![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Am cumparat si citit si eu Cea mai frumoasa carte din lume si alte povestiri si am ramas foarte placut impresionata. Nu mi-a placut insa ceva: s-a terminat extrem de repede, nu am apucat sa ma dezmeticesc!
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Nu-i asa ca a fost faina? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ti-am zis eu! (IMG:style_emoticons/default/322.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Dap, de-aia am dat 27,50 lei pe ea - mi s-a parut cam scumpa, sa zic drept (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Insa e buna. O sa ii placa si mamei mele, sint sigura, abia astept sa i-o trimit si sa imi spuna cum i s-a parut. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,450 Joined: 9-December 05 From: In livada Member No.: 51 ![]() |
Eu ma apuc in seara asta de Ferma animalelor. Am auzit ca e buna. Animatia am vazut-o mai demult.
|
|
|
![]()
|
|
Si eu am vazut deselele animate pe vremuri, cred au dat Ferma Animalelor imediat dupa revolutie... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Eu sint in pauza de odihnit neuronul, asa ca recitesc "Intre doua avioane" - chick lit. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://www.librariaonline.ro/images/products/librariaonline.ro/intre_doua_avioane_editura_humanitas.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Bookaholic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 3,086 Joined: 25-February 09 From: Craiova Member No.: 5,950 ![]() |
Haruki Murakami - In cautarea oii fantastice.
M-a dus cu gandul la Alchimistul (Coelho)... Nu stiu exact de ce, dar nu ma atrage foarte tare stilul scriitorului, desi nu pot sa spun ca nu imi plac cartile lui. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
|
|
John Case: Sindromul. Stii cine esti cu adevarat
Pare interesanta, un thriller bunicel. Sa vedem cum va fi pina la sfirsit... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
De-abia am inceput Toate famillie sunt psihotice de Douglas Coupland. Super tare!!!
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/toatefamiliielesuntpsihotice.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Am inceput Sub piele de Michel Faber.
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/sub-piele-michael-faber.jpg) Sub piele – titlu care provine de la o expresie ce revine ca un motto: „sub piele suntem cu toţii la fel”- este o carte care la prima impresie pare o distopie combinată cu un SF-Horror. Este doar o disimulare. Undeva prin Scoţia, Isserley iese zilnic în căutarea autostopiştilor musculoşi. Membră a unei specii extraterestre pentru care carnea de vogel este la mare preţ, a suferit operaţii numeroase, cu sechele extrem de dureroase, care au ridicat o făptură patrupedă în poziţia bipedă a vogelilor. Oamenii, aşa cum se numesc pe ei înşişi, mamifere cu aspect de vulpe/lup, au în Scoţia o fermă pentru vogeli. Aici sunt aduşi de Isserley sedaţi, puşi la îngrăşat apoi tranşaţi, ambalaţi şi transportaţi în lumile subterane ale oamenilor. Descrierea fermei de vogeli şi a tratamentului la care sunt supuşi cei aduşi aici, pentru o perioadă de circa o lună, am receptat-o cu un soi de anesteziere a capacităţii de indignare sau îngreţoşare. Pentru vogeli experinţa– scurtă – trăită aici este dezumanizantă în sensul cel mai total şi profund al cuvântului. Iseerley, a cărei motivaţii le-am căutat pe tot parcursul lecturii, pare un robot, o workaholică. Este un agent fără scrupule, fără milă, cuvânt care nu are nici o reprezentare penru ea. Ea vorbeşte cu pasagerii ei temporari doar pentru a decide dacă îi va păstra sau nu, comunicarea este blocată. Oamenii au o cultură superioară se pare, abilităţi tehnologice deosebite, dar consideră vogelii o specie barbară care merită să fie consumată, spre deosebire de alte patrupede (oi, vaci, pe care le simt similare lor) Par totuşi o specie care se află pe panta descendentă a evoluţiei. Informaţiile despre ei sunt puţine, societatea le este abia schiţată, motivaţiile şi aspiraţiile necunoscute. Puterea lor reală este una subterană, la propriu şi la figurat. Şi asta pentru că nu despre ei este vorba ci despre noi, pământenii. Cartea ne vorbeşte despre omenesc, despre motivaţii şi orgolii, despre disperări şi decăderi. Despre o umanitate care devoră individul marginalizat, fără slujbă, fără casă, fără perspective, într-un gest antropofag şi autofag. În sensul rolului reglator al sistemului imunitar. Acţionând în spatele convenţiilor, a principiilor declarate, ca un cauterizator tenace şi invizibil, o entitatea operează o selecţie dură, devoratoare. Chiar dacă sub piele suntem cu toţii la fel, asta nu mai are nici o importanţă. Filmul Under The Skin, ecranizarea romanului omonim, "Sub Piele", va fi lansat in 2012 si o are in rolul principal pe Scarlett Johansson. |
|
|
![]()
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
De-abia am inceput Toate famillie sunt psihotice de Douglas Coupland. Super tare!!! (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/toatefamiliielesuntpsihotice.jpg) Asta mi-e dedicata! Ma duc sa mi-o cumpar si eu in weekend. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th July 2025 - 11:58 AM |
|