![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
Daca te referi la legaturile de verdeata cumparate din piata, eu le tai 1 cm din codita si le pun intr-un pahar cu apa pentru 10-15 min.
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Merge si asa. Cea mai buna metoda: tai coditele, pui verdeata intr-un recipient cu apa rece si..bagi la frigider, pe rafturile cele mai de jos.
Valentina, rindul tau! (IMG:style_emoticons/default/estiok.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
Diana (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) , nu stiam ca trebuie sa le mai bag si la rece...
Cum prepari icrele sa iasa mai pufoase si mai albe? |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
La asta nu ma bag, ca nu am facut icre in viata mea. Stiu teorie: ca se pune sifon si zeama de lamiie ca sa iasa bune.
|
|
|
![]()
|
|
Diana, vad ca stii si teorie, nu doar practica... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Zeama de lamaie ajuta nu doar pentru gust dar si sa le albeasca. Si ca sa iasa pufoase, eu pun un pic de apa minerala. Iar ca sa nu se taie, le prepar la inceput cu un tel de mana foarte mic, iar dupa ce capata un pic de volum, le trec la mixer. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Diana, e randul tau iara. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Da, dar stii cum e: teoria ca teoria, insa practica... ne omoara! Ca in terorie stiu multe si marunte! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
mutat restul la despre salata de icre Intrebare: De ce anumite carnuri se pun la macerat insotite de condimente si de un acid inainte de a fi gatite? |
|
|
![]()
|
|
Raspunsul la intrebare nu-l stiu... Eu le pun la macerat "pentru ca asa-i reteta"... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cred ca trebuie sa se patrunda bine aroma mirodeniilor si poate si pentru ca e vorba de carnuri prea grele, sau care se gatesc mai greu/incet si e nevoie sa se mai "inmoaie" inainte de a le gati pe foc...??!! Deci, nu stiu exact... Dap, asta e raspunsul: carnea se pune la marinat / macerat cu doua scopuri: 1. de a se aroma mai bine 2. de a se face mai frageda De aceea, majoritatea marinatelor/maridadelor (e acelasi lucru) contin neaparat un acid, un ulei si neaparat cel putin una, doua arome de baza. Acidul are rolul de a distruge fibra, carnea devenind astfel mai moale, mai frageda. Ca acid se folosesc otetul, otetul balsamic, sucul de lamiie sau sucul de limeta (lamiie verde, lime). Am mutat ce era despre salata de icre de peste intr-un topic nou Salata de icre de peste: cum se face? So, Valentina, pune! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Wow Diana... ce explicatie detaliata!!! (IMG:style_emoticons/default/yes.gif) (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif)
Asta da, pe intelesul tuturor. Superb! (IMG:style_emoticons/default/thanks.gif) (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
|
|
No, nu ai pus, pun eu urmatoarea intrebare:
De ce unii bucatari adauga putin zahar in sosurile pentru care folosesc rosii proaspete? |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Ca sa indulceasca aciditatea rosiilor si astfel mancarea sa nu iasa acra.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 03:22 AM |
|