![]() |
![]() ![]() |
![]() |
pescarush |
![]()
Post
#31
|
Musafir ![]() |
Da, si singura sursa naturala de vitamina B12, se pare, e ficatul de pui.
|
|
|
![]()
Post
#32
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 683 Joined: 14-October 08 From: Nice Member No.: 5,113 ![]() |
Cleo pun degetele si tastez reteta (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Aperitive cu chorizo picant Ingrediente: 3 oua intregi, 150g faina, 1 lingurita rasa bicarbonat, 10cl de ulei, 12,5cl lapte, 100g cascaval ras (se pot pune si cubulete taiate marunt), 150g chorizo picant sau nu depinde de preferinte, sare si piper dupa gust. Preparare: se incalzeste cuptorul la 180°( termostat 5 sau 6) intr-un recipient se bat ouale, se adauga faina, bicarbonatul, sarea si piperul; se incorporeaza incet incet uleiul, apoi si laptele usor incalzit. Se adauga cascavalul ras si se amesteca usor. Intr-o tigaie fara ulei sau grasime se pune chorizo-ul curatat de "piele" si taiat rondele pentru degresare. Cand s-a racit se adauga peste toate celelta ingrediente. Se coace 45 de minute in cuptor /forma de chec/ si 30 de minute pentru cele de muffins, fara a unge tava in prealabil. (IMG:http://i433.photobucket.com/albums/qq57/blekytza/bucatarie/100_2620.jpg) |
|
|
![]()
Post
#33
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
blecky (IMG:style_emoticons/default/thanks.gif)
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) deci voi va incumetati cu bicarbonatul? eu am numai experiente esuate ,dar poate nu pun cantitatea care trebuie, pana atunci ii dau inainte cu praful de copt |
|
|
pescarush |
![]()
Post
#34
|
Musafir ![]() |
Nu radeti de ignoranta mea (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) dar ce e "chorizo"??? (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
|
|
|
![]()
Post
#35
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
carnat mexican (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (cum suna)
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#36
|
Musafir ![]() |
Eu la pateul de casa pun mai putin unt decat cleo si mai adauga: nitica frisca batuta, vin de Porto si foarte putina miere. Daca am in casa, si niste cimbrisor proaspat.
|
|
|
![]()
Post
#37
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Cosulete din parmezan
sau pecorino, alt cascaval nu cred ca se comporta cum trebuie - ne trebuie 30-50g parmezan ras si-o tigaie teflonata - se pune parmezanul la prajit pana se rumeneste frumos, apoi cu ajutorul unei spatule il rastunam pe un pahar si-l modelam putin asa fierbinte, dupa 3-4 minute il putem pune pe farfurie - le-am vazut umplute cu salata, pilaf, chiftelute micute si rotunde cu un soi de bruschetta langa pt culoare Ka probabil trebuie stratul mai subtire (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) insa pe blogul pe care le-am vazut erau putin prea parlite pt gustul meu. las pozele sa vorbeasca (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_2353.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_2355.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_2356.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_2359.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_2351.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_2352.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_2368.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_2404.jpg) |
|
|
![]()
Post
#38
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Rulada cu cascaval si ciuperci
reteta originala este cu 5 eu am facut cu 3 si anume, pt umplutura: 3 oua+ 300 g mozzarella rasa + 2-3 conserve de ciuperci (nu exagerati cu cantitatea) intregi (daca folositit ciuperci proaspete le caliti in putin unt, eventual feliate dar mai grosier) . Deci toate astea se amesteca cu o lingura de smantana. foi de foietaj cam 400g, se intind 2 foi subtiri, se aseaza pe fiecare jumatate din umplutra se ruleaza frumos, se unge (sau nu) cu galbenus si se lasa la cuptor la foc mediu pana se rumneste frumos, cam 40-45 de minute. Se servesc cu smantana sau vreo salata. Este excelent si rece, cald e foarte satios. |
|
|
![]()
Post
#39
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Bagheta umpluta
- o bagheta se taie pe lung cu grija si se scobeste de miez - 200g cascaval cuburi- 2 oua- 200g sunca presata+ 75-100 g branza crema+ marar/patrunjel tocat + .... ardei rosu taiat cuburi ori castraveti cubulete care musai trebuie stoarse ori castraveti murati cuburi precum spunea reteta originala (mie insa cream cheese ori cascaval cu muraturi nu-mi suna nicicum) se amesteca si se umple bagheta. Se taie in 2 se infofoleste strans in folie de plastic si se da la frigider 1-2 ore. Se poate umple si cu salata de ou, de piept de pui, cu ton etc. Ideea e sa fie ceva care tine ingredientele lipite (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Post
#40
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 110 Joined: 11-August 08 Member No.: 4,455 ![]() |
TRECCIA RIPIENA SALATA(franzela umpluta)
Aluat 500 gr faina 35 gr zahar 50 gr unt 15 gr sare 20 gr drojdie proaspata 250 ml apa Se dizolva drojdia cu o lingurita de zaharsi cu putina apa(din cantitatile pentru aluat): Punem drojdia peste faina,adaugam untul la temperatura camerei,zaharul,sarea si apa(putin cate putin) Dupa 5 minute de framantat rezulta un aluat elastic pe care il punem intr-un bol acoperit cu folie si punem pentru 2 ore intr-un loc caldut ferit de curenti de aer. Intindem aluatul pe planul de lucru presarat cu faina(ideal ar fi sa aiba o forma dreptunghiulara) Si cu muchia unui cutit impartim in trei foaia dar fara sa o taiem(doar o marcam usor). Taiem partile exterioare in fasii egale si nu foarte groase. Partea centrala se umple cu ce doreste fiecare-mortadella,cascaval,parmesan,salam etc. Apoi, impletim fasiutele(din dreapta o fasie peste care punem una din stanga si tot asa) Se unge cu ou si putin lapte si se da la cuptor pt.30 minute,la 200grade. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 11:16 AM |
|