![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#391
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Nu am nici cea mai vaga idee. Un fel de lighenus, castron mare? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
![]()
Post
#392
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
E un fel de mancare servit la mesele taranesti. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
Post
#393
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Ţāpăul era placinta impletita (asemanatoare colacului) care odinioara era fala meselor taranesti din Transilvania. In prezent se mai pregateste doar in catunul Ivaneasa (Bistrita-Nasaud). Se prepara din faina, drojdie, apa, branza sarata, 3-4 cepe. Si ou pentru uns.
Care-i rostul amidonului in industria alimentara? |
|
|
![]()
Post
#394
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
De agent de ingrosare.
|
|
|
![]()
Post
#395
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/322.gif) Asa e!
|
|
|
![]()
Post
#396
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Ce sunt papusele de dragavei?
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#397
|
Musafir ![]() |
Teo, zi-ne tu, ca nu stim.
|
|
|
![]()
Post
#398
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Stevia e numita in Oltenia dragavei, ca am patit-o la piata.
Mai departe, nu stiu. Ce am gasit insa e net. Papusele de dragavei, dupa Miza Cretzianu QUOTE Se aleg frunzele de stevie frageda, se spala si li se rup cozile. Adunate mai multe la un loc, una peste alta, frunzele se sulesc si se leaga cu un capat de sforicica. Astfel se asaza pe un gratar incins si se prajesc de jur imprejur, dupa care se curata de resturile de sfoara. Intr-o strachina in care s-au rupt in bucati niste ardei rosii, crescuti stramb, subtiri si iuti, se pun papuselele, iar peste ele se toarna saramura, neuitand nici mamaliga - calda sau rece.
|
|
|
![]() ![]()
Post
#399
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
QUOTE Cand nu erau in dardora oaspetilor pe care musai voiau sa-i uluiasca, imbolnavindu-i de imbuibare, bunii nostri boieri de pe Motru duceau viata cea de toate zilele a unor gospodari tarani mai instariti. Mancau adica vara si mai asa, o saramura sleita de stevie, sau cum li se zice pe-acolo, niste papusele de dragavei: Se aleg frunzele de stevie frageda, se spala si li se rup cozile. Adunate mai multe la un loc, una peste alta, frunzele se sulesc si se leaga cu un capat de sforicica. Astfel se asaza pe un gratar incins si se prajesc de jur imprejur, dupa care se curata de resturile de sfoara. Intr-o strachina in care s-au rupt in bucati niste ardei rosii, crescuti stramb, subtiri si iuti, se pun papuselele, iar peste ele se toarna saramura, neuitand nici mamaliga - calda sau rece. Maat, randul tau. |
|
|
![]()
Post
#400
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Un simpla: cum se pregateste pestele pentru gatit, de asa natura incit sa nu isi piarda gustul?
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 21st July 2025 - 04:24 PM |
|