM
Post #385

Musafir

Irish coffee: facuta din whiskey, zahar, cafea si frisca.

+Quote Post
Cleo
post Jan 4 2009, 03:28 AM
Post #386

moderator

Asa-i. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
kalua
post Jan 4 2009, 09:44 PM
Post #387

Musafir

Din ce-i facuta pulberea de curry?

+Quote Post
Fanny
post Jan 4 2009, 10:15 PM
Post #388

Moderator Global

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,055

(IMG:http://i161.photobucket.com/albums/t207/fanny_dinu/frunzaverde.jpg) (IMG:http://i161.photobucket.com/albums/t207/fanny_dinu/frunzeuscate.jpg)

Frunzele de curry isi pierd aroma cand sunt uscate, motiv pentru care britanicii au inventat amestec de condimente care sa redea gustul plantei. In alcatuirea pudrei de curry intra ghimbir, cardamom verde, chimion, schinduf si piper negru, ardei iute si, eventual, pulbere din frunze de curry (ca sa respecte adevarul istoric). Culoarea pudrei de curry este data de curcuma.

Uneori, producatorii potenteaza aroma prafurilor de curry cu ghimbir uscat, telina, scortisoara, cuisoarele, dafinul indian.

(IMG:http://i161.photobucket.com/albums/t207/fanny_dinu/curry-powder.jpg)

+Quote Post
kalua
post Jan 4 2009, 10:33 PM
Post #389

Musafir

Asa-i in mare, Fanny, randul tau.
Dar o reteta de pulbere de curry nu exista, in fiecare regiune a Indiei, ba chiar mai mult, fiecare familie are amestecatura ei. De obicei nu contin nici urma de frunze de curry. Mare atentie la praful de curry cumparat in supermarket, cele mai multe contin amidon sau alte prostii (ca-i mai ieftin decat condimentele si trage binisor la cantar).

+Quote Post
Fanny
post Jan 4 2009, 10:47 PM
Post #390

Moderator Global

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,055

Bine ca m-ai atentionat. Eu nu-l folosesc des, dar imi place sa-l stiu in stocul de condimente. Acum am observat ca la finalul listei sta scris meschinul amidon. (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)

Cei acela ţāpău?

+Quote Post

46 Pages V  « < 37 38 39 40 41 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 23rd July 2025 - 12:48 AM