IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

88 Pages V  « < 32 33 34 35 36 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ce citesti acum ?
pescarush
post Mar 28 2008, 11:57 PM
Post #331

Musafir

nu mai intru aici pana nu termin de citit ce am cumparat in ultimul timp, ca ma faceti sa imi comand acum si Paula Allende. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
si la cum inaintez eu cu cititul.... imi fac stoc pana la iesirea la pensie. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

edit: na, ca le-am incurcat, am vrut sa spun "Isabel Allende". (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

This post has been edited by pescarush: Mar 28 2008, 11:57 PM
Go to the top of the page

+Quote Post
Fanny
post Apr 2 2008, 08:06 AM
Post #332

Moderator Global

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,055

Ca tot sunt pe subiect... m-a impresionat ce-am citit despre carte

Romanul "Paula" de Isabel Allende, o poveste tulburătoare despre o mamă care-şi rememorează trecutul în timp ce îşi veghează fiica pe patul de moarte, a fost desemnat câştigătorul Premiului cititoarelor Elle pe 2007, transmite editura Humanitas Fiction.
Scriitoarea chiliană Isabel Allende a câştigat competiţia în faţa altor nominalizaţi - autori celebri ai literaturii contemporane -, precum Nicole Krauss, Jonathan Safran Foer, John Fowles, Hanif Kureishi şi Salman Rushdie.
În 1991, Paula, fiica lui Isabel Allende, diagnosticată cu porfirie, are un acces grav şi intră în comă. Până în 1992, când
organismul ei încetează să lupte cu boala, este ţintuită la pat, inconştientă. "Paula" este în acelaşi timp o cronică a celei mai
cutremurătoare experienţe pe care o poate traversa o femeie şi o poveste personală depănată la căpătâiul bolnavei. Este o carte a cărei autoare nu este Isabel Allende - scriitoarea, ci Isabel Allende - mama, o femeie îndurerată care, veghindu-şi mai bine de un an fiica de 28 de ani grav bolnavă, îşi aşterne pe hârtie povestea vieţii, pentru că Paula nu o poate auzi.
"Aceasta este cea mai importantă carte dintre toate cele pe care le-am scris sau le voi scrie vreodată, pentru că menţine viu spiritul fiicei mele, după atâţia ani, şi o va face în continuare. Fiica mea Paula a fost o tânără femeie graţioasă şi generoasă.
Scrierea acestei cărţi a fost un adevărat catharsis. În timpul procesului lent al rememorării şi scrierii, am reuşit să accept şi să
înţeleg ceea ce i s-a întâmplat. Într-un fel, această carte m-a salvat de la depresie şi disperare", mărturiseşte scriitoarea, într-un
mesaj adresat revistei Elle din România.
"Când am aflat de «Paula», de bucurie am recitit-o: aceeaşi emoţie intensă m-a cuprins, acelaşi verb magic m-a ţinut trează până la ultima pagină. Să-ţi transformi propria viaţă în ficţiune înaltă fără s-o trădezi nicio clipă ţine de harul rar al romancierei care este Isabel Allende", a spus Denisa Comănescu, director general al editurii Humanitas Fiction, care publicat cartea.
Scriitoarea Isabel Allende este o povestitoare fabuloasă, ale cărei cărţi, traduse în peste treizeci de limbi, se vând în milioane de exemplare şi au devenit bestselleruri pe patru continente.
La Humanitas Fiction este în curs de apariţie şi romanul "Despre dragoste şi umbră" de Isabel Allende. Până în prezent, în
seria de autor "Isabel Allende" au mai apărut "Zorro", "Casa spiritelor", "Fiica norocului", "Eva Luna", "Povestirile Evei Luna", "Portret în sepia" şi "Ţara mea inventată".
Născută în 1942, în Peru, Isabel Allende face parte din prima generaţie de scriitori latino-americani care s-au format citind literatura latino-americană. A început să publice la 17 ani, a călătorit mult (Bolivia, Europa, Orientul Mijlociu), urmându-şi tatăl vitreg în periplurile lui diplomatice. A lucrat ca ziaristă în Chile până în 1973, anul loviturii de stat conduse de generalul Pinochet, care provoacă asasinarea lui Salvador Allende, după care s-a exilat în Venezuela. A scris la început cărţi pentru copii, iar în 1985, publică romanul "Casa spiritelor", primul său mare succes. Cărţile ei devin bestselleruri, scriitoarea primind premii literare prestigioase. Se stabileşte în California, unde predă literatura la universitate, dar continuă să scrie doar în spaniolă.
"Paula" a fost publicat în 1994.
Sursa: Mediafax

+Quote Post
Philia
post Apr 2 2008, 08:14 AM
Post #333

V.I.P.

Group: Editorialist
From: Craiova
Member No.: 924

Eu citesc acum "Femeia la treizeci de ani" De Balzac!
Imi place povestea.
Si cred ca o sa iau si eu Paula ca imi place subiectul...

+Quote Post
roxanica10
post Apr 2 2008, 09:28 AM
Post #334

Musafir

Fanny, am parcurs cu mare placere randurile citate de tine. Eu o citesc acum si-mi merge la suflet. Imi place stilul ei de a povesti si are un umor deosebit, care se vede printre randuri.
Philia, am citit-o si eu in tinerete. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
gloriana
post Apr 2 2008, 03:51 PM
Post #335

Musafir

Raxanica, dar cati ani, mama, daca vorbesti de tinerete ca de un spatiu al trecutului?

+Quote Post
roxanica10
post Apr 2 2008, 04:08 PM
Post #336

Musafir

E...gloriana mama...o sa fac anu' asta 30, precum femeia din cartea lui Balzac...dar ma gandeam ca-s batrana ca nu mai tin minte o iota din cartea aia. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

+Quote Post
gloriana
post Apr 2 2008, 08:00 PM
Post #337

Musafir

Multi inainte, Rox! Mi-am adus aminte de o discutie pe care am avut-o cu mama despre batranete. Eu i-am interzis sa vorbeasca de batranete in fata mea sau sa spuna ca e batrana pentru ca pentru mine va fi intotdeauna vesnic tanara si frumoasa si nu se cade sa imi creeze tocmai ea depresii.
Si ca sa fiu on topic, citesc acum De-ale gurii din batrani de Octavian Stoica, o carte savuroasa despre bucataria romaneasca de la inceputul secolului al XX-lea.

+Quote Post
Philia
post Apr 4 2008, 08:10 AM
Post #338

V.I.P.

Group: Editorialist
From: Craiova
Member No.: 924

Am terminat ieri "Femeia la treizeci de ani" si am luat o alta carte, "Dama cu camelii", de Alexandre Dumas-fiul.
Atat de tare mi-a placut, incat in 5 ore am citit-o pe toata, desi are aproape 200 de pagini. La final am si lacrimat un pic (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Eu ma tot mir de mine. Dupa ce in liceu ma obligau profesorii sa citesc (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) si capatasem o repulsie fata de carti, vad ca acum incet-incet o iau din loc. Sper sa ma tina (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Fanny
post Apr 4 2008, 07:14 PM
Post #339

Moderator Global

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,055

Bravos!
Eu, la "Dama cu camelii" am bocit in toata regula!

+Quote Post
roxanica10
post Apr 4 2008, 09:29 PM
Post #340

Musafir

Da...si eu am bocit la ambele (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Sa ma vedeti ce mai boceam si la 'Vicotentele de Bragelone' cand a murit D'Artagnan si eram marisoara cand am citit colectia asta.

+Quote Post

88 Pages V  « < 32 33 34 35 36 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 20th July 2025 - 06:04 PM