IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete cu carne de vanat
kalua
post Jan 13 2008, 01:13 AM
Post #1





Musafir






Dupa Lea Linster

Terina vanatoreasca

500 g carne de cerb sau caprioara
100 g carne de porc grasa (piept)
125 g pateu de gasca sau rata
125 g ficatei de pasare
50 g champignioane maro
50 ml frisca lichida
80 g esalote
100 ml coniac
sare, condimente pentru pastete
300 g slanina taiata in felii subtiri

Carnea de vanat si cea de porc, ficateii si pateul se dau prin masina de tocat. Ciupercile se taie marunt, dar nu foarte, foarte mic, apoi se prajesc in niste unt, se sareaza, pipereaza. Esalotele se toaca mic si se prajesc si ele in niste unt. Ciupercile si esalotele, dupa ce s-au racit, se adauga compozitiei de carne. Se adauga frisca si jumatate din cantitatea de coniac. Se sareaza si condimenteaza.
Se tapeteaza o forma de chec cu feliile de slanina. Se toarna compozitia de carne in forma, se acopera cu marginile feliilor de slanina. LL orneaza terina asta cu niste ramurele de cimbrisor. Se toarna restul de coniac peste terina, se acopera cu folie de aluminiu (caun capac, astfel incat sa nu intre aer) si se da la cuptorul preincalzit (180°C) 15 minute. Se scoate din cuptor, se lasa o ora la racit, apoi se da cel putin o zi (mai bine doua) la frigider.
Se serveste cu paine si o brunoise de mere. Feliile de terina se pot decora si cu niste aceto balsamico redus.

Brunoise de mere
Se taie in cuburi foarte fine un mar, Goölden Delicious de ex. Intr-o oala se pune la fiert niste vin alb (Riesling), la care se adauga miere dupa gust. Dupa ce s-a redus la jumatate, se pun merele, dar numai la foc mic-mediu, astfel incat sa nu fiarba cu bulbuci, 3 minute. Se pastreaza la frigider.
Cantitati pentru o terina intreaga:
4 mere
480 ml vin alb
4 linguri miere

(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/IMG_6616.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
kalua   Retete cu carne de vanat   Jan 13 2008, 01:13 AM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 7th May 2025 - 09:20 PM