IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Clatite cu umpluturi deosebite
Cleo
post May 20 2006, 07:31 PM
Post #1


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



eu am facuta ciorba de curcan a la grec si sarmale ...repedeeee ca am la treaba maine plec in excursie la Ottawa la festivalul lalelelor mergem vreo 6-7 fete ...yeaaaaaah

acum va pun repede ceva tare tare bun .... mie mi-a placut mai tare rece

reteta cu cantitati nu o pun pentru ca am facut dupa ochi.

1. Se fac vreo 5-6 clatite (ou, faina, lapte, sare)
2. sparanghelul se oparaste vreo 5 minute (trebuie sa ramana flexibil si putin crocant)
3. o cutie de 400g de branza ricotta (seamana foarte tare cu urda de la noi) se amesteca cu ceapa verde tocata marunt , o lingura de smantana, sare si piper
4.vreo 10-12 felii de sunca
5. se face un sos olandez (e migalos) , sau bechamel (asta am facut eu si am pus si niste cascaval) sau sos de vin alb

se ia o clatita, se pun 2 felii de sunca vreo 4-5 fire de sparanghel, ricotta si se ruleaza.
se face aceeasi figura cu fiecare clatita se pun intr-o tava ce merge la cuptor, se toarna sosul pe deasupra si se lasa vreo 5 minute acolo pana se rumeneste pe deasupra. Deci cuptorul e pornit pe grill.

E o combinatie foarte interesanta si foarte foarte satioasa.

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_1015Small.jpg)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_1017Small.jpg)




(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_1020Small.jpg)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_1024Small.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Cleo
post Jun 22 2006, 12:40 AM
Post #2


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



cu mare mare maaaaare intarziere pun reteta de sos olandez

se potriveste cu sparanghel, carnuri facute pe gratar, cartofi, peste rece, cruditati etc

150 g de unt fin
sare, piper
1 lingura de apa
3 galbenusuri
zeama de la 1/2 lamaie

- se taie untul in cuburi si se topeste intr-o craticioara la foc mic
- cand s-a topit se lasa la odihnit pt 2-3 minute si se ia usor spuma formata apoi se pune deoparte
- in alta cratita: gabenusuri + lingura de apa se bat bine si se pun pe foc pe bain-marie amestecand continuu pana nu mai curge de pe lingura. se pune sarea si piperul amestecand si nu ne oprim din amestecat
- tot amestecand se adauga untul caldut, ca la o maioneza de fapt, se trage de pe bain-marie daca e prea calda
- la sfarsit, tot in amestec continuu se adauga, zeama de lamaie

are aspectul unei maioneze groase.

eu de-aici am luat reteta prima oara si iese dar nu e foarte usor de facut pt ca ouale se pot 'branzi' cand nu te astepti

http://www.supertoinette.com/recettes/sauc...landaise_to.htm
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
h_2004   Clatite cu umpluturi deosebite   May 20 2006, 07:31 PM
Marbella   h, arata extraordinar! Eu care fac clatitele ...   May 21 2006, 03:47 PM
h_2004  

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 18th July 2025 - 02:16 AM