![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,440 Joined: 2-February 06 Member No.: 176 ![]() |
pe 28.12 am fost si am vazut "Portretul lui Dorian Gray" la Odeon. foarte tare spectacolul! merita vazut ... nu numai pentru Razvan Mazilu. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif) drept urmare am citit si cartea in zilele astea in care am stat acasa. mi-a placut mult.
aseara mi-am luat "Si daca e adevarat .." a lui Marc Levy pentru ca am chef de o poveste de dragoste. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Vacanta Lui Rachel - Marian Keyes. Super carte! Am citit-o pe nerasuflate.
|
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Dragelor, eu am terminat "Fructul interzis"/ Nedjma si acum citesc "Povestea vietii mele"/ Casanova. Va recomand cartea Nedjmei, e ceva inedit in literatura erotica;e scrisa de o femeie din lumea araba...pur si simplu te socheaza cu amestecul incantator de erotism, senzualitate, manie, desantare si poezie. Viata ei intima, povestita cu lux de amanunte...un mariaj fortat in care sexualitatea echivaleaza cu violul, o eliberare disperata ce inseamna alungarea din familie, o pasiune senzuala si ucigatoare si, in fine, libertatea unei vieti de amanta...la inceput mi-i s-a parut vulgara, dar nu-i asa...e pur si simplu o femeie care are curaj sa-si dezvaluie trairile sau dorintele cele mai ucigatoare, fara pic de inhibitie...e de fapt destainuirea unei femei mature, care stie ca nu mai are nimic de pierdut sau de castigat, ascunzandu-se in spatele moralei impuse de civilizatia musulmana.
Hai sa va scriu doar un mic fragment din interviul Nedjmei ref la cartea ei: "cartea mea nu face decat sa continue un gen uitat in care traditia araba a excelat si care este complet ocultat astazi. Amintesc de fapt ca la noi arta sexualitatii era impartasita fidelilor in moschee si ca cele mai frumoase tratate erotice ale literaturii universale au fost scrise de arabi. Apartin unei traditii in care inainte de a face dragoste, iti faci rugaciunea. Contrar conceptiei crestine despre placerea ca pacat, placerea constituie in islam o datorie a credinciosului." Adevarul e ca-mi aduc aminte u multa placere de poeziile de dragoste ale lui Omar Kayam. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,440 Joined: 2-February 06 Member No.: 176 ![]() |
dr wise, am citit si eu in vara "Fructul interzis". asa cum ziceai si tu, la inceput am fost (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) dar cu cat citeam mai mult ma emotiona cartea. mi se pare o poveste de dragoste foarte frumoasa, iar sfarsitul chiar l-am recitit de vreo 2 ori.
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mi-am pus-o la lista cu dorinte de la amazon, multumesc de recomandare. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
dr wise, am citit si eu in vara "Fructul interzis". asa cum ziceai si tu, la inceput am fost (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) dar cu cat citeam mai mult ma emotiona cartea. mi se pare o poveste de dragoste foarte frumoasa, iar sfarsitul chiar l-am recitit de vreo 2 ori. Pai sa stii ca as mai citi-o o data, mai la vara...oricum, m-a impresionat povestea ei! Acum ii dau bataie cu jurnalul lui Casanova, ca tare sunt curioasa ce le facea frate, femeilor de le baga in sperieti?!!! Si unde Dzeului sunt barbatii de tipul lui, ca asa mi-i se face dor cateodata de un "zburator"...prea sunt toti in jurul meu stresati, cu gandul doar la probleme de servici, sau cu telecomanda in mana...dragoste nu mai exista? flirt nu? mai ales flirt, ca sa ne mai creasca moralul...nu?! |
|
|
![]()
|
|
Explorator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,677 Joined: 10-December 05 From: Bucuresti Member No.: 78 ![]() |
Mă fascinează "Alchimia emoţională" de Tara Bennett-Goleman.
Explică şi exemplifică citeţ (īn limbajul nostru, al muritorilor de rānd) ce şi cum cu contemplaţia, obiceiurile şi schemele emoţionale, schimbarea obiceiurilor, modelarea emoţiilor, īnţelepciunea ca īnlocuitor al confuziei. Clar n-o citeşte omul pe care nu īl interesează optimizarea personală. Deocamdată m-am amorezat de referirile la empatie şi aplicaţiile ei practice. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu am depasit faza in care am inghitit metri de carti de optimizare personala si acum am o repulsie numai cand aud de ele. Mi s-o fi aplecat. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Am inceput "Accidentul" lui Mihail Sebastian. Pe germana! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) N-am citit cartea asta in tara, probabil n-a mai fost editata in epoca de aur. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
|
|
Explorator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,677 Joined: 10-December 05 From: Bucuresti Member No.: 78 ![]() |
Īmi place teatrul lui Sebastian, mai ales "Jocul de-a vacanţa". Văzusem cāndva o ecranizare a "Stelei fără nume" şi am citit piesa repejor. Īncāntător autor. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Dore (IMG:style_emoticons/default/wub.gif)
Piesele lui de teatru (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) Recomand Accidentul celora care le pace Camil Petrescu plus un strop de existentialism. Am citit cam nedumerita niste crampeie de critica ale lui Al. Piru si G. Calinescu, spun ca-i literatura usoara, de magazin. Grea nu este dar zau ca-n ziua de azi e mai greu sa gasesti beletristica care, pe langa firul povestirii, sa aiba un limbaj incantator. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th July 2025 - 10:37 AM |
|