![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#11
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Muffine (briose) cu banane si arahide
- o reteta de baza pt muffine cu vanilie la care puteti adauga fructe, ciocolata etc ar fi: 150g unt + 150g zahar se amesteca spuma, se adauga 2 oua intregi continuand amestecarea, praf de copt jumatate de plic (7g), coaja de lamaie si vanilie (sau zahar vanilat) + 200g faina+ 40ml lapte. Se obtine o coca ca o smantana groasa. Banana foarte coapta si zdrobita am adaugat-o in untul batut spuma apoi am adus ouale si restul Se pun in forme si se coc la foc mijlociu aproximativ 30 de minute sau pana s-au rumenit si proba cu scobitoarea e trecuta cu brio (infigem o scobitoare in mijlocul muffinei si daca iese uscata la atingere e gata) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_1514.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_1525.jpg) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#12
|
Musafir ![]() |
Muffini tiramisu
100g savoiardi (piscoturi pentru tiramisu) 150h faina alba 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 ou 80g zahar 100g unt topit si racit 250ml zer 4 linguri espresso concentrat, racit 2 linguri Amaretto sau 3 Marsala 150g mascarpone 1 lingurita cu varf zahar pudra 1 baton vanilie 3 linguri cacao Se sfarama piscoturile si se amesteca cu faina, praful de copt si bicarbonatul. In alt bol se amesteca se bate oul, apoi se adauga zaharul, untul si zerul. Se amesteca la sfarsit cu "faina". Se pune in forma de muffin (6 forme mari sau vreo 10 mai mici) si se dau la cuptorul preincalzit (200°C) 20-25 minute. Cand sunt gata se lasa la racit 5 minute in forma, apoi se scot si se pun pe-un gratar pana se racesc complet. Se amesteca espresso cu lichiorul. Muffinii se inteapa cu o scobitoare si se insiropeaza cu cate o lingura de "sirop". Mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si maduva vaniliei. Se unge fiecare muffin cu crema de mascarpone si se pudreaza din belsug cu cacao. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_1658.jpg) Vanilia si zaharul pudra se pot inlocui cu un plic de zahar vanilat. Cine are copii mici, poate inlocui cafeaua si lichiorul cu un suc de fructe. Crema de mascarpone se pune si netezeste cu o lingura si nu cu spritul pentru a nu le da forma de prajitura in general. |
|
|
![]()
Post
#13
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Bulinuta cand ai vreme scrii please reteta de muffins cu alune si cioco amaruie. Multumesc frumos.
|
|
|
bulina |
![]()
Post
#14
|
Musafir ![]() |
Aolio MoN, m-ai lovit rau ca la mine e din ochi si cu ce se gaseste in casa...
Dupa ce am citit aici cea mai aproape este reteta Kaluei, vezi aia cu afine mai sus : 200g faina alba 1 lingurita praf de copt 1 plic zahar vanilat 100g unt In jur de 100ml de Half & Half 10 % (jumate lapte jumate frisca nebatuta cum ar veni) , poti folosi lapte simplu 2 oua o mana de alune de padure maruntite, care le amesteci cu faina, praful de copt, 2 linguri de zahar brun (poti pune mai mult), zaharul vanilat am topit 4-5 patrate mari de lindt d-aia neagra: 70% in unt, racit usor, pus ouale si laptele, amestecat bine, turnat in mijlocul amestecului de faina , inchegate toate, turnat in forme si bagat in cuptorul incalzit in prealabil (IMG:http://i26.photobucket.com/albums/c107/bulina23/DSC_00103.jpg) This post has been edited by bulina: Mar 26 2009, 04:37 PM |
|
|
![]()
Post
#15
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Suna muffins-urile astea gustacios de bune. Alunele daca le bag intregi si da-te prin faina e vreun bai?
Cu jumate frisca, jumate lapte ies mai gustoase, o data n-am avut destul lapte si am pus frisca in loc laptele care mai trebuia si a iesit aluatul mult mai bun. Multam fain (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) , le incerc zilele urmatoare. This post has been edited by Master of Norules: Mar 26 2009, 10:21 PM |
|
|
![]()
Post
#16
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Muffine cu banane si alune sau nuci
Acuma vad ca taina a spus-o deja kalua dar am s-o repet pt ca este general valabila pt muffine: - ingredientele uscate se amesteca separat, la fel si cele umede apoi se amesteca numai atat cat sa se umezeasca ingredientele uscate (pana nu se mai cunoaste faina albicioasa) deci nu frecam pana obtinem o consistenta cremoasa, curgatoare care formeaza un ruban ci lasam consistenta mai grosolana - daca exista si bicarbonat de sodiu si praf de copt in reteta le adaugam pe amandoua pt ca au roluri diferite eu am folosit ca masura un cup daca nu aveti puteti folosi paharul drept masura pt 10-12 muffine castronul 1: 1,5 pahar de faina alba 0,5 pahar tarate de grau (wheat bran) 2 lingurite de praf de copt 0.5 lingurite bicarbonat de sodiu 0,25 lingurite sare 1 lingurita rasa de scortisoara macinata se amesteca bine apoi se adauga 2/3 pahar nuci sau alune taiate grosier castronul 2: 1 ou mare sau 2 mici 3/4 zahar zahar brun 1 banana copata si facuta piure 1/3 pahar ulei vegetal 1 lingurita esenta de vanilie - ingredientele le-am amestecat cu blenderul manual si-a iesit un amestec foarte fin si lichid, ideea este sa obtineti ceva uniform si fara cocoloase turnam compozitia celui de-al 2-lea castron peste compozitia din primul si amestecam asa cum am indicat mai sus in cuptorul incins la 375F (190C) introducem tava cu muffine si le coacem cam 15-20 de minute, facem proba scobitorii: intepam mijlocul muffinei si daca iese uscata (trecem degetele de-a lungul ei si nu simtim nimic umed) muffinele sint gata Sint excelente! (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_2040.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_2047.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 02:11 AM |
|