IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages V  « < 4 5 6 7 >  
Reply to this topicStart new topic
> Probleme cu alunite
angeldust
post Apr 7 2009, 04:01 PM
Post #51

Musafir

carmiv....eu nu am auzit de cazuri de deces in urma extirparii :|

LA Darie am fost si eu initial, dar nu il recomand pt simplul motiv ca are un comportament de kkt. Incearca la Teodora Petrescu (pe Budai Deleanu), nu e nici ea grozava, dar mi-a inspirat mai multa incredere decat Darie.
Go to the top of the page

+Quote Post
carmiv
post May 26 2009, 11:22 AM
Post #52

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 6,235

Se pare ca numai eu aud de cazuri cu rezultat tragic.E adavarat ca nu stiu prea multe detalii:in ce stadiu era melanomul,dc.era melanom sau s-a format pe urma....Acum iar o vecina mi-a spus ca fata unui coleg care avea numai 28 de ani a decedat tot din cauza unei alunite dupa incercari disperate de a o salva prin Germania.Normal ca i-au extirpat-o dar nu stiu unde aici sau poate i-au extirpat-o prea tarziu.

Ma bucur ca tu nu ai probleme de genul asta si ca le-ai scos fara prea multa cugetare,as dori sa pot si eu!Oricum ma mai documentez, mai merg poate si la alti dermatologi(am auzit si eu de Dr.Petrescu si am sa-mi fac o progr.si la ea.De Darie eu am fost multumita numai nu stiu dc. este cel mai bun in domeniu si aici me refer profesional).
Va tin la curent!Sper sa nu produc panica nu asta e scopul pt.care am postat, ci doar dc.ma ajutati sa-mi fac eu curaj sa scap de problema asta pt.totdeauna(cu bine!!).Merci!

+Quote Post
afobia
post May 26 2009, 02:19 PM
Post #53

Incurabil

Group: Obsedat
From: Romania
Member No.: 2,859

carmiv , eu te sfatuiesc cand este vorba de sanatate sa mergi la cei mai buni doctori , nu stiu de respectivii doctori , dar ma gandesc ca cei mai buni sunt in bucuresti.daca ma insel , va rog , corectati ma.

eu una care am fost disperata foc din cauza alunitelor , leventer m a calmat si mi a explicat multe ...

am fost multumita de consultatia ei , nu inteleg cum de lui mady i au spus ca leventer nu se mai ocupa de alunite , oricum eu imi facusem programare cu multe luni inainte si ca o disperata ce sunt , nu m am lasat pana nu am nimerit la leventer , am sunat la cate doua saptamani sa vad daca se tot elibereaza ceva , cu toate ca nu s a intamplat sa se elibereze decat cu f putin timp inainte sa ajung la leventer de cat era de asteptat pana la programarea mea , am vrut o pe leventer si acolo am ajuns.am eu o obsesie pentru leventer.nush.e super.mady eu zic sa tot insisti si o sa ajungi la leventer.sa insisti chiar foarte tare.

imi pare rau pentru experienta ta , angeldust , cred insa ca ar trebui sa mai verifici din cand in cand ... sa mai mergi la doctor , iti urez sanatate.

+Quote Post
alexty
post May 26 2009, 05:11 PM
Post #54

Dependent

Group: Tratabil
From: Bucuresti
Member No.: 6,507

Buna fetelor!
Sa va povestesc si eu experienta mea cu privire la alunite.

Am avut 2 alunite pe spate, pe linia sutienului, de 6, respectiv 7 mm diametru. Erau foarte inchise la culoare, aproape negre si iesite in relief destul de mult. Le raneam mereu cu sutienul si eram si obsedata ca le expuneam mereu la soare.
M-am interesat (pe internet, bineinteles - bad choice) si m-am panicat groaznic. Deja eram aproape sigura ca e vorba de melanom si ca voi muri tanara.
Din fericire nu a fost asa. Am mers la dermatolog, in Bucuresti, la Spitalul de Dermato-venerice "Scarlat Longhin". Doctora de acolo mi-a spus ca cel mai bine ar fi sa le scot pentru a scapa de stres. Si le-am scos, chirurgical, cu margine de siguranta si mi-au ramas 2 cicatrici destul de mari si de urate.
Dar macar nu voi mai sta cu teama (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
De slaba de inger ce sunt nu m-am dus sa iau rezultatul biopsiei, dar a trecut destul timp de atunci si daca era ceva grav nu mai eram acum sa va scriu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Sfatul meu: daca aveti alunite mari, negre, care va deranjeaza sau sunt in locuri in care le loviti des, cel mai bine este sa le scoateti chirurgical. Cu laser nu se elimina complet posibilitatea recidivei si a posibilitatii de raspandire in corp a eventualului cancer de la nivelul alunitei.

Numai bine !

+Quote Post
carmiv
post Oct 5 2009, 10:14 PM
Post #55

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 6,235

buna (seara) la toata lumea,
au mai trecut cateva luni de cand am postat aici si tot nu mi-am facut curaj decat pe jumatate sa-mi scot alunita....dar din pacate devine din ce in ce mai mult o obsesie si doar cei ce au trecut prin asa ceva pot intelege.Cred ca totusi, cat de curand o voi face... dar nu ma pot decide cu cine???
Oricum va tin la curent,
Numai bine!

+Quote Post
afobia
post Jul 7 2011, 02:44 AM
Post #56

Incurabil

fetelor , in noaptea asta in timp ce mi demachiam alunita de pe nas cu pricina , care s a marit , am zgariat-o , adica se vede asa ca si cum am impartit o in doua cu betisorull de ureche ... ma uitam la ce am scris in 2009 tot despre alunite si ma intrebam , Doamne , de cat timp sunt atat de speriata cu aceste alunite ..
vreau sa zic doar atat (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) pentru ca m-ati ajutat enorm in atatea probleme , mai mult decat oricine si doar faptul ca am putut sa recitesc toate prostiile care le am scris .. INVETI multe din asta!
sunt decisa .. de fapt nu chiar atat de decisa .. nu stiu , am impresia ca imi irosesc viata enorm gandindu ma la aceasta alunita , cand inchid ochii , prima chestie pe care o vad este eu zgariandu ma la alunita .. IN FIECARE NOAPTE
a devenit un stres enorm dar mi e frica , mi e frica sa mi o scot si sa mor .. asa , poate e o posibilitate sa nu mor , dar aceasta nestiinta ma ucide .. dar daca o scot , ma ucide sigur.ma intelege cineva ?
as fi vrut sa ma duc la un doctor aici in franta , dar nu am curaj .. sunt romanca si chiar daca e unu doctor sau avocat si te astepti ca sa fie diferiti , toti sunt la fel si gandesc la fel (ieri ma uitam la desene si aratau cum romani - si nu au zis tigani , ci romani - traiesc in corturi , fura bijuterii , vorbesc cu accent ciudat , se inmultesc repede si ca sunt imputiti , ca fura etc ..pai daca se uita copii francezi la asa ceva si ii zici unuia ca esti din romania , ce poate sa creada despre tine , daca nu ce vede la tv)
am nevoie de voi : ce sa fac ? sa iau un risc sau nu ? leventer mi a zis in 2009 ca e ok , dupa ce m am dus din nou la ea dupa vreun an mi a zis ca e ok dar am intrebat 100% si a zis ca nu poate sa stie fara biopsie ; dar daca mi face biopsie si atunci clar cancer direct si se raspandeste in tot corpul ?
am citit de un barbat de 35 ani care a murit dupa ce cu doi ani inainte , el si cu sotia cand se jucau , aceasta l-a lovit la alunita si a facut el asa cancer si ma intrebam ... bine , acu , tot single , celibatara , blabla , dar IMAGINATI VA : eu nu las pe nimeni sa ma atinga si sunt f grijulie in autobuz cu prietenii samd sa nu ma loveasca cineva accidental la o alunita .. este groaznic sa traiesti si sa dormi cu asta..
AJUTOR!

+Quote Post
Diana.
post Jul 7 2011, 10:52 AM
Post #57

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Afobia, stai linistita! In primul rind mergi la un dermatolog si vezi ce e de facut. Sa te perpelesti nu e o solutie.
Ma intorc!

+Quote Post
kittyvrancea
post Jul 8 2011, 02:22 PM
Post #58

Tratabil
**

Member No.: 9,804

Buna!
Am citit unele postari de-ale voastre si deoarece ma numar si eu printre cei care au problema asta, o sa va zic ce am fost sfatuita sa fac in urma unui consult dermato la care-am fost luna trecuta. Motivul prezentarii a fost nr. maricel al alunitelor de pe corp si forma si culoarea suspecte a unora dintre ele. Probabil ca stiti despre cele 3 semne importante pe care le iau dr. in calcul atunci cand apreciaza posibila malignitate a unei alunite: asimetria, dimensiunea (lungimea de peste 6 mm a acesteia) si culoarea sau textura ei (alunitele periculoase prezinta de obicei diverse nuante de maro de exemplu).
Pentru linistea mea si pt. o monitorizare cat mai corecta in timp, mi s-a recomandat o dermatocsopie. Practic, in ce consta aceasta investigatie: un computer iti analizeaza imagistic toate alunitele si informatiile inregistrate sunt stocate pe un disc. Periodic se poate repeta analiza si se compara cu rezultatele anterioare, urmarindu-se eventualele modificari.
Inca nu am ajuns sa fac aceasta investigatie si recunosc ca mi-e teama dar...sa nu stii e mai rau.
Va doresc weekend placut si cat mai multa relaxare sub soare!

+Quote Post
afobia
post Jul 8 2011, 09:25 PM
Post #59

Incurabil

kitty vrancea , multumesc ptr raspunsul tau
ce ai de gand sa faci pana la urma ?

+Quote Post
kittyvrancea
post Jul 9 2011, 09:02 AM
Post #60

Tratabil
**

Member No.: 9,804

Buna!
Am sa ma duc sa fac acea analiza.
Pupici

+Quote Post

7 Pages V  « < 4 5 6 7 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 13th May 2025 - 03:55 AM