![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#61
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Scuze, pun cu intarziere reteta, am fost pe fuga zilele astea. Deci pateul cu coniac se face asa: 1. 400 gr ficat de pui 2. o ceapa 3. 3 linguri ulei de masline 4. 3 linguri de smantana 12% 5. 1 lingura si jumatate de coniac 6. sare si piper Exista si alte variante de a prepara pateul insa o prefer pe aceasta fiindca nu are unt deloc, smantana este din cea mai slaba, deci este putin mai dietetic. In 3 linguri de ulei se pune la calit ceapa tocata, pana se inmoaie putin, fara a se ingalbeni. Ficatul taiat cat mai marunt, se adauga peste ceapa si se caleste 3-4 min. Se adauga trei sferturi de pahar de apa si se lasa sa fiarba inca 7-8 min, pana scade apa de tot iar ficatul e patruns. Se pune intr-un bol, se adauga smantana, coniacul, sarea si piperul si se mixeaza in blender sau cu mixerul de legume, pana se face pasta. Nu te impacienta, o sa fie foarte lichid, insa dupa o noapte petrecuta la frigider se va transforma intr-o pasta cu textura numai potrivita. Se tartineaza pe o felie de paine prajita si se serveste cu castraveciori murati sau ardei gras. Sa ai pofta! This post has been edited by Teocris: Feb 16 2011, 09:18 PM |
|
|
![]()
Post
#62
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 ![]() |
Albinutza, uite (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Pentru 4 portii am folosit: 1. 5 oua 2. 3 cartofi mai degraba mici 3. 1 ardei gras rosu 4. o ceapa 5. 2-3 linguri de ulei 6. o legatura de patrunjel 7. 3 linguri de porumb 8. o lingura de parmezan ras 9. sare, piper Cartofii se feliaza subtire, ca sa se patrunda usor. Ardeiul se taie cubulete, patrunjelul se toaca marunt, ceapa se taie solzisori. Intr-o oala pui la fiert cartofii si ardeiul gras, aproximativ 15 minute, pana poti strapunge cartoful cu o furculita. Se scot cu o spumiera si se pun alaturi. Intr-o tigaie, cand s-a incins uleiul, se pune ceapa la calit. Cand a devenit sticloasa, se pun peste ea cartofii, morcovii si porumbul si se calesc impreuna inca 2-3 min. Ouale se bat cu patrunjelul, sarea si piperul. Se scot, tot cu o spumiera, legumele din tigaie, se pun peste oua si apoi se toarna totul la loc in tigaie. Se mai tine pe foc 2-3 min, amestecand. Apoi se toarna totul intr-o forma, se presara parmezanul si va merge la cuptorul preincalzit, pe un rand mai sus de mijloc, la 180 de grade pentru 10-15 min sau pana arata bine inchegata. Pare complicata toata tevatura dintr-o oala in alta insa doar pare (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . |
|
|
![]()
Post
#63
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 ![]() |
Chec aperitiv
(IMG:http://i778.photobucket.com/albums/yy67/platanul/Checaperitiv2.jpg) (IMG:http://i778.photobucket.com/albums/yy67/platanul/Checaperitiv2x.jpg) Pentru a umple o forma de chec (am impresia totusi ca a mea e de cozonac sau in orice caz mai mare putin...) am folosit: 1. 330 gr parizer (sau sunca, ori muschi, ce-ti place) 2. 330 gr telemea de vaca 3. 160 gr branza de vaci 4. 80-100 gr ardei gras 5. jumatate de ceapa sau 3-4 fire de ceapa verde 6. 5 oua 7. 80 gr de smantana 8. o lingura de marar tocat 9. pesmet si unt pentru a tapeta forma sare, piper In loc de parizer, se poate folosi si piept de pui fiert sau prajit si taiat cubulete sau alt mezel. Principiul de baza al retetei e "foloseste ce ai in frigider (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) " .Parizerul, ardeiul si telemeaua se taie cubulete, ceapa se toaca. Se pun toate intr-un bol. Adaugi ouale batute, branza de vaci amestecata cu smantana, condimente si amesteci totul usor, cat sa nu se sfarame dar sa fie totul amestecat. Forma de chec o ungi si o tapetezi cu pesmet. Cuptorul il preincalzesti la 180 de grade. Se umple forma si se pune la cuptor, aprox 45 de min, pana prinde o culoare faina deasupra si e bine inchegata compozitia. E bun rece, dupa ce a stat cateva ore la frigider. Pofta buna! |
|
|
![]()
Post
#64
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Oau, foarte desteapta si ingenioasa reteta- mai ales principiul de baza cu "foloseste ce ai prin frigider" e super! (IMG:style_emoticons/default/estiok.gif)
|
|
|
![]()
Post
#65
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Merci Lary (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]()
Post
#66
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 ![]() |
Cu multa placere!
|
|
|
![]()
Post
#67
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 ![]() |
Rulouri cu rozmarin
1. 2 dovlecei mici 2. 2 vinete mici 3. 500 gr branza de vaci mai grasa 4. 100 gr rosii in suc propriu (conserva Cirio) 5. 2 galbenusuri 6. o lingurita (desi se poate sa fi "scapat" un pic mai mult) rozmarin pudra 7. sare, piper 8. putin ulei Momentul delicat, in cazul in care nu ai cine stie ce razatoare magica, este taierea dovleceilor si a vinetelor in felii cat mai subtiri cu putinta, pe lungime (asta dupa ce le-ai spalat dar lasandu-le coaja la locul ei). Odata ce ai trecut testul taiatului la milimetru, pui feliile intr-o tigaie, la calit, pentru 2-3 min cat sa se inmoaie si sa fie manevrabile. Intr-un ibric amesteci rosiile in sos cu rozmarinul si pui pe foc mic, amestecand din cand in cand. Branza de vaci o amesteci cu galbenusurile, adaugi apoi amestecul din ibric, sarea si piperul. Cu cate-o lingurita din compozitia rezultata ungi fiecare felie de dovlecel, la fel si pentru cele de vinete. Asezi rulourile intr-un vas de ceramica uns cu putin ulei. Pui la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-45 de min sau pana cand branza capata o nuanta rumenie. Pofta buna! (IMG:http://1.bp.blogspot.com/-HY52recXsUs/TZCUSLuV0SI/AAAAAAAABMQ/ugW5n3M9kgc/s1600/Suluri%20cu%20dovlecei%20si%20vinetex.jpg) (IMG:http://4.bp.blogspot.com/-Upk0-HNNkUs/TZCURhAjCzI/AAAAAAAABMM/ITRwtv0WSy8/s1600/Suluri%20cu%20dovlecei%20si%20vinete2x.jpg) (IMG:http://4.bp.blogspot.com/-YT1cR8IC0n8/TZCURYRWMfI/AAAAAAAABMI/z8ADwZqh4dU/s1600/Suluri%20cu%20dovlecei%20si%20vinete3x.jpg) |
|
|
![]()
Post
#68
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Multumim frumos, Lary! Arata dumnezeieste! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
Post
#69
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 ![]() |
Cu multa placere (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) !
|
|
|
![]()
Post
#70
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Pastalopitta - budinca de dovlecei (macedoneana)
(IMG:https://lh6.googleusercontent.com/-ZuwW09PLS78/TiZbV1N0gWI/AAAAAAAABB4/EIuRg6215Sw/DSC03079.JPG) Ingrediente: - dovlecei (cam 1kg) - 300g branza Feta (eu am pus 500 g telemea de oaie) - 2 oua - 5-6 linguri orez - 3 linguri faina - 100ml ulei de masline - sare, piper macinat - marar si patrunjel proaspat - maghiran uscat Pentru deasupra: - 4 linguri de faina - 1 ou - 4 linguri ulei de masline - 100ml lapte Am dat pe razatoarea mare dovleceii si telemeaua, si le-am amestecat impreuna cu restul ingredientelor. Dovleceii nu trebuie scursi. Orezul va inghiti toata zeama ce si-o lasa acestia. (IMG:https://lh3.googleusercontent.com/-ggaS9CbY7WU/TiZbPXQzfFI/AAAAAAAABBM/hjwoWB6Y4GI/DSC03059.JPG) (IMG:https://lh4.googleusercontent.com/-vklhu7wIUhA/TiZbQ7DaNmI/AAAAAAAABBU/zZd45CKPMWk/DSC03060.JPG) Intr-o forma de sticla termorezistenta, unsa cu ulei si tapetata cu faina, am turnat compozitia obtinuta. (IMG:https://lh5.googleusercontent.com/-AE8SpphzxH0/TiZbRIf-10I/AAAAAAAABBY/SQh2eZuH86E/DSC03062.JPG) Deasupra am presarat cele 4 linguri de faina si apoi am turnat un amestec format din lapte, ou si ulei de masline. (IMG:https://lh5.googleusercontent.com/-LIyNq5vYmrU/TiZbSUyFiNI/AAAAAAAABBg/0RctUc_oKHM/DSC03065.JPG) (IMG:https://lh5.googleusercontent.com/-ZDM3rcokI94/TiZbTIcecMI/AAAAAAAABBk/PK3D1ZbEHcw/DSC03066.JPG) Se da la cuptor (incins in prealabil), pe raftul cel mai de sus si la foc moderat, pana cand deasupra se formeaza o crusta frumoasa si aurie. La mine a durat cam o ora pana s-a intamplat asta. (IMG:https://lh3.googleusercontent.com/-vP1FSLfyuJM/TiZbUpFWaFI/AAAAAAAABBw/v9hjHbtuOoU/DSC03073.JPG) E mai buna cand e rece, dar nici calda nu e de lepadat. (IMG:https://lh6.googleusercontent.com/-ZjX6wnAAYG8/TiZbXUOmSOI/AAAAAAAABCA/KsoqIH2bm8A/DSC03081.JPG) Pofta buna! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 12:52 AM |
|