IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

88 Pages V  « < 57 58 59 60 61 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ce citesti acum ?
Teocris
post Oct 5 2009, 09:13 AM
Post #581

V.I.P.

Group: Administratori
From: Sibiu
Member No.: 2,591

Oana Pellea. Jurnal 2003-2009 - Oana Pellea
O carte minunata scrisa simplu si frumos de o doamna, o actrita, pe care eu o admir si o iubesc. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Cateva randuri din carte:

„Odată, la teatru, am auzit prin ţeava de la calorifer cum eram desfiinţată. Cabina mea era sus, iar jos erau colegele şi chiar prietenele mele. Eram pe scaun la masa de machiaj, singură în cabină. Dintr-odată, mi-am dat seama că caloriferul mă înjura straşnic. O clipă am avut senzaţia că nu e bine ce se întâmplă cu mine, de am început să aud voci… M-am apropiat de calorifer, care era foarte „supărat“ pe mine, şi mi-am dat seama că prin ţeavă venea sunetul. Liniştită, am coborât scările şi le-am rugat pe fetele din cabina de jos să aleagă: ori să vorbească despre altceva, ori să cheme pe cineva să repare caloriferul, că se aude tot în cabina mea. N-am aşteptat nici o replică şi am plecat în culise. Acolo era linişte. Am intrat în scenă”.

„Poezia unei ţări disperate. Sunt prea puţine tarabe. Oamenii îşi înşiră preaplinul direct pe pământ sau pe ziare. Noroi. Merg cu ochii în jos şi prin faţa lor trec de toate, pantofi, blănuri, piuliţe, cutii, flori de plastic, becuri, o Biblie, creioane (...) … de toate.

Mă opresc. Pe un ziar se odihneşte chipul lui tata. Se uită la mine zâmbind. E discul de vinilin cu Nea Mărin. Nu ridic ochii şi o întreb pe cea care-l vinde: „Cât vrei pe Amza Pellea?“ „Zece lei, domniţa…“, vine răspunsul. Nu zic nimic. Adaugă: „Haideţi că nu e mult. Merită, săracu’. A fost artist mare şi om bun.“
Scot zece lei şi plec cu tata acasă”.

(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/JurnalOanaPellea.jpg)
Go to the top of the page

+Quote Post
Globetrotter
post Oct 16 2009, 12:11 AM
Post #582

Bookaholic

From: Craiova
Member No.: 5,950

Octavian Paler- Viata pe un peron
Foarte frumos scrie, te acapareaza desi nu exista multa actiune... Din carte:
"Noi suntem ca un cantec, nu credeti? Un cantec nu se poate canta niciodata de la sfarsit spre inceput. Trebuie sa-l canti intotdeauna indreptandu-te spre sfarsit. Pe parcurs, in timp ce canti inca si muzica te imbata, iti dai seama ca sfarsitul se apropie totusi, oricat l-ai amana. Incerci sa lungesti putin notele, dar asta nu da cantecul inapoi, nu reinvie ceea ce a murit din muzica intre timp. Amani doar sfarsitul. Te incaptanezi sa nu recunosti o evidenta. Ca orice cantec are un sfarsit. Oricat ar fi de frumoasa o melodie, vine o clipa cand ea e acoperita de tacere."

This post has been edited by bookaholic: Oct 16 2009, 12:12 AM

+Quote Post
Globetrotter
post Oct 29 2009, 05:31 PM
Post #583

Bookaholic

Am recitit intre timp Mihail Drumes- Scrisoare de dragoste: pueril dar dragut.
Acum tocmai am terminat Marin Preda- Delir, un roman in care personaje din Morometii se intalnesc cu razboiul. Mi-a placut, dar nu ca Morometii sau Cel mai iubit dintre pamanteni. (IMG:style_emoticons/default/322.gif)

+Quote Post
Diana.
post Oct 30 2009, 04:07 PM
Post #584

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Eu am reluat Seria Amurg, sint la al treilea volum. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Cindy
post Oct 30 2009, 05:05 PM
Post #585

V.I.P.

From: the Moon
Member No.: 180

Si eu citesc acum "Cel mai iubit dintre pamanteni", l-am mai inceput odata acum cativa ani, dar nu am apucat sa il finalizez atunci, aveam bacul pe cap, ce vremuri (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

+Quote Post
Globetrotter
post Nov 5 2009, 01:19 PM
Post #586

Bookaholic

Acum l-ai terminat? (IMG:style_emoticons/default/happy.gif)
Am terminat de citit G.M.-Zamfirescu- Maidanul cu dragoste, un roman despre viata si moarte in mahalaua bucuresteana, cu personaje pitoresti si atmosfera colorata. Mi-a placut, desi sfarsitul mi s-a parut cam brusc...
Acum citesc Petru Popescu- Prins.

+Quote Post
Bia
post Nov 5 2009, 01:42 PM
Post #587

make-up artist

From: Otopeni
Member No.: 819

Eu acum citesc Doamna Bovary. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Globetrotter
post Nov 29 2009, 11:21 PM
Post #588

Bookaholic

Petru Dumitriu- Cronica de familie.
Sunt la al doilea volum (din trei). Imi place cartea (IMG:style_emoticons/default/322.gif) , desi am incetat de pe la mijlocul primului volum sa ma inteb cine sunt personajele si in ce relatii de familie sunt cu altele. (IMG:style_emoticons/default/doh.gif)

+Quote Post
Diana.
post Dec 9 2009, 10:31 PM
Post #589

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

O treaba murdara, de Christopher Moore.
Traducere din limba engleza de Sorin Moise.
„O remarcabila fantezie moderna, o epopee ironica a dragostei si a mortii.” (Library Journal)
Pentru personajul principal al romanului, Charlie Asher, viata si moartea se intilnesc intr-un salon de maternitate in care sotia sa, Rachel, moare la scurt timp dupa ce da nastere unui copil. Desi camerele de securitate nu au inregistrat nimic, Charlie jura ca a vazut un barbat foarte inalt, imbracat in verde, stind la capatiiul lui Rachel in ultimele sale clipe de viata. Atunci cind obiectele din magazinul sau incep sa luceasca, diversi necunoscuti mor din senin in fata lui si corbi de dimensiunea unui om se reped sa-l atace, Charlie se simte destul de confuz. Omul in verde vine sa-l edifice: se pare ca slujba lui si a lui Charlie e sa stringa suflete inainte ca Fortele Intunericului sa puna mina pe ele. E o treaba murdara, ce presupune si o confruntare cu Moartea, ce are loc pe un vapor de epoca ingropat sub centrul financiar al orasului San Francisco. "

Claudiu CONSTANTINESCU, 16-22 august 2007, in Dilema Veche
"Hazul nebun al romanului vine insa si din alte directii. Lugubrul de fond e ambuscat de comicul unor personaje eminamente zurlii, de dialogurile simpatice, de irezistibilele comentarii privind psihologia Masculilor Beta, de pogorirea supranaturalului in real sub forma tambalaului si a haloimasurilor delicioase.'

(IMG:http://www.polirom.ro/_images/esantioane/2553/coperta1.jpg) (IMG:http://www.polirom.ro/_images/esantioane/2553/pagini/1.jpg)

+Quote Post
melcri
post Dec 11 2009, 03:04 PM
Post #590

Incurabil

Group: Membru de Onoare
Member No.: 6,886

Am terminat de citit o carte care mi-a placut tare tare de tot: "Mananca, roaga-te ,iubeste" a scriitoarei Elizabeth Gilbert,publicata in 2006 in SUA si in 2008 in Romania.
Ocarte de memorii atragatoare,inteligenta si amuzanta.Nu-mi cereti sa postez coperta ca inca nu am invatat s-o fac.

+Quote Post

88 Pages V  « < 57 58 59 60 61 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 20th July 2025 - 02:25 AM