IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

46 Pages V  « < 43 44 45 46 >  
Reply to this topicStart new topic
> Quiz culinar, joc
Valentina30
post Mar 10 2011, 04:10 PM
Post #441


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 716
Joined: 5-July 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,899



Daca te referi la legaturile de verdeata cumparate din piata, eu le tai 1 cm din codita si le pun intr-un pahar cu apa pentru 10-15 min.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Mar 10 2011, 05:02 PM
Post #442


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Merge si asa. Cea mai buna metoda: tai coditele, pui verdeata intr-un recipient cu apa rece si..bagi la frigider, pe rafturile cele mai de jos.

Valentina, rindul tau! (IMG:style_emoticons/default/estiok.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Valentina30
post Mar 10 2011, 07:10 PM
Post #443


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 716
Joined: 5-July 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,899



Diana (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) , nu stiam ca trebuie sa le mai bag si la rece...

Cum prepari icrele sa iasa mai pufoase si mai albe?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Mar 10 2011, 07:44 PM
Post #444


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



La asta nu ma bag, ca nu am facut icre in viata mea. Stiu teorie: ca se pune sifon si zeama de lamiie ca sa iasa bune.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Valentina30
post Mar 11 2011, 03:12 PM
Post #445


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 716
Joined: 5-July 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,899



Diana, vad ca stii si teorie, nu doar practica... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Zeama de lamaie ajuta nu doar pentru gust dar si sa le albeasca. Si ca sa iasa pufoase, eu pun un pic de apa minerala.
Iar ca sa nu se taie, le prepar la inceput cu un tel de mana foarte mic, iar dupa ce capata un pic de volum, le trec la mixer. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Diana, e randul tau iara. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Mar 11 2011, 04:20 PM
Post #446


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Da, dar stii cum e: teoria ca teoria, insa practica... ne omoara! Ca in terorie stiu multe si marunte! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
mutat restul la despre salata de icre

Intrebare: De ce anumite carnuri se pun la macerat insotite de condimente si de un acid inainte de a fi gatite?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Mar 12 2011, 02:00 PM
Post #447


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



QUOTE(Valentina30 @ Mar 12 2011, 11:04 AM) *
Raspunsul la intrebare nu-l stiu... Eu le pun la macerat "pentru ca asa-i reteta"... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Cred ca trebuie sa se patrunda bine aroma mirodeniilor si poate si pentru ca e vorba de carnuri prea grele, sau care se gatesc mai greu/incet si e nevoie sa se mai "inmoaie" inainte de a le gati pe foc...??!!
Deci, nu stiu exact...



Dap, asta e raspunsul: carnea se pune la marinat / macerat cu doua scopuri:
1. de a se aroma mai bine
2. de a se face mai frageda
De aceea, majoritatea marinatelor/maridadelor (e acelasi lucru) contin neaparat un acid, un ulei si neaparat cel putin una, doua arome de baza.
Acidul are rolul de a distruge fibra, carnea devenind astfel mai moale, mai frageda.
Ca acid se folosesc otetul, otetul balsamic, sucul de lamiie sau sucul de limeta (lamiie verde, lime).



Am mutat ce era despre salata de icre de peste intr-un topic nou
Salata de icre de peste: cum se face?

So, Valentina, pune! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Valentina30
post Mar 12 2011, 03:40 PM
Post #448


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 716
Joined: 5-July 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,899



Wow Diana... ce explicatie detaliata!!! (IMG:style_emoticons/default/yes.gif) (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif)
Asta da, pe intelesul tuturor. Superb! (IMG:style_emoticons/default/thanks.gif) (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Apr 2 2011, 10:21 PM
Post #449


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



No, nu ai pus, pun eu urmatoarea intrebare:

De ce unii bucatari adauga putin zahar in sosurile pentru care folosesc rosii proaspete?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Nov 28 2011, 02:56 PM
Post #450


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Ca sa indulceasca aciditatea rosiilor si astfel mancarea sa nu iasa acra.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

46 Pages V  « < 43 44 45 46 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 7th May 2025 - 03:22 AM