![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
eu am facuta ciorba de curcan a la grec si sarmale ...repedeeee ca am la treaba maine plec in excursie la Ottawa la festivalul lalelelor mergem vreo 6-7 fete ...yeaaaaaah
acum va pun repede ceva tare tare bun .... mie mi-a placut mai tare rece reteta cu cantitati nu o pun pentru ca am facut dupa ochi. 1. Se fac vreo 5-6 clatite (ou, faina, lapte, sare) 2. sparanghelul se oparaste vreo 5 minute (trebuie sa ramana flexibil si putin crocant) 3. o cutie de 400g de branza ricotta (seamana foarte tare cu urda de la noi) se amesteca cu ceapa verde tocata marunt , o lingura de smantana, sare si piper 4.vreo 10-12 felii de sunca 5. se face un sos olandez (e migalos) , sau bechamel (asta am facut eu si am pus si niste cascaval) sau sos de vin alb se ia o clatita, se pun 2 felii de sunca vreo 4-5 fire de sparanghel, ricotta si se ruleaza. se face aceeasi figura cu fiecare clatita se pun intr-o tava ce merge la cuptor, se toarna sosul pe deasupra si se lasa vreo 5 minute acolo pana se rumeneste pe deasupra. Deci cuptorul e pornit pe grill. E o combinatie foarte interesanta si foarte foarte satioasa. (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_1015Small.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_1017Small.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_1020Small.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_1024Small.jpg) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
cu mare mare maaaaare intarziere pun reteta de sos olandez
se potriveste cu sparanghel, carnuri facute pe gratar, cartofi, peste rece, cruditati etc 150 g de unt fin sare, piper 1 lingura de apa 3 galbenusuri zeama de la 1/2 lamaie - se taie untul in cuburi si se topeste intr-o craticioara la foc mic - cand s-a topit se lasa la odihnit pt 2-3 minute si se ia usor spuma formata apoi se pune deoparte - in alta cratita: gabenusuri + lingura de apa se bat bine si se pun pe foc pe bain-marie amestecand continuu pana nu mai curge de pe lingura. se pune sarea si piperul amestecand si nu ne oprim din amestecat - tot amestecand se adauga untul caldut, ca la o maioneza de fapt, se trage de pe bain-marie daca e prea calda - la sfarsit, tot in amestec continuu se adauga, zeama de lamaie are aspectul unei maioneze groase. eu de-aici am luat reteta prima oara si iese dar nu e foarte usor de facut pt ca ouale se pot 'branzi' cand nu te astepti http://www.supertoinette.com/recettes/sauc...landaise_to.htm |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 02:16 AM |
|