![]() |
![]() ![]() |
![]() |
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cum poti face unt in casa? Hai sa va povestesc si eu cum facea mamaia la tara untul, ca-s amintiri tare dragi din copilarie. Punea laptele la prins, cateva zile, dupa il turna tot intr-un 'putinei' si-l batea. Este o tehnica speciala. Untul se aduna deasupra (cum zicea Maat) si-l lua cu lingura, il punea intr-un castron cu apa. Untul il mancam apoi cu mamaliga, ou si sare, iar laptele batut se servea rece tot cu mamaliga, ca sa te dregi dupa eventuala 'greata' de la unt. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Astept si eu raspunsul cu piinea; (piinea care are in compozitie cartofi se pastreaza proaspata mai mult timp, asta asa, ca o paranteza...)
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
In orice caz nu in frigider, acolo capata repede gust de paine veche.
De obicei se pune in recipiente speciale pentru pastrat painea. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Foarte bun este cel de plastic de la Tupperware (IMG:http://de.geocities.com/damona15/Image21.jpg) , are un slit prin care intra putin aer. Sau, clasic, din lemn: (IMG:http://www.schreiner.ag/webshop/images/Brot_klein.JPG) In recipientele astea ramane painea asa cum a fost la inceput: crusta-i crusta, mijlocul moale (binenteles pana se intareste de tot). Important este ca recipientele astea sa fie sterse la 2-3 zile cu niste otet, ca nu cumva sa se adune ciuperci de mucegai, care-s moartea painii. Bine de stiut este ca painea (coaja) iese sterila din cuptor, mucegaieste numai la umezeala si/sau in contact cu ciuperca de mucegai. Eu tin painea facuta de mine in sac de panza, nu mi-a mucegait niciodata si nici nu s-a inmuiat. Iar in recipientul de paine (am unul de lemn) imi tin prosoapele de bucatarie. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
aveam si eu in Romania chestia din lemn insa tot in punga bagam painea mai intai si-apoi o ascundeam in recipient.
Ma gandeam ca e prea aerata acolo si se intareste prea tare fara punga de plastic |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nu stiu, dar eu decat sa mananc paine din punga de plastic (adica inmuiata), mai bine ma las pagubasa. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Nici mie nu imi place piinea inmuiata.
Apropos de piine, daca e pusa in punga cit e inca calda, se incruzeste, miezul devine cleios. De aceea trebuie pusa la "aerisit"- de preferinta pe un fund de lemn curat- pina se raceste complet. O intrebare, va rog! |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
pai nici mie nu-mi place (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
noi stam la 3 minute de-un magazin unde fac zilnic baghete si-s asa de bune. Coaja crocanta si miezul pufos, dar asa-i, dupa ce sta in punga coaja nu mai e crocanta. O sa incerc cu tupperware, am o multime, sa vedem cum se comporta. Eu nu-s mare mancatoare de paine (pot sa ma si lipsesc) dar ai mei da. tot kalua e la rand |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu ce sa va spun ca Mr. kalua cumpara si mananca paine numai daca-i calda? (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Eu imi mai fac paine si mananc cateva zile din ea. Cat timp e voie de pastrat carnea tocata (nepreparata termic) in frigider? |
|
|
![]()
|
|
Daca nu e in congelator, cred ca 12 ore maxim, nu stiu, 24 de ore mi se pare prea mult...
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Maat (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) Cam asa-i. Daca vrem sa o pastram de pe o zi pe alta trebuie pusa la congelator.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 01:59 PM |
|